Σε μια ακόμη κρίσιμη τακτική Σύνοδο Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης μεταβαίνει ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής.

Με φόντο τη βαθιά χρηματοπιστωτική κρίση, οι αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων των 27 καλούνται να συνεχίσουν τις προσπάθειες για την έξοδο από την κρίση και να συμπληρώσουν με το κείμενο συμπερασμάτων τις πρωτοβουλίες που πάρθηκαν στη πρόσφατη έκτακτη Σύνοδο Κορυφής που είχε συγκαλέσει η τσεχική προεδρία.   

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Βεβαίως, στην ατζέντα του Συμβουλίου Αρχηγών αναμένεται να βρεθούν, εκτός της οικονομικής κρίσης, τα εξίσου σημαντικά ζητήματα ενέργειας, η κλιματική αλλαγή, η Ευρωπαϊκή πολιτική γειτονίας και η ανατολική εταιρική σχέση, οι σχέσεις ΕΕ-ΗΠΑ και σαφώς η Συνθήκη της Λισαβόνας, η οποία με τις ενέργειες προστατευτισμού πλήττεται ανεπανόρθωτα.

Ο κ. Καραμανλής αρχικά θα συμμετάσχει στην καθιερωμένη -προ της ενάρξεως της Συνόδου Κορυφής-  συνάντηση του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος.

Οι εργασίες της πρώτης ημέρας του Συμβουλίου των αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων της ΕΕ ξεκινούν το απόγευμα, ενώ το βράδυ ο πρωθυπουργός θα μετάσχει στο συνηθισμένο κρίσιμο δείπνο εργασίας των ηγετών της Ενωμένης Ευρώπης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Γιώργος Παπανδρέου

Στις Βρυξέλλες θα βρεθεί και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα συμμετάσχει στη συνάντηση των ηγετών του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος, η οποία γίνεται στη σκιά του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης