Τους κανόνες συλλογικής δράσης (CACs) αλλά και το πλαίσιο διενέργειας του PSI προβλέπει σχέδιο νόμου που κατέθεσε το Υπουργείο Οικονομικών στη Βουλή.

Στην έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου που συνοδεύει τον νόμο αναφέρεται ότι ενδέχεται να προκληθεί μείωση της περιουσίας των ασφαλιστικών φορέων, η οποία αναμένεται να αναπληρωθεί από την αξιοποίηση των περιουσιακών στοιχείων του Δημοσίου και των Νομικών Προσώπων που θα περιέλθουν στο συνιστώμενο Ταμείο Στήριξης του Ασφαλιστικού Συστήματος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η ρύθμιση προβλέπει ότι η έναρξη της διαδικασίας αποφασίζεται από το υπουργικό συμβούλιο. Εξουσιοδοτείται ο ΟΔΔΗΧ να εκδώσει μία ή περισσότερες προσκλήσεις. Καλούνται οι ομολογιούχοι να αποφασίσουν συλλογικά σε προθεσμία που θα οριστεί. Το Δημόσιο θα αποφασίσει αν θα αποδεχθεί την πρόταση.

Η ρύθμιση ορίζει το περιεχόμενο της πρόσκλησης του ΟΔΔΗΧ που θα δημοσιοποιηθεί στο Διαδίκτυο. Καθορίζονται τα ποσοστά ανεξόφλητου κεφαλαίου επιλέξιμων τίτλων που απαιτούνται για να υπάρξει απαρτία και για να ληφθεί απόφαση. Για να τροποποιηθούν οι τίτλοι απαιτείται συμμετοχή κατά το ένα δεύτερο του συνολικού ανεξόφλητου κεφαλαίου. Στη συνέχεια για να τροποποιηθούν οι επιλέξιμοι τίτλοι απαιτείται ενισχυμένη πλειοψηφία υπέρ της τροποποίησης των 2 τρίτων του συμμετέχοντος κεφαλαίου.

Επιμέλεια: Xρήστος Μαζάνης

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης