Λίγες μόνο ώρες μετά την υποβάθμιση της μακροπρόθεσμης πιστοληπτικής ικανότητας της Ελλάδας από την Standard & Poor´s, το Οικονομικό Συμβούλιο του γερμανικού χριστιανοδημοκρατικού κόμματος ζήτησε να πραγματοποιηθεί ανοιχτή συζήτηση στην ευρωζώνη γύρω από ένα σχέδιο Β΄ για την Ελλάδα.

Σε δηλώσεις του στην εφημερίδα Bild o πρόεδρος του Οικονομικού Συμβουλίου Κουρτ Λάουκ υποστήριξε ότι «στην ευρωζώνη επιβάλλεται να γίνει το ταχύτερο δυνατό συζήτηση αναφορικά με ένα σχέδιο Β΄ για την Ελλάδα, είτε πρόκειται για Grexit, είτε για την εισαγωγή παράλληλου νομίσματος, είτε για έναν άλλο δρόμο».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ταυτόχρονα ο χριστιανοδημοκράτης πολιτικός προειδοποίησε για νέα οικονομική στήριξη της Ελλάδας: «Στο μεταξύ, ο μεγαλύτερος κίνδυνος δεν είναι μια έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ, αλλά το προηγούμενο που δημιουργεί η χώρα μέσα στην ευρωζώνη». Σε ουδεμία περίπτωση η λύση του ελληνικού ζητήματος θα πρέπει να περιλαμβάνει για μια ακόμη φορά επιμήκυνση της διάρκειας των ελληνικών ομολόγων ή τη διαγραφή των τόκων, υπογράμμισε ο πρόεδρος του Οικονομικού Συμβουλίου του CDU.

Ομιλητές οι Σόιμπλε και Βαρουφάκης στο Brookings Ιnstitution

Μια μέρα πριν την έναρξη της Εαρινής Συνόδου του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και της Παγκόσμιας Τράπεζας, ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και ο Γιάνης Βαρουφάκης μιλούν σήμερα στη δεξαμενή σκέψης Brookings Ιnstitution στην Ουάσιγκτον. Ο μεν Σόιμπλε με θέμα «Η ευρωζώνη και πάλι σε σταυροδρόμι» στις 18.00 ώρα Ελλάδας, ο δε Βαρουφάκης με θέμα «Η ελληνική οικονομία και οι παγκόσμιοι εταίροι της» στις 21.00 ώρα Ελλάδας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πηγή: Deutsche Welle
Σύνταξη: Κ. Μπετινάκης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης