Τις προτεραιότητες της ελληνικής Προεδρίας στα θέματα της ναυτιλίας και των θαλάσσιων μεταφορών, παρουσίασε την Τρίτη στην επιτροπή Μεταφορών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ο υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου, Μιλιτιάδης Βαρβιτσιώτης, ο οποίος είχε επίσης συνάντηση με τον Επίτροπο, αρμόδιο για θέματα Ανταγωνιστικότητας, Χοακίν Αλμούνια.

Στο επίκεντρο της συνάντησης του Μ. Βαρβιτσιώτη με τον Ισπανό Επίτροπο, βρέθηκε η έγκριση της συμφωνίας του Φιλικού Διακανονισμού ΟΛΠ- COSCO στο λιμάνι του Πειραιά, η οποία προβλέπει επενδύσεις από την κινέζικη εταιρεία στον προβλήτα 3. Ο Έλληνας υπουργός τόνισε ότι η συμφωνία είναι αναγκαία, καθώς προβλέπει τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, την εισροή εσόδων και τον διπλασιασμό των δυνατοτήτων του Πειραιά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παράλληλα έδωσε έμφαση στον πρωταγωνιστικό ρόλο της ελληνικής ναυτιλίας στο παγκόσμιο περιβάλλον, τονίζοντας ότι η Ελλάδα ως ναυτικό έθνος δίνει μεγάλη σημασία στη θάλασσα ως πυλώνα της ελληνικής ναυτιλίας. «Η θάλασσα είναι κομμάτι της εθνικής μας ταυτότητας, ενώ και για την Ευρώπη η ελληνική ναυτιλία υπό την ελληνική σημαία είναι κρίσιμο μέγεθος, αφού αποτελεί τη δεύτερη δύναμη της Ευρώπης σε δυναμικότητα. Για εμάς, λοιπόν, αποτελεί στοίχημα η διαφύλαξη της ανταγωνιστικότητας της ευρωπαϊκής ναυτιλίας» υπογράμμισε.

Συνεχίζοντας, αναφέρθηκε στη «Γαλάζια Ανάπτυξη» και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας σε δραστηριότητες που σχετίζονται με τη θάλασσα. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης