Τρόικα: «Τα βρήκαμε στα περισσότερα ζητήματα»

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 17 Οκτωβρίου 2012, 20:22
Τρόικα: «Τα βρήκαμε στα περισσότερα ζητήματα»
Νωρίς το βράδυ της Τετάρτης δημοσιοποιήθηκε επίσημη ανακοίνωση της τρόικας, σύμφωνα με την οποία επιβεβαιώνονται οι πληροφορίες από το υπ. Οικονομικών ότι έχει επέλθει συμφωνία ως προς τον κύριο όγκο της διαπραγμάτευσης που αφορούσε τα δημοσιονομικά θέματα. Κατά την τρόικα διάφορα άλλα ζητήματα που εκκρεμούν θα συζητηθούν τις επόμενες ημέρες μεταξύ του υπ. Οικονομικών και του τεχνικού κλιμακίου της τρόικα , ενώ τα ζητήματα της χρηματοδότησης ( δόση 31,5 δις ευρώ), θα συζητηθούν σε ανώτερο πολιτικό επίπεδο με τους δανειστές.

Η επίσημη ανακοίνωση της τρόικα έχει ως εξής:

«Στελέχη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (ΕΕ), της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) ολοκλήρωσαν την επίσκεψή τους στην Ελλάδα, την οποία πραγματοποίησαν προκειμένου να συζητήσουν με τις αρχές τις πολιτικές που θα χρησιμεύσουν ως βάση για την ολοκλήρωση της επανεξέτασης του προγράμματος οικονομικής προσαρμογής της χώρας.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, τα στελέχη της ΕΕ/ΕΚΤ/ΔΝΤ διεξήγαγαν διεξοδικές και εποικοδομητικές συνομιλίες με τις αρχές σχετικά με τις πολιτικές που απαιτούνται για την αποκατάσταση της ανάπτυξης, της απασχόλησης και της ανταγωνιστικότητας, τη διασφάλιση της βιωσιμότητας των δημοσίων οικονομικών με κοινωνικά ισορροπημένο τρόπο, καθώς και την ενίσχυση του χρηματοπιστωτικού συστήματος.

Οι αρχές και τα στελέχη των προαναφερόμενων οργανισμών συμφώνησαν στα περισσότερα εκ των βασικών μέτρων που απαιτούνται για την αποκατάσταση του ρυθμού υλοποίησης των μεταρρυθμίσεων και για να καταστεί δυνατή η ολοκλήρωση της επανεξέτασης. Οι συνομιλίες για τα εναπομένοντα θέματα θα συνεχιστούν από τις αντίστοιχες κεντρικές υπηρεσίες και μέσω τεχνικών εκπροσώπων επιτόπου, με στόχο την επίτευξη πλήρους συμφωνίας σε υπηρεσιακό επίπεδο τις επόμενες ημέρες. Επιπλέον, χρηματοδοτικά θέματα θα συζητηθούν μεταξύ των επίσημων δανειστών και της Ελλάδας».

Επιμέλεια: Xρήστος Μαζάνης

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 17 Οκτωβρίου 2012, 20:22