Τσακαλώτος: Κάποιοι θα εμποδίσουν τη συζήτηση για το χρέος

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 16 Σεπτεμβρίου 2015, 12:31
Τσακαλώτος: Κάποιοι θα εμποδίσουν τη συζήτηση για το χρέος
«Η επαναδιαπραγμάτευση του χρέους είναι το κλειδί για το μέλλον της οικονομίας», δήλωσε στο αμερικανικό MarketWatch o πρώην υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Εκτιμά ωστόσο ότι ορισμένοι «εχθρικοί πιστωτές» ενδεχομένως εμποδίσουν την επαναδιαπραγμάτευση. Με την έννοια ότι θα δυσχεράνουν ιδιαίτερα την πρώτη αξιολόγηση στα πλαίσια του νέου προγράμματος, με αποτέλεσμα να καταστεί πρακτικά αδύνατη η συζήτηση για το χρέος.

«Αυτό με ανησυχεί και θα ήταν κακόπιστο», πρόσθεσε. Μία από τις μεγαλύτερες νίκες της απελθούσας κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, σημείωσε ο κύριος Τσακαλώτος, είναι ότι οι δανειστές δεσμεύθηκαν να εκκινήσουν τις συζητήσεις για την επαναδιαπράγματευση του χρέους μετά την αξιολόγηση των ελληνικών μεταρρυθμίσεων, η οποία έχει προγραμματισθεί να ξεκινήσει τον Οκτώβριο.

Συνέκρινε τις προηγούμενες υποσχέσεις περί επαναδιαπραγμάτευσης του χρέους με τις υποσχέσεις που δίνει ένας πατέρας στα παιδιά του όταν εκείνα του ζητούν «πάρε μας στο Λονδίνο» και ο ίδιος απαντά «ναι, κάποια στιγμή», αναφέρει χαρακτηριστικά το Marketwatch.

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 16 Σεπτεμβρίου 2015, 12:37