Στήριξη Καραμανλή σε Σαμαρά

Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 15 Δεκεμβρίου 2013, 12:24
Στήριξη Καραμανλή σε Σαμαρά
Μια ειλικρινή και «ανοιχτή» συζήτηση είχαν προ ημερών οι κ.κ. Αντ. Σαμαράς και Κ. Καραμανλής, εν μέσω της διαπραγμάτευσης της κυβέρνησης με την τρόικα και της στρατηγικής επιδίωξης του Μεγάρου Μαξίμου για εσωκομματική και ενδοκυβερνητική ηρεμία, σύμφωνα με την ηλεκτρονική έκδοση του «Βήματος».

Η κατʼ ιδίαν συνομιλία έγινε σε «ουδέτερο έδαφος» και συγκεκριμένα σε μια ψαροταβέρνα, έχει την ιδιαίτερη σημασία της και αναμένεται να πυροδοτήσει ποικίλα σχόλια και ερμηνείες στο εσωτερικό της ΝΔ.

Είχε προηγηθεί πριν από μερικές εβδομάδες ένα σημαντικό τηλεφώνημα στον κ. Σαμαρά από τον ίδιο τον κ. Καραμανλή, ώστε να αρθούν οι όποιες παρεξηγήσεις περί των εσωκομματικών ζυμώσεων.

Ο πρώην πρωθυπουργός, παρά τις όποιες ενστάσεις έχει για πτυχές της κυβερνητικής πολιτικής, φέρεται να ξεκαθάρισε ότι ο ίδιος δεν ενισχύει τις επιθετικές ενέργειες ορισμένων βουλευτών που χαρακτηρίζονται από τα ΜΜΕ ως «καραμανλικοί», καθώς αυτές δημιουργούν πρόβλημα και ενισχύουν την εσωστρέφεια στο κυβερνητικό στρατόπεδο και στη ΝΔ.

Η συνομιλία τους χαρακτηρίζεται από τους γνωρίζοντες το παρασκήνιο της συνάντησης ως άκρως ενδιαφέρουσα, τόσο για την ευρύτερη κατάσταση στο πολιτικό σύστημα όσο και για τα τεκταινόμενα στο πεδίο της ευρύτερης Κεντροδεξιάς.

Ο κ. Σαμαράς διαπίστωσε τη στήριξη του κ. Καραμανλή στο πρόσωπό του και, όπως είπε σε συνομιλητές του, «μιλήσαμε για όλα ως καλοί φίλοι που είμαστε».

Όπως αναφέρουν κεντρικά στελέχη της ΝΔ, ουδέποτε ο κ. Καραμανλής καταφέρθηκε εναντίον του πρωθυπουργού, αλλά, αντίθετα, στις συζητήσεις που έχει κάνει με βουλευτές και στελέχη τον έχει στηρίξει. Παράλληλα, έχει στείλει με διάφορους τρόπους το μήνυμα ότι ο νυν ένοικος του Μεγάρου Μαξίμου δεν αμφισβητείται.

Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 15 Δεκεμβρίου 2013, 14:36