Συνάντηση με την υπουργό Εσωτερικών της Φιλανδίας, Anne Holmlund, είχε σήμερα ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Χρήστος Παπουτσής, όπου συζητήθηκε διεξοδικά το μεταναστευτικό ζήτημα.

Μετά τη συνάντηση, ο κ. Παπουτσής επεσήμανε ότι η Φιλανδή υπουργός τον διαβεβαίωσε ότι η χώρα της επιθυμεί τη συνεργασία στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, «καθώς και να συνεχίσουμε την
υποστήριξη την οποία δεχόμαστε στα σύνορά μας μέσω της συμμετοχής των Φιλανδών στο Frontex».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως είπε «σε κάθε περίπτωση εκείνο που έχει σημασία είναι ότι όλοι ανησυχούμε για τα μεταναστευτικά ρεύματα, τα οποία δρομολογούνται προς την Ευρωπαϊκή Ένωση, πολύ περισσότερο μάλιστα, μετά τις εξελίξεις στην Αίγυπτο, στην Τυνησία και στην Αλγερία.

Όμως, έχει πολύ μεγάλη σημασία το γεγονός ότι η Τουρκία ήδη συμφώνησε με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για τη συμφωνία επανεισδοχής και αυτό είναι πάρα πολύ καλό σημάδι για εμάς, καθώς μας δίνει τη δυνατότητα να συνεργαστούμε ακόμα πιο στενά με τις τουρκικές Αρχές».

Σε ό, τι αφορά στον παγιδευμένο φάκελο, που απεστάλη στο Υπουργείο Δικαιοσύνης, ο υπουργός ανέφερε:
«Χρειάζεται διαρκής εγρήγορση, διαρκής ετοιμότητα και πάνω από όλα θα πρέπει μάλλον να διαγράψουμε τη φράση, ότι έχει εξαρθρωθεί η τρομοκρατία και έχει μηδενιστεί ο κίνδυνος από το οργανωμένο έγκλημα».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης