Έκτακτη σύσκεψη πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου, υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, μετά τα 667 νέα κρούσματα κορωνοϊού που ανακοίνωσε σήμερα ο ΕΟΔΥ.

Η σύσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη με την επιτροπή των λοιμωξιολόγων πραγματοποιήθηκε απόψε στο Μέγαρο Μαξίμου καθώς αύριο το πρωί ο πρωθυπουργός αναχωρεί για την Κύπρο.

Κατά τη σύσκεψη στην οποία μετείχαν ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, ο καθηγητής λοιμωξιολογίας Σωτήρης Τσιόδρας και ο επικεφαλής του ΕΟΔΥ Παναγιώτης Αρκουμανέας, εξετάστηκαν τα νέα επιδημιολογικά δεδομένα και το ενδεχόμενο να εφαρμοστούν νέα μέτρα σε περιοχές της χώρας με υψηλό επιδημιολογικό φορτίο.

Να σημειωθεί ότι νωρίτερα σήμερα ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας, ανακοίνωσε 667 νέα κρούσματα κορωνοϊού, τα 250 από τα οποία εντοπίστηκαν στην Αττική και ακόμα 125 στη Θεσσαλονίκη.

Εξάλλου σήμερα, ο κ. Ν. Χαρδαλιάς απηύθυνε έκκληση στους κατοίκους των Ιωαννίνων, της Θεσσαλονίκης και της Καστοριάς καλώντας τους να είναι προσεκτικοί καθώς στις περιοχές αυτές παρατηρείται ιδιαίτερα αυξημένο επιδημιολογικό φορτίο τα τελευταία 24ωρα.