Τζιτζικώστας: Να πάρει ο πρωθυπουργός θέση για τη δήλωση Μπαλαούρα

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 28 Μαρτίου 2016, 18:17
Τζιτζικώστας: Να πάρει ο πρωθυπουργός θέση για τη δήλωση Μπαλαούρα
Της Άντζελα Πεΐτση

Δε στέγνωσε ακόμα το μελάνι των αντιδράσεων για τις δηλώσεις του Αναπληρωτή Υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννη Μουζάλα για το θέμα της ονομασίας των Σκοπίων και σήμερα, «νέο λάδι στη φωτιά» ρίχνουν οι δηλώσεις του Βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Ν. Ηλείας, Μάκη Μπαλαούρα, σύμφωνα με τις οποίες, ο βουλευτής Ηλείας, δε θα απέρριπτε το ενδεχόμενο ονομασίας της ΠΓΔΜ «ως σκέτο Μακεδονία».

Άμεση ήταν η απάντηση-κόλαφος του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολου Τζιτζικώστα, όπου «καλεί τον ίδιο τον πρωθυπουργό να πάρει άμεσα θέση για τη νέα εμπρηστική και εθνικά ανεκδιήγητη δήλωση Βουλευτή του κόμματός του, που δε διστάζει να αποκαλέσει τα Σκόπια ‘Μακεδονία’».

Όπως τόνισε ο κ. Τζιτζικώστας, «ο γνωστός κ. Μπαλαούρας για τις προκλητικές δηλώσεις του χτύπησε γι’ ακόμη μια φορά. Πρόκειται για τον ίδιο Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος πριν από δυο μήνες δεν είχε διστάσει να πει ότι ‘οργανώσεις όπως η 17Ν είχαν ένα λαθεμένο, αλλά ένα ιδεώδες που ήταν υπέρ του ανθρώπου.

Μετά και την… λανθασμένη δήλωση του αναπληρωτή Υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννη Μουζάλα, που επίσης αποκάλεσε τη γειτονική χώρα «Μακεδονία», έρχεται η διόλου τυχαία ντροπιαστική τοποθέτηση του κ. Μπαλαούρα. Πρόκειται για ακόμη ένα τραγικό και επιζήμιο εθνικά ατόπημα, ενδεικτικό του κατήφορου στον οποίο έχουν βάλει τη χώρα μας και για ακόμη ένα ολίσθημα για τα εθνικά συμφέροντα της Ελλάδας. Η αναφορά του Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ προσβάλλει όλους τους Έλληνες».

Ο περιφερειάρχης Κ.Μ. κατέληξε: «Καλώ τον Πρωθυπουργό να πάρει άμεσα θέση για τη νέα εμπρηστική και εθνικά ανεκδιήγητη δήλωση του βουλευτή του κόμματός του, που δε διστάζει να αποκαλέσει τα Σκόπια ‘Μακεδονία’. Καλώ τον Πρωθυπουργό και τον ΣΥΡΙΖΑ να πάρουν σαφή θέση για το ζήτημα της ονομασίας της γειτονικής χώρας, επαναλαμβάνοντας την εθνική διακομματική θέση, καταδικάζοντας απερίφραστα τις δηλώσεις του Βουλευτή. Σε άλλη περίπτωση θα πρέπει να θεωρήσουμε ότι υιοθετούν αυτή την επιζήμια εθνικά στάση».

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 28 Μαρτίου 2016, 18:19