Σε αντίθεση με τα τουρκικά ΜΜΕ, το υπουργείο Εξωτερικών της γείτονος κρατά χαμηλούς τόνους για το χθεσινό επεισόδιο στη νησίδα Ρω.

Με δήλωσή του στους δημοσιογράφους, ο εκπρόσωπος του τουρκικού Υπουργείου Εξωτερικών, Μπουράκ Οζουγκιεργκίν, διαψεύδει τις πληροφορίες περί «σύλληψης» ή «κράτησης» από τις ελληνικές Αρχές των τριών Τούρκων δημοσιογράφων που θέλησαν να βιντεοσκοπήσουν δραστηριότητες στη Ρω.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Δεν τίθεται θέμα σύλληψης ή κράτησης Τούρκων δημοσιογράφων» δήλωσε ο Οζουγκιεργκίν, και προσέθεσε ότι σύμφωνα με τις πληροφορίες που το τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών έχει από τις αρμόδιες τουρκικές Αρχές, «κάποιοι Τούρκοι δημοσιογράφοι, που ήθελαν να πάρουν εικόνες στα ανοιχτά του Καστελόριζου, εμποδίστηκαν από τους αρμόδιους της ελληνικής ακτοφυλακής οι οποίοι τους ρώτησαν ποιος είναι ο σκοπός της παρουσίας τους στην περιοχή».

«Κατόπιν επικοινωνίας μεταξύ των σκαφών της Τουρκικής και Ελληνικής ακτοφυλακής, οι Τούρκοι δημοσιογράφοι επέστρεψαν στο Κας. Το υπουργείο μας έχει προβεί στις απαραίτητες ενέργειες», συμπλήρωσε ο εκπρόσωπος του τουρκικού ΥΠΕΞ.

Μιλιέτ: στην Ελλάδα ανήκει η Ρω

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Τεχνητή» χαρακτηρίζει η εφημερίδα Μιλιέτ, την κρίση που επιχειρήθηκε να προκληθεί από ορισμένα ΜΜΕ στις σχέσεις Ελλάδος – Τουρκίας. «Η ανακοίνωση του εκπροσώπου του Τουρκικού Υπουργείου Εξωτερικών, έβαλε τελεία και παύλα στις συζητήσεις», γράφει η εφημερίδα. «Δεν υπάρχει θέμα κράτησης ή σύλληψης. Το νησί, άλλωστε, ανήκει στην Ελλάδα», τονίζει η εφημερίδα στην πρώτη σελίδα της.

Η Μιλιέτ επικαλείται πηγές του Τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών που, ανέφεραν ότι η νησος Ρω «είναι ένα νησί, που ανήκει στην Ελλάδα στο πλαίσιο της Συμφωνίας της 4ης Ιανουαρίου 1932», αναφέρει η εφημερίδα.

Διαβάστε επίσης: Περίεργο επεισόδιο στη Ρω, Τρίτη, 4 Αυγούστου 2009, 19:30.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης