Μέσα από μια ζωντανή διαδικασία, το διήμερο 10-11 Δεκεμβρίου 2022, με τη συμμετοχή εκατοντάδων φοιτητών και φοιτητριών από 153 τμήματα, είκοσι τεσσάρων ΑΕΙ σε ολόκληρη τη χώρα, ιδρύθηκε το Δίκτυο Αριστερών – Προοδευτικών Φοιτητών.

Από σήμερα, κιόλας, σε κάθε σχολή οι συμμετέχοντες/ουσες στον νέο φορέα, μαζί με όλους τους προοδευτικούς-αριστερούς φοιτητές και φοιτήτριες ξεκινούν μια νέα μεγάλη προσπάθεια, για ένα δημοκρατικό, δωρεάν, ποιοτικό, συμπεριληπτικό και πραγματικά ζωντανό δημόσιο πανεπιστήμιο, σημειώνει η νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στην ανακοίνωσή της επισημαίνει ότι στηρίζει  το νέο αυτό εγχείρημα για την ανανέωση του φοιτητικού συνδικαλισμού και την ενίσχυση της δημοκρατικής λειτουργίας στα πανεπιστήμια, για την διεκδίκηση των δίκαιων αιτημάτων των φοιτητών/τριών και την ανατροπή των παθογενειών του συνδικαλισμού εντός των σχολών.

«Ενώνουμε δυνάμεις για να τα αλλάξουμε όλα. Προχωράμε όλες/οι μαζί στον δρόμο για την ανατροπή των πολιτικών Μητσοτάκη, για την μεγάλη πολιτική αλλαγή που έχει ανάγκη ο τόπος!», επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης