«Βουλευτές, στελέχη και πολίτες, καλούμαστε να απαντήσουμε εάν θα δώσουμε μια τελευταία ευκαιρία στην χώρα, αναλαμβάνοντας και πάλι μεγάλο κόστος ή αν θα επιλέξουμε την πορεία στο άγνωστο ή το παιχνίδι με τη φωτιά», επισημαίνει σε ανακοίνωσή της εν όψει της ψηφοφορίας για τα νέα μέτρα η Φ. Γεννηματά.

Όπως τονίζει η εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ «μπροστά στο εθνικό αδιέξοδο που μπορεί να οδηγήσει σε τραγωδία πρέπει να γίνει σαφές προς όλους – αυτό αφορά πρωτίστως τους εταίρους μας – ότι θα αναλάβουμε το κόστος δύσκολων αποφάσεων».

Η κ. Γεννηματά επισημαίνει ότι αυτό πρέπει να είναι το τελευταίο πακέτο μέτρων, καθώς «η κοινωνία και η οικονομία δεν αντέχουν άλλες περικοπές».

«Ο Πρωθυπουργός μας καλεί όλους, κόμματα και βουλευτές, υπό την πίεση και το δίλημμα για την σωτηρία της χώρας, να ψηφίσουμε μέτρα και αλλαγές που αν κριθούν μόνο σε δημοσιονομικό επίπεδο είναι δυσβάστακτα και τροφοδοτούν την ύφεση», σημειώνει, προσθέτοντας ότι αυτά αποκτούν νόημα και προοπτική «μόνο εφόσον εντάσσονται στο ολοκληρωμένο πλαίσιο της επιμήκυνσης, του βιώσιμου χρέους, των εγγυήσεων κοινωνικής συνοχής και μιας δέσμης αναπτυξιακών παρεμβάσεων με κοινοτικούς πόρους και διακρατικές συμφωνίες».

Η κ. Γεννηματά υπογραμμίζει ότι «η Ελλάδα πρέπει να προχωρήσει, η οικονομία να σωθεί και η κοινωνική συνοχή έστω και την ύστατη στιγμή να διαφυλαχτεί».

Επιμέλεια: Xρήστος Μαζάνης