Επτά παραγωγές που σίγουρα θα αγαπήσει το κοινό κάνουν πρεμιέρα στην Αθήνα τον Φεβρουάριο. Πρόκειται για τις παραστάσεις «Αυτές που δεν προλάβατε» της Δανάης Λιοδάκη σε σκηνοθεσία της ίδιας με πρωτότυπη μουσική του Φοίβου Δεληβοριά, «Το αίμα των κρίνων» της Δέσποινας Αποστολίδου σε σκηνοθεσία Κωνσταντίνου Ρόδη, «Η νύχτα των δολοφόνων» του Χοσέ Τριάνα σε σκηνοθεσία Δανάης Κατσαμένη, «Χάος και Τάξη (ένας φαύλος κύκλος) των Γιώργου Τριανταφύλλου / Μαρίας – Στέλλας Γκότση, σε σκηνοθεσία Γιώργου Τριανταφύλλου, η «Έξοδος» της Φένιας Παπαδόδημα με τον Γεράσιμο Γεννατά και ένα σύνολο κορυφαίων μουσικών εκ νέου στο Θέατρο Ελέρ, «Τα λουκούμια μες στο βάζο» της Ειρήνης Φ. Κουτσαύτη στο θέατρο «Ελεύθερη Έκφραση».

06/02 «Αυτές που δεν προλάβατε» της Δανάης Λιοδάκη στη ΠΛΥΦΑ κάθε Δευτέρα και Τρίτη

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η θεατρική ομάδα b.p.m.theater group παρουσιάζει για πρώτη φορά το θεατρικό έργο της Δανάης Λιοδάκη
«Αυτές που δεν προλάβατε» στις 6 Φεβρουαρίου στο ΠΛΥΦΑ.

«Αυτές που δεν προλάβατε», μια φεμινιστική κωμωδία για την γυναικεία φιλία παρουσιάζεται για πρώτη φορά από την ομάδα b.p.m. (beats perminute) στο ΠΛΥΦΑ. Το έργο προσεγγίζει θέματα όπως η έμφυλη βία, η γυναικεία καταπίεση, η σεξουαλική παρενόχληση, μέσα από το πρίσμα της γυναικείας ενδυνάμωσης και του δεσμού της γυναικείας φιλίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το έργο «Αυτές που δεν προλάβατε» ακολουθεί τέσσερις παιδικές φίλες που ξαναβρίσκονται αναπάντεχα. Χωρίς να ξέρουν τι τις έφερε και πάλι κοντά και γιατί, αποφασίζουν να αναλάβουν δράση “για να μην μας την πέφτουν τα αφεντικά, να μη μας φτύνουν στο δρόμο, να μη φοβόμαστε να γυρίσουμε το βράδυ σπίτι μας και γενικά ξέρετε,  για όλα αυτά”. Παρακολουθούμε βήμα- βήμα την πορεία τους προς την δημιουργία μιας μυστικής φεμινιστικής ομάδας, αλλά και το ξανασμίξιμό τους, τις αμφιβολίες και τα εμπόδια που συναντούν, σε μια ιστορίαμε χιούμορ και ευαισθησία, που αμφιταλαντεύεται ανάμεσα στη δράση και την αφήγηση, ανάμεσα στο ρεαλισμό και την φαντασία.

Όταν ο υπουργός υγείας της χώρας τους θα ανακοινώσει την απαγόρευση των αμβλώσεων, οι τέσσερις γυναίκες αποφασίζουν να αναβαθμίσουν την δράση τους με μια μεγάληεπιχείρηση. Ό, τι θα ακολουθήσει θα ενώσει ξανά τις τέσσερις φίλες για πάντα.

Συντελεστές:

Κείμενο / Σκηνοθεσία: Δανάη Λιοδάκη
Πρωτότυπη μουσική:Φοίβος Δεληβοριάς
Σκηνικά / Κοστούμια: Νικόλας Κανάβαρης
Κινησιολογία: Στάλη Συμεών
Σύνθεση ήχου: Παύλος Κατσιβέλης
Βοηθός σκηνοθέτη: Δάφνη Λαζαροπούλου
Σχεδιασμός φωτισμών:Γιώργος Κασσάκος
Εικαστική επιμέλεια επικοινωνίας: Δημήτρης Βασδέκης
Φωτογραφίες προβών / Σχεδιασμός αφίσας: Αντώνης Χρήστου
Επικοινωνία: Χρύσα Ματσαγκάνη

Παίζουν: Μαριέλα Δουμπού, Άλκηστις Ζιρώ, Ευσταθία Λαγιόκαπα, Παναγιώτα Παπαδημητρίου

Πληροφορίες Παράστασης

Παραστάσεις: Από Δευτέρα 6 Φεβρουαρίουμέχρι 11 Απριλίου

Ημέρες & ώρες παραστάσεων: Δευτέρα και Τρίτη στις 21:00

Διάρκεια παράστασης: 80 λεπτά
 
Τηλέφωνα κρατήσεων: 694 502 6217, 698 4545363
Πληροφορίες: 693 869 0612

ΠΛΥΦΑ
Κορυτσάς 39, Βοτανικός / Τηλέφωνο: 693 869 0612

Δείτε το τρέιλερ:

 

 5 Φεβρουαρίου «Τα λουκούμια μες στο βάζο» της Ειρήνης Φ. Κουτσαύτη στο θέατρο «Ελεύθερη Έκφραση»

«Τα λουκούμια μες στο βάζο» της Ειρήνης Φ. Κουτσαύτη, έρχονται σε πρώτο ανέβασμα στο θέατρο «Ελεύθερη Έκφραση», σε σκηνοθεσία Βασίλη Ευταξόπουλου.

Πρωταγωνιστικό πρόσωπο, η Μικρασιάτισσα Δέσποινα, που υποδύεται η Μαίρη Ιγγλέση. Ένας ρόλος που έχει τη γλύκα και τη θύμηση ενός λουκουμιού!

Η Δέσποινα είναι μια αγωνίστρια της καθημερινότητας. Έχει δει πολλά στη ζωή της, έχει στερηθεί, έχει πεισμώσει, έχει ερωτευθεί. Έχει αντέξει και δεν το βάζει κάτω. Θυμάται, τραγουδά, χορεύει και μας παρασύρει σε ένα παιχνίδι μνήμης, χαράς, γέλιου και συγκίνησης. Παρομοιάζει τη ζωή και τις εμπειρίες της με τη γλύκα και τη θύμηση ενός λουκουμιού.

«Σαν την αγκαλιά της μάνας είναι το λουκούμι, που όσο την έχεις δε σου αρκεί κι όταν την χάσεις σε εκείνη ψάχνεις να κρυφτείς», λέει η ίδια…

Με τον τρόπο της, εκμαιεύει ό,τι υπάρχει βαθιά ριζωμένο στη μνήμη και στην καρδιά μας.

«Τα λουκούμια μες στο βάζο», με αφετηρία τη Σμύρνη, στις γλυκές στιγμές της, αγκαλιάζει όλους τους Νοσταλγούς Πατρίδας και «πατρικής» οικίας, όπου κι αν βρίσκονται: Εντός της Μικρασίας, της Ελλάδας ή κι όπου αλλού. Το έργο μάς παρασύρει σε μονοπάτια της ψυχής μας με συγκίνηση, γέλιο και τραγούδι και όλα αυτά, σε μια διαφορετική προσέγγιση στο φλέγον θέμα της Σμύρνης και της Μικράς Ασίας, με ζωντανή μουσική από το σαντούρι της Χριστίνας Κούκη και της Ιωάννας Γεωργοπούλου.

Ταυτότητα παράστασης

«Τα λουκούμια μες στο βάζο» της Ειρήνης Φ. Κουτσαύτη
Σκηνοθεσία: Βασίλης Ευταξόπουλος
Βοηθός Σκηνοθέτη: Βίκυ Πάστρα
Σκηνικά: Αλέξανδρος Πιεχόβιακ
Κοστούμια: ΠέννυΑμπλά
Φωτισμοί: Αντώνης Παναγιωτόπουλος
Φωτογραφίες: Αλέξανδρος Χατζάκης (studio Xatzakis)
Επικοινωνία: Μαρίκα Αρβανιτοπούλου | Art Ensemble

Στον ρόλο της Δέσποινας, η Μαίρη Ιγγλέση
Μαζί της ο Τάσος Μπίμης και η Βίκυ Πάστρα
Ζωντανή μουσική (σαντούρι): Χριστίνα Κουκή, Πέννυ Γεωργοπούλου

Πληροφορίες:

Θέατρο «Ελεύθερη Έκφραση»: Λέσβου 8, Αθήνα

Πρεμιέρα: Κυριακή 5 Φεβρουαρίου
Κάθε Κυριακή στις 19:00
Διάρκεια παράστασης: 70’ (χωρίς διάλειμμα)

Τιμές εισιτηρίων: 15€, 10€ μειωμένο/ομαδικό (άνω των 10 ατόμων), άνεργοι δωρεάν, ΑΜΕΑ + συνοδός δωρεάν.
Κρατήσεις θέσεων: 210-8645400 / 6949103079
Προπώληση εισιτηρίων εδώ

12/02 «Το αίμα των κρίνων» της Δέσποινας Αποστολίδου στο Θέατρο 104 κάθε Κυριακή

Το έργο «Το αίμα των κρίνων» γράφτηκε στο πλαίσιο της Σχολής Πυροδότησης Θεατρικής Γραφής του Θεάτρου Πορεία (Οκτώβριος 2019 – Μάιος 2020) με εισηγητές τους Θανάση Τριαρίδη και Βαγγέλη Χατζηγιαννίδη.

Ένας άντρας, σχεδόν περιθωριακός από επιλογή, που αδιαφορεί για την ηθική , ζει απομακρυσμένος απ’ την ομορφιά, την εξουσία, την πατρίδα, τη θρησκεία και ό,τι θεωρείται γενικά αποδεκτό. Υπέρμαχος του απαγορευμένου, της αμαρτίας και της τρέλας έρχεται συχνά αντιμέτωπος με τη δυσχέρεια του περιβάλλοντός του. Παρότι χαμηλών τόνων ο ίδιος, η εξάπλωση της φήμης του αρχίζει να δημιουργεί ένα νέο κίνημα ανθρώπων που υιοθετούν σταδιακά αυτό τον τρόπο ζωής. Η κοινότητα θορυβείται από τις εξελίξεις και ψάχνει περισσότερα για το παρελθόν του. Έπειτα από σχετική έρευνα ανακαλύπτουν ότι ο άντρας, χρησιμοποιώντας άλλο όνομα, υπήρξε πολεμικός ανταποκριτής, διάσημος για τις φωτογραφίες – πορτρέτα γυναικών λίγο μετά το θάνατό τους που συγκλόνισαν την κοινή γνώμη και συνέβαλαν με έναν τρόπο στη λήξη του πολέμου. Με αφορμή το αδίκημα της πλαστοπροσωπίας, συλλαμβάνεται και οδηγείται για ανάκριση. Τα στοιχεία της ανάκρισης δημοσιοποιούνται παραποιημένα και το κίνημα, που είχε τον πρώην ανταποκριτή ως πρότυπο, αισθάνεται προδομένο. Ο άντρας δολοφονείται από τους υποστηρικτές του για παραδειγματισμό.

Δείτε το τρέιλερ:

Συντελεστές

Κείμενο: Δέσποινα Αποστολίδου
Σκηνοθεσία: Κωνσταντίνος Ρόδης
Πρωτότυπη μουσική σύνθεση/στίχοι: : ΚαραφύλληςΓιαννούλης
Σχεδιασμός Φωτισμών:  Κατερίνα Μαραγκουδάκη
Κοστούμια: Μάριος Καραβασίλης
Σκηνικά: Ευγενία Βησσαρίου
Κινησιολογία: Βαγγέλης Πιτσιλός
Βοηθός σκηνοθέτη: Έλενα Αγγελοπούλου
Επικοινωνία: Χρύσα Ματσαγκάνη
Φωτογραφίες/trailer: Κωνσταντίνος Λέπουρης
Γραφιστική επιμέλεια: xMxGRAPHICS Michelangelo Bevilacqua
Βοηθός παραγωγής: Άκης Χαλκιάς

Διανομή (με σειρά εμφάνισης)
Νάνσυ Ρηγοπούλου, Κωνσταντίνος Μιχαήλ, Abe Cohen και ο Θοδωρής Ανθόπουλος στον ρόλο του ανακριτή

Τα τραγούδια της παράστασης ερμηνεύει ο Κώστας Μπουγιώτης

***Ο δίσκος “Lost In Grey” με τα τραγούδια που ακούγονται στην παράσταση  κυκλοφορεί από την μπάντα WiderSin: Κώστας Μπουγιώτης (φωνητικά), ΚαραφύλληςΓιαννούλης (κιθάρα), Γιώργος Μωραϊτης (Μπάσο) και Ακούσογλου Νίκος (Ντράμς). Graphic designer: Ανδρέας Σαραβάνος.

Ημέρες & ώρες παραστάσεων
Κυριακή στις 18:30

Τιμές εισιτηρίων
Γενική Είσοδος: 15 €
Μειωμένο (φοιτητών-ανέργων): 12€
Ατέλεια: 5€
 
Διάρκεια παράστασης: 85λ. (χωρίς διάλειμμα)

Θέατρο 104
Ευμολπιδών 41, Γκάζι
(Σταθμός μετρό: Κεραμεικός)
Τηλέφωνα επικοινωνίας:  210 3455020

22/02 «Η νύχτα των δολοφόνων» του Χοσέ Τριάνα στο Θέατρο 104 κάθε Τετάρτη και Πέμπτη

Κούβα. Δεκαετία του ‘50. Λίγο προτού ξεσπάσει η Κουβανική επανάσταση. Μια οικογένεια. Μικρογραφία της κοινωνίας, η οποία βρίσκεται σε σήψη. Οι τρεις ήρωες του Χοσέ Τριάνα μέσα από ένα άγριο παιχνίδι εναλλαγής ρόλων, ρισκάρουν, οργανώνουν, δοκιμάζουν τις αντοχές και τα όρια τους με σκοπό τη σύγκρουση και το γκρέμισμα του αναχρονιστικού κατεστημένου. Είναι σωστή η επιλογή τους; Έχουν το δικαίωμα να προβούν σε μια τέτοια πράξη; Τη στιγμή που το «παλιό» -μάταια- προσπαθεί να επιβάλλει με κάθε τρόπο «όλα να παραμείνουν ακίνητα» έχουν ήδη αρχίσει να κυοφορούνται οι νέες ιδέες. Οι ιδέες της ανατροπής.

Η ομάδα θεάτρου α-silen[θ]io ανεβάζει στο θέατρο 104 από 22/2 και κάθε Τετάρτη και Πέμπτη το θεατρικό έργο του Χοσέ Τριάνα “Η νύχτα των δολοφόνων”.

Ταυτότητα παράστασης:

Σκηνοθεσία: Δανάη Κατσαμένη

Ηθοποιοί: Γιώργος Δρίβας, Βίκυ Λέκκα, Αριάδνη Μιχαηλάρη
Μετάφραση: Γιάννης Θηβαίος
Επιμέλεια κίνησης: Άννα Λιανοπούλου
Μουσική σύνθεση: Δημήτρης Ανδρονιάδης
Φωτογραφίες: Λοΐζος Καμπούρης

24/02  «Χάος και Τάξη (ένας φαύλος κύκλος) των Γιώργου Τριανταφύλλου / Μαρίας – Στέλλας Γκότση στο Θέατρο 104, κάθε Παρασκευή

Η Φαίη και η Ελπίδα φίλες από πάντα. Δύο νέοι άνθρωποι στην Αθήνα του 2022.Και περίπου όπως όλοι οι άνθρωποι στην Αθήνα του 2022 έχουν σχέδια, φόβους, όνειρα ματαιωμένα, όνειρα που παραμένουν όνειρα, χιούμορ, μεγάλα μυστικά, μικρά μυστικά, αυτοσαρκασμό, αναζητήσεις και έντονη ανάγκη για εκτόνωση.Μια αναγκαστική συγκατοίκηση τις φέρνει ακόμη πιο κοντά και πυροδοτεί συγκρούσεις, ενδοσκόπηση και οριακές συμπεριφορές.

Το Χάος και Τάξη (Ένας Φαύλος Κύκλος) είναι ένα έργο για μια γενιά που είχε περίπου τα πάντα και τα έχασε σχεδόν όλα. Που δεν σταματά να ονειρεύεται, να ελπίζει, να σπάει πλάκα, αλλά και να γκρεμίζει ότι έχτισε αφού πλέον δε φοβάται να χάσει. Για μια γενιά που τα έχει ζήσει όλα. Ή και τίποτα.

Συντελεστές
Κείμενο: Γιώργος Τριανταφύλλου / Μαρία – Στέλλα Γκότση
Δραματουργική Επεξεργασία: Δημήτρης Τριανταφύλλου
Σκηνοθεσία: Γιώργος Τριανταφύλλου
Πρωτότυπη Μουσική: Θέμης Καραμουρατίδης
Στίχοι Τραγουδιού: Γιώργος Τριανταφύλλου
Σκηνικά-Κοστούμια: Γιώργος Τριανταφύλλου
Επιμέλεια Κίνησης: Ζωή Σωτηροπούλου
Σχεδιασμός Φωτισμών: ΣτέβηΚουτσοθανάση
Φωτογραφίες: ΝιρέταΓκόνου
Video: Χρήστος Γκίνης
Βοηθός Σκηνοθέτη: Μαρία – Στέλλα Γκότση
Κατασκευή Σκηνικού: archlabyrinth
Φιλική Συμμετοχή: Νέλλη Μποφίλιου
Επικοινωνία: Χρύσα Ματσαγκάνη

Διανομή: Ελένη Θεοδοσοπούλου, Φανή Κουλούρη

Ημέρες & ώρες παραστάσεων:
Παρασκευή στις 21:15

Τιμές εισιτηρίων
Γενική Είσοδος:12€
Μειωμένο (φοιτητών-ανέργων): 8€

 Διάρκεια παράστασης: 75 λεπτά

Θέατρο 104
Ευμολπιδών 41, Γκάζι
(Σταθμός μετρό: Κεραμεικός)
210 3455020

04/02 «Έξοδος» της Φένιας Παπαδόδημα με τον Γεράσιμο Γεννατά στο Θέατρο ΕΛΕΡ κάθε Σάββατο και Κυριακή

Μετά την επιτυχία που σημείωσε τον περασμένο Δεκέμβρη, η «Έξοδος» συνεχίζεται στο Θέατρο Ελέρ και αλλάζει μέρες!

Η παράσταση «Έξοδος» είναι ένα μουσικό ονειρικό ταξίδι στη φρίκη της μικρασιατικής καταστροφής, στο υποσυνείδητο ενός λαού που βίωσε έναν αβυσσαλέο σωματικό και πνευματικό βιασμό, μέσα από το βλέμμα και τον τρόπο του Γιώργου Σεφέρη.

Μία ωδή σε πρόσφυγες και κατατρεγμένους όλων των εποχών εικονογραφημένη ψηφιακά από τον Γιώργο Κόρδη.

Η καταστροφή του 1922 δεν είχε μόνο σαν στόχο την οικονομική και κοινωνική εξάρθρωση και σύνθλιψη του ελληνικού στοιχείου, αλλά και των βαθύτερων αξιών  «της ελευθερίας και της αξιοσύνης του ανθρώπου» όπως γράφει ο Σεφέρης.

«Όχι, δεν αισθάνομαι μίσος. Αυτό που νιώθω είναι το αντίθετο του μίσους. Μία προσπάθεια να χωρέσει ο νους μου τον μηχανισμό της καταστροφής».

Ο Γεράσιμος Γεννατάς μπαινοβγαίνει στο «δυσκίνητο» και κουρασμένο από τις διαρκείς μετοικεσίες σώμα του Σεφέρη, του «Σε», μέσα από  ημερολόγια και προσωπικές επιστολές του προς τον Ζήσιμο Λορετζάτο, τον αγαπημένο του φίλο «Ζη».

Τα γράμματα του Ζη και του Σε  μοιάζουν μ’ έναν θησαυρό όπου φυλάγεται ακόμη ζωντανή η έννοια του «ιερού» στην τέχνη, στην ποίηση, στην καθημερινότητα της ζωής σ΄ έναν κόσμο αναποδογυρισμένο, διαλυμένο, αβέβαιο. Αυτό το «ιερό»  γεμίζει  με κάθε τρόπο τις αισθήσεις του Σεφέρη καθώς ταξιδεύει στα μοναστήρια της Καππαδοκίας αναζητώντας μία «εσώτερη πατρίδα» στο τότε και στο τώρα.

Γι’ αυτό το χαμένο «ιερό» μιλάει η παράσταση μέσα από την μουσική, τα κείμενα και τις ψηφιακές ζωγραφιές του Γ. Κόρδη που δημιουργούνται μπροστά στα μάτια του θεατή. Για «τα απομεινάρια αφιερωμένα στο Θεό ενός σβησμένου κόσμου», για το «μικρό και το λησμονημένο που μπορεί να είναι το ίδιο σημαντικό με τ’ απαρασάλευτα μνημεία της τέχνης».

Γι’ αυτό το χαμένο «ιερό» που επιβιώνει μέσα στην παράδοση ενός λαού, μιλούσε και ο  ΒιμΒέντερς, προσπαθώντας να γνωρίσει στο ευρωπαϊκό  κοινό τις ταινίες του θρυλικού Ιάπωνα σκηνοθέτη Γιασουτζίρο  Όζου.  

Το «ιερό» που έχει ολοσχερώς εξατμιστεί από τη συνείδηση του μοντέρνου δυτικού ανθρώπου. Με ποιο κόστος άραγε;

Ένα σύνολο κορυφαίων μουσικών επί σκηνής οδηγούν την ροή αυτού του μουσικού ονείρου.

Η Φένια Παπαδόδημα έχει γράψει πρωτότυπη μουσική, τραγούδια και στίχους, έχει μελοποιήσει ποίηση του Σεφέρη.

Συμπράττει με τον Γεράσιμο Γεννατά μεταμορφώνοντας τις μαρτυρίες των απλών ανθρώπων, τα ημερολόγια και την αλληλογραφία  Σεφέρη- Λορετζάτου σε λόγο θεατρικό που γεννιέται μέσα σ’ ένα διαρκώς μεταβαλλόμενο ηχητικό περιβάλλον. Η φωνή ταξιδεύει από την υμνωδία, στο τραγούδι,  στον λόγο.

Τα κείμενα της παράστασης:  

«Τρεις μέρες στα μοναστήρια της Καππαδοκίας», του Γιώργου Σεφέρη, γράμματα από την αλληλογραφία του με τον Ζήσιμο Λορετζάτο 1948-1968, αναφορές στο ημερολόγιο της Σόφης Μανουσάκη Αναστασιάδη «Μνήμες Καππαδοκίας», καθώς και αληθινές μαρτυρίες προσφύγων από την έκδοση «Έξοδος» του Κέντρου Μικρασιατικών σπουδών, αποτελούν ένα ενιαίο σώμα που αναπτύσσεται μουσικά.  

Συντελεστές
Φένια Παπαδόδημα: Πρωτότυπη μουσική/ Σκηνοθεσία- Ερμηνεία- Φωνή
Γιώργος Κόρδης : Ψηφιακή ζωγραφική
Γεράσιμος Γεννατάς : Ερμηνεία
Ελένη Ποζατζίδου : Eρμηνεία- φωνή
Θωμάς Μελετέας: Ούτι
Γωγώ Ξαγαρά: Άρπα
Ήβη Παπαθανασίου :  Τσέλο
Γιώργος Παλαμιώτης: Ηχητικά τοπία – Ενορχήστρωση
Φένια Παπαδόδημα : Επιλογή κειμένων – Δραματουργία
Καλλιόπη Σωτηρίου : Βοηθός σκηνοθέτη
Στέβη Κουτσοθανάση: Φωτισμοί
Κώστας Φούντας: Video
Ελένη Κουρή: φωτογραφία
Χρύσα Ματσαγκάνη: Επικοινωνία  

Πληροφορίες Παράστασης

Παραστάσεις: Σάββατο & Κυριακή
Έναρξη:  9.00 μμ
Διάρκεια παράστασης:75 λεπτά
Τιμές εισιτηρίων
Γενική Είσοδος: 15€
Μειωμένο/Ανέργων: 12€
Ατέλειες: 5€

Θέατρο ΕΛΕΡ
Φρυνίχου 10, Αθήνα
Τηλ. 21 1735 3928

3/2 «Live streaming» του Λέοντος Α. Ναρ στη θεατρική σκηνή του Faust
 
Το «Live streaming» του Λέοντος Α. Ναρ είναι ένα σύγχρoνο έργο, το οποίο αποτυπώνει τη βία στην οικογένεια, στην καθημερινότητα, στις ανθρώπινες σχέσεις και παρουσιάζεται, για πρώτη φορά στην Ελλάδα, στη θεατρική σκηνή του Faust (από 3/2). Τη σκηνοθεσία υπογράφει ο Αντώνης Καραγιάννης και παίζουν οι Βασίλης Κανελλόπουλος και Αλεξάνδρα Τσιάγκα, ενώ ο Γιάννης Ζουγανέλης εμφανίζεται σε βίντεο.

Ένα τροχαίο δυστύχημα αλλάζει τους ρόλους και τις ισορροπίες ενός ζευγαριού φαινομενικά ευτυχισμένου, και δοκιμάζει τις κοινωνικές αξίες. Το γεγονός Καταδεικνύει πώς μια κακή στιγμή μπορεί να αλλάξει τη μοίρα των ανθρώπων, ακόμη και να ξυπνήσει τα δολοφονικά τους ένστικτα.

O Λέων Α. Ναρ αναφέρει: «Το έργο σκιαγραφεί την απομόνωση των σημερινών ανθρώπων, ιδίως των νεότερων, που φτάνει συχνά ακόμη και στα άκρα. Γραμμένο πριν από την πανδημία, το Live streaming αποτυπώνει ποικίλες εκφάνσεις της βίας και αναμετράται με την ακραία λογική του συμφέροντος.Ήμασταν, αλήθεια, πάντοτε τόσο βίαιοι; Μήπως η πραγματικότητα είναι τελικά σκληρότερη από τη φαντασία; Αυτός είναι ο κόσμος του “Live Streaming”».

Δείτε το τρέιλερ:

Συντελεστές:

Κείμενο: Λέων Α. Ναρ
Σκηνοθεσία: Αντώνης Καραγιάννης

Παίζουν: Βασίλης Κανελλόπουλος καιΑλεξάνδρα Τσιάγκα
Φιλική κινηματογραφική συμμετοχή: Γιάννης Ζουγανέλης

Μουσική: Γιώργος Καζαντζής
Σκηνικά / Κοστούμια: Χρύσα Δαπόντε
Βοηθός σκηνογράφου/ Εικαστικός: Δάφνη Αθανασοπούλου
Κατασκευή σκηνικών: Νίκος Σταμπουλής
Σχεδιασμός φώτων / Χορογραφίες: Αντώνης Καραγιάννης
Γραφιστικά: Λευτέρης Παπασταύρου
Κινηματογράφηση: Θεόδωρος Τζάρτος
Φωτογράφιση: Αντώνης Ζαφειρόπουλος
Επικοινωνία/Προώθηση: Κατερίνα Γρυλλάκη

Ημέρες και ώρες παραστάσεων:
Πρεμιέρα Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2023

και κάθε Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή  στις 20:00
Τιμή εισιτηρίου 15 € – φοιτητικό, ανέργων 13 €.

Προπώληση εισιτηρίων εδώ

ΤΗΛ.: +30 210 3234095

 

 

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης