Το «Όνειρο καλοκαιρινής νύχτας» του Σέξπιρ από την ομάδα Fractals σε σκηνοθεσία Τάνιας Κίτσου, στις 3, 4, 5 και 6 Σεπτεμβρίου θα παρουσιαστεί στη Δημοτική Πινακοθήκη «Σοφία Λασκαρίδου» στο πλαίσιο του 1ου Μεσογειακού Φεστιβάλ Δήμου Καλλιθέας

Η Τάνια Κίτσου και η ομάδα της Fractals με το «Όνειρο Καλοκαιρινής Νύχτας» του Ουίλιαμ Σέξπιρ μας παρασύρουν σ’ έναν ονειρικό κόσμο. Σ’ ένα μαγικό παιχνίδι αντανακλάσεων όπου βήμα- βήμα ο οικοδεσπότης, Θησέας, μας αποκαλύπτει μια πραγματικότητα όπου όλα μεταμορφώνονται διαρκώς. Μέχρι και οι θεατές σε ηθοποιούς του έργου που παρακολουθούν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο περίπατος αυτός μοιάζει με περιπλάνηση σ’ ένα λαβύρινθο, όπου συναντάμε συνεχώς πλάσματα της φαντασίας. Μέσα σ’ αυτό το πλαίσιο του «μύθου», οι καθημερινοί άνθρωποι «αναβαθμίζονται», καθώς τα ξωτικά κι η βασίλισσα Τιτάνια ξεφεύγουν απ’ την οθόνη και παίρνουν σάρκα και οστά. Ο Πουκ, σαν χαμαιλέοντας, γίνεται ένα με το κοινό του κι οι θεατές προσεγγίζουν το θαύμα. Είτε αυτό είναι ο έρωτας του Δημήτριου για την Ελένη, είτε η παράσταση των μαστόρων, είτε ένας εραστής με γαϊδουροκεφαλή, δείχνοντας έτσι ότι η πραγματική ποίηση δεν μπορεί να υπάρχει χωρίς την πολύτιμη κωμωδία.

Το έργο ανοίγει τις πύλες ενός μυθικού χώρου, όπου ο χρόνος σταματά, ώστε εμείς οι Θνητοί να μπορέσουμε να αγγίξουμε τη μαγεία του Κόσμου. Τη μαγεία της ζωής.

Ηθοποιοί ( κατά σειρά εμφανίσεως):

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αλέξανδρος Παύλου
Μαριάννα Λιάνου
Άρης Δαούτης
Κωνσταντίνος Μούτσης
Ηλίας Αδάμ
Φώτης Λάμαρης
Κλείτος Κυριακίδης
Ντέννυ Αργυροπούλου
Κωνσταντίνα Χατζηαθανασίου

Συντελεστές:

Διασκευή – Σκηνοθεσία
Τάνια Κίτσου
Μουσική – Ψηφιακές προβολές- Video Art
Κλείτος Κυριακίδης
Καλλιτεχνική Επιμέλεια – Κουστούμια
Στέλλα Αγγελίδου
Μεταφράσεις
Τάνια Κίτσου
Λυρική προσαρμογή
Κλείτος Κυριακίδης
Φωτισμοί
Τάνια Κίτσου-Κλείτος Κυριακίδης-Στέλλα Αγγελίδου

Παραστάσεις:

3, 4, 5 και 6 Σεπτεμβρίου και ώρα: 21.00

Δημοτική Πινακοθήκη «Σοφία Λασκαρίδου»

Διεύθυνση: Λασκαρίδου 120 και Φιλαρέτου

Γενική Είσοδος: 10 ευρώ. Φοιτητικό: 8 ευρώ. Ανέργων, Παιδικό, ΑΜΕΑ, 65+ : 5 ευρώ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης