Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, μιλώντας με τον Τούρκο ομόλογό του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, επισήμανε ότι η Τουρκία και η Ελλάδα πρέπει να λύσουν τις διαφωνίες τους στην ανατολική Μεσόγειο.

Σύμφωνα με τον ειδικό σύμβουλο του κ. Τραμπ, τον Judd Deere, o Αμερικανός πρόεδρος μίλησε με τον Ταγίπ Ερντογάν της Τουρκίας. Οι δύο ηγέτες συζήτησαν την ανάγκη εξάλειψης της ξένης παρέμβασης και διατήρησης της κατάπαυσης του πυρός στη Λιβύη. Οι ηγέτες συμφώνησαν ότι η βία που διεξάγεται στο Ιντλίμπ της Συρίας πρέπει να σταματήσει.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αξίζει να σημειωθεί ότι η συνομιλία δεν έγινε γνωστή μέσω του Λευκού Οίκου, παρά μόνο μέσα από το Twitter κι από τον ειδικό σύμβουλο του Τραμπ. Αυτό σε κάθε περίπτωση σημαίνει ότι η παρέμβαση που περίμενε ο Έλληνας πρωθυπουργός έγινε από το ανώτερο επίπεδο, ωστόσο δεν έχουν γίνει γνωστές περισσότερες λεπτομέρειες.

Από την τουρκική πλευρά υπογραμμίζεται ότι το τηλεφώνημα έγινε για να συλλυπηθεί ο πρόεδρος Τραμπ τον Τούρκο ομόλογό του για τα θύματα του φονικού σεισμού, ενώ «μίλησαν και για Συρία και Λιβύη».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης