Τον δρόμο για τη Βουλή παίρνει η μηνυτήρια αναφορά που είχαν καταθέσει ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Άδωνις Γεωργιάδης και ο τομεάρχης Δικαιοσύνης της ΝΔ, Κώστας Τζαβάρας, με τις οποίες καταγγέλλουν τον υπουργό Υγείας Ανδρέα Ξανθό και τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας Παύλο Πολάκη για παρεμβάσεις στον προσωρινό κατάλογο επιτυχόντων γιατρών και νοσηλευτών του διαγωνισμού του ΚΕΕΛΠΝΟ.

Παράλληλα, σκέλος της δικογραφίας διαβιβάζεται σε εισαγγελέα προκειμένου να ερευνηθεί η τυχόν εμπλοκή στην υπόθεση μη πολιτικών προσώπων και δη του προσωπικού από το πολιτικό γραφείο του κ. Πολάκη στο οποίο, καταλογίζεται με τη μηνυτήρια αναφορά, παράνομη επεξεργασία των στοιχείων που περιέχονταν στους επίμαχους φακέλους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Με τη μηνυτήρια αναφορά τους οι κ.κ. Γεωργιάδης και Τζαβάρας, μιλούν για διάπραξη κακουργηματικών πράξεων που αφορούν στην προστασία των προσωπικών δεδομένων σχετικά με την παράνομη επεξεργασία αρχείων από άτομα που δεν έχουν το συγκεκριμένο δικαίωμα, με σκοπό να ωφελήσουν ή να βλάψουν κάποιον τρίτο.

Η αναφορά βασίζεται στο γεγονός ότι ο κ. Πολάκης, εντελώς αυθαίρετα, επεξεργάστηκε τις αιτήσεις γιατρών και νοσηλευτών που θα στελεχώσουν τις ΜΕΘ για τον διαγωνισμό του ΚΕΕΛΠΝΟ και αντικατέστησε τον κατάλογο επιτυχόντων που είχε εκδώσει η ειδική επιτροπή του ΚΕΕΛΠΝΟ με τον δικό του κατάλογο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με το υπουργείο πάντως, η επεξεργασία αφορούσε τη «διόρθωση» λαθών στη μοριοδότηση, συνδέοντας το θόρυβο που δημιουργήθηκε σε έναν πόλεμο λάσπης που εξαπολύεται σε βάρος των αρμόδιων υπουργών για το έργο τους.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης