Στην Προανακριτική ο Παπακωνσταντίνου

Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 16 Ιουνίου 2013, 14:46
Στην Προανακριτική ο Παπακωνσταντίνου
Ο πρώην υπουργός Γιώργος Παπακωνσταντίνου έχει κληθεί από την Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής που διερευνά την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ να καταθέσει αύριο, Δευτέρα 17 Ιουνίου.

Ωστόσο, ο πρώην υπουργός κατέθεσε αίτημα με το οποίο ζητεί να πάρει προθεσμία μέχρι τις 10 Αυγούστου για να απολογηθεί, αίτημα που δημιουργεί νέα εμπλοκή στις εργασίες της Επιτροπής.

Ο συνήγορος του κ. Παπακωνσταντίνου επικαλείται τον όγκο της δικογραφίας, η οποία φτάνει τις 19.400 σελίδες, αναφέροντας πως το διάστημα των δύο μηνών περαιτέρω προθεσμίας που ζητά είναι εύλογο για τη μελέτη της πολυσέλιδης δικογραφίας. Μάλιστα, στο αίτημα, όπως αναφέρει η «Καθημερινή», υπονοείται ότι στις προθέσεις του κ. Παπακωνσταντίνου είναι να μην παρουσιαστεί ενώπιον της Επιτροπής, αλλά να υποβάλλει γραπτό υπόμνημα.

Σύμφωνα με βουλευτή που συμμετέχει στην Προανακριτική Επιτροπή, είναι δικαίωμα του κ. Παπακωνσταντίνου να μην παραστεί για να καταθέσει. Σε αυτήν την περίπτωση δεν πρόκειται να τεθεί ζήτημα βίαιης προσαγωγής, αλλά η ολοκλήρωση των εργασιών θα προχωρήσει κανονικά χωρίς την κατάθεση του πρώην υπουργού, κάτι που ωστόσο θα προκαλέσει τις αντιδράσεις μελών της Επιτροπής.

Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 16 Ιουνίου 2013, 16:45