Εξαγωγή του προβλήματος που αντιμετωπίζει με τους Κούρδους και που υπονομεύει τα θεμέλια της Τουρκικής Δημοκρατίας επιχειρεί και πάλι η Άγκυρα.
Στο σημερινό φύλλο της εφημερίδας «HURRIYET», δημοσιεύεται στην πρώτη σελίδα ως κύριο θέμα, ο ισχυρισμός των τουρκικών Μυστικών Υπηρεσιών, πώς ο υπεύθυνος Διεθνών Σχέσεων του PKK, Αχμέτ Γκιουλαμπί Ντερέ , «φιλοξενείται» στην Αθήνα με κανονική άδεια παραμονής και ταξιδιωτικά έγγραφα, που του επιτρέπουν να μετακινείται στην Ευρώπη.
Η τουρκική εφημερίδα δημοσιεύει και την διεύθυνση της κατοικίας του Κούρδου αξιωματούχου, η οποία βρίσκεται στη Δάφνη.
Κατά την εφημερίδα, ο Αχμέτ Γκιουλαμπί, καταζητείται με κόκκινο δελτίο, από την INTERPOL Ωστόσο οι φωτογραφίες που δημοσιεύονται παρουσιάζουν το μέλος της κουρδικής οργάνωσης, στο Συμβούλιο της Ευρώπης στο Στρασβούργο, εγείροντας σοβαρές επιφυλάξεις για το πώς ο συγκεκριμένος καταζητούμενος, κατόρθωσε να αποφύγει όλους τους αυστηρούς ελέγχους που διεξάγονται στους ευρωπαϊκούς θεσμούς.
Επίσης έχει ενδιαφέρον το γεγονός, ότι η «αποκάλυψη» της εφημερίδας γίνεται με ανταπόκριση από τις Βρυξέλες. Όπως εξηγούν τουρκικοί δημοσιογραφικοί κύκλοι, είναι προφανές πώς οι Μυστικές Υπηρεσίες της γείτονος, «προμήθεψαν» τον συγκεκριμένο ανταποκριτή με το «υλικό», προκειμένου να στηθεί από το εξωτερικό, η «προβοκάτσια» κατά της Αθήνας .
Είναι η πολλοστή φορά που η Άγκυρα με το «Βαθύ Κράτος», επιχειρούν να εμπλέξουν την Αθήνα στην υπόθεση του πολέμου της Νοτιοανατολικής Τουρκίας. Στην παρούσα φάση και ενώ έχει ξεφύγει από κάθε έλεγχο του τουρκικού ΓΕΕΘΑ, η κατάσταση στα σύνορα Τουρκίας – Ιράκ, με τα αλλεπάλληλα αιματηρά επεισόδια των τελευταίων ημερών, η Άγκυρα χρησιμοποιεί και πάλι το «χαρτί» του εξωτερικού εχθρού.
Επισημαίνεται πώς η εφημερίδα «Hurriyet» έχει αναλάβει από το 1955, ως «ανεπίσημη εργολαβία» την μεθοδευμένη απειλή κατά της Αθήνας, με αποκορύφωμα την προβοκάτσια των Ιμίων το 1996.
Επιπροσθέτως θα πρέπει να αναφερθεί, ότι εδώ και έναν μήνα, το συγκρότημα του μεγαλοεκδότη Ντοάν, που εκδίδει αυτήν την εφημερίδα, βρίσκεται σε ανοικτό πόλεμο με τον πρωθυπουργό, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ,εκπροσωπώντας τα συμφέροντα του «Βαθέως Κράτους», με ότι αυτό συνεπάγεται στην επιλογή της πολιτικής γραμμής.
Το τελευταίο κρούσμα προβοκάτσιας συμβαίνει σε μία χρονική στιγμή, όπου η ηγεσία των τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων αντιμετωπίζει πρωτοφανές πρόβλημα αξιοπιστίας, στην τουρκική κοινωνία, με την αδυναμία της να περιορίσουν τη δράση των ανταρτικών ομάδων του ΠΚΚ, στα νοτιοανατολικά σύνορα τους. Αλλά και από την εμπλοκή του στρατεύματος στην παρακρατική οργάνωση « ERGENEKON», που πρόσφατα εντοπίστηκε και αποτελείται από ακροδεξιά στοιχεία, με στόχο την ανατροπή της συνταγματικής τάξης.