Στην Τυνησία ο ΥΠΕΞ Νίκος Δένδιας

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 29 Ιουνίου 2020, 11:36
Στην Τυνησία ο ΥΠΕΞ Νίκος Δένδιας

Στην Τυνησία βρίσκεται σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, όπου θα έχει συναντήσεις με την πολιτειακή και πολιτική ηγεσία της χώρας.

Κατά την επίσκεψή του στην Τύνιδα, ο υπουργός Εξωτερικών θα γίνει δεκτός από τον πρόεδρο της χώρας Καΐς Σάγεντ (Kais Saied) και τον πρωθυπουργό Ελιές Φαχφάχ (Elyes Fakhfakh), ενώ θα έχει συνομιλίες με τον ομόλογό του Νουρεντίν Εράι (Noureddine Erray).

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Εξωτερικών, οι συζητήσεις θα επικεντρωθούν σε ζητήματα διμερούς και περιφερειακού ενδιαφέροντος, με έμφαση στις τρέχουσες εξελίξεις στη Λιβύη και την ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου. Επίσης θα συζητηθούν το Μεσανατολικό και οι σχέσεις ΕΕ-Τυνησίας.

Τέλος θα υπογραφεί Συμφωνία Θαλάσσιων Μεταφορών μεταξύ των δύο χωρών.

Αναλυτικά το πρόγραμμα του υπουργού Εξωτερικών έχει ως εξής:

Στις 09:45 θα πραγματοποιηθεί συνάντηση του υπουργού Εξωτερικών με τον Τυνήσιο ομόλογό του και εν συνεχεία διευρυμένες συνομιλίες των αντιπροσωπειών.

Στις 11:00 θα συναφθεί η «Υπογραφή Συμφωνίας για τις Θαλάσσιες Μεταφορές» και θα ακολουθήσουν δηλώσεις στον Τύπο.

Στις 12:00 αναμένεται συνάντηση του υπουργού Εξωτερικών με τον πρόεδρο της Τυνησίας.

Στις 13:00 παρατίθεται γεύμα προς τιμήν του Έλληνα υπουργού Εξωτερικών από τον Τυνήσιο υπουργό Εξωτερικών. Τέλος, στις 15:00, είναι προγραμματισμένη συνάντηση με τον πρωθυπουργό της Τυνησίας.

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 29 Ιουνίου 2020, 11:54