Τα 7+1 σημεία για τη διαχείριση της πανδημίας στη συνεδρίαση της ΚΕ του ΜέΡΑ25

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 17 Ιανουαρίου 2022, 10:41
Τα 7+1 σημεία για τη διαχείριση της πανδημίας στη συνεδρίαση της ΚΕ του ΜέΡΑ25

Ολοκληρώθηκε η διήμερη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΜέΡΑ25 για την εκτίμηση της πολιτικής συγκυρίας. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η συνεδρίαση επικεντρώθηκε στο «πώς θα αντιστραφούν οι εγκληματικές συνέπειες της πολιτικής της Μητσοτάκης ΑΕ στη διαχείριση της πανδημίας, στην εκτόξευση της ακρίβειας ως τερατογένεση της Νέας Λιτότητας, την επίθεση στην Παιδεία κ.ά. επιβεβαιώνοντας ότι η Ρήξη είναι η μόνη απάντηση στην Κρίση».

O γραμματέας του ΜέΡΑ25, Γιάνης Βαρουφάκης, εισηγήθηκε προς το σώμα, στο κλείσιμό του, συγκεκριμένα σημεία όσον αφορά στην πανδημία, στα οποία κατέληξαν σε συνέχεια με απόφασή τους τα μέλη της ΚΕ:

« - Κανένα νέο Πρόστιμο

- Επιστροφή όλων των ατομικών προστίμων που επιβλήθηκαν στην περίοδο της πανδημίας και των lockdown και αποτελούν το επιστέγασμα της ταξικής και αυταρχικής διαχείρισης της πανδημίας.

- Καμία απόλυση εργαζόμενου σε υγειονομικό χώρο.

- Οι υγειονομικές μονάδες και οι εργαζόμενοι σε αυτές να αποφασίσουν για τους τρόπους επανένταξης των υγειονομικών σε αναστολή, σε περιφερειακό επίπεδο.

- Τα εμβολιαστικά κέντρα εκτός νοσοκομείων. Τα Κέντρα του Δημόσιου Δικτύου Δωρεάν Τεστ, που από την αρχή απαιτεί το ΜέΡΑ25, θα ήταν τώρα τα αναγκαία εμβολιαστικά κέντρα εκτός νοσοκομείων.

- Αποκατάσταση της διαφάνειας, της επιστημονικής μεθόδου και της δημοκρατικής λογοδοσίας.

- Να σταματήσει η εργαλειοποίηση της επιστήμης και να ενισχυθεί η επιστημονική ενημερωτική εκστρατεία».

Και το πάγιο αίτημα, όπως σημειώνεται, «η μάχη των μαχών»:

« - Ενίσχυση του ΕΣΥ - Ανατροπή της διάλυσης του υπέρ των κλινικαρχών που εφαρμόζει η Μητσοτάκης ΑΕ». «Το συνολικό κείμενο, όπως διαμορφώθηκε στην ΚΕ, για όλα τα ζητήματα της πολιτικής συγκυρίας θα προωθηθεί στις Οργανώσεις Βάσης του κόμματος για την περαιτέρω συζήτησή του. Ενώ θα υπάρξουν και συγκεκριμένα ψηφίσματα για διάφορα θέματα που αποφάσισε σχετικά η ΚΕ του ΜέΡΑ25, εντός των ημερών», καταλήγει η σχετική ανακοίνωση του κόμματος.

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 17 Ιανουαρίου 2022, 10:47