Ψηφίζει σήμερα, Καθαρά Δευτέρα, το Κοινοβούλιο στη Γερμανία προκειμένου να αποφασίσει για το νέο πακέτο βοήθειας, συνολικού ύψους 130 δισ. ευρώ προς την Ελλάδα. Το δεύτερο πακέτο στήριξης περιλαμβάνει δανειακή στήριξη προς την Ελλάδας ύψους 130 δισ. ευρώ και «κούρεμα» του χρέους με στόχο να φτάσει στο 121% του ΑΕΠ έως το 2020.

Μετά τον υπουργό Οικονομικών της Γερμανίας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, και ο πρόεδρος του Eurogroup Ζαν Κλοντ Γιούνκερ δεν αποκλείει το ενδεχόμενο η Ελλάδα να χρειαστεί και τρίτο πακέτο στήριξης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Την ίδια ώρα η καγκελάριος, Άγκελα Μέρκελ, υπογράμμισε πως πρέπει πάση θυσία να αποκλειστεί κάθε πιθανότητα εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ.

Σε ότι αφορά στην ψηφοφορία, ο εκπρόσωπος των αντιπολιτευομένων Σοσιαλδημοκρατών (SPD), Κάρστεν Σνάιντερ, έδειξε πως οι βουλευτές θα υπερψηφίσουν το πακέτο.

Παρά τους αυστηρούς όρους που το συνοδεύουν πάντως, η Μέρκελ αναμένεται να αντιμετωπίσει πρόβλημα εάν ο αριθμός των «ανταρτών» ξεπεράσει τους 19, και άρα αμφισβητηθεί η λεγόμενη «κοινοβουλευτική πλειοψηφία της καγκαλερίας».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Φρανκ Σέφλερ, βουλευτής του FDP ο οποίος συχνά επαναλαμβάνει ότι δεν επιθυμεί να υπογράφει «λευκές επιταγές», δήλωσε ότι η ευρωζώνη απλώς κέρδισε χρόνο.

Επιμέλεια: Μάριος Βελέντζας

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης