Σάββατο 16 Ιουνίου
21.30

Η Έρη Σιδερίδου στο τραγούδι και ο Χρήστος Δημάκης στο πιάνο ερμηνεύουν αληθινά τραγούδια του χθες και του σήμερα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Μάνος Χατζιδάκις σημάδεψε με τη μουσική του τη νεοελληνική πραγματικότητα ενώ ο Lucio Dalla με τον ποιητικό του λόγο, τη μουσική αλλά και την εκφραστική φωνή του έγινε η αγαπημένη φωνή του κοινού της ευρύτερης περιοχής της Μεσογείου. Η μουσική πρόταση του Χρήστου και της Έρης με σημεία αναφοράς τους δύο μεγάλους δημιουργούς προτείνει στο αθηναϊκό κοινό ένα πρόγραμμα διανθισμένο με τραγούδια που έχουν ως κοινό παρονομαστή τη διαχρονικότητα, με τραγούδια που άφησαν τη σφραγίδα τους στην εποχή τους και όχι μόνο.

Ακούγοντάς τα και σήμερα είναι σαν ο χρόνος να μην τα άγγιξε αλλά να τα αγάπησε. Διαφορετικές γενιές τα σιγοτραγούδησαν και ακόμα και σήμερα τα σιγοτραγουδάμε διότι μιλάνε στην ψυχή, όπως κάθε τι το αυθεντικό.

Βιογραφικά καλλιτεχνών:
 • Η Έρη Σιδερίδου ασχολήθηκε με τη μουσική από μικρή ηλικία. Εδώ και έξι χρόνια σπουδάζει στο τμήμα Κλασικού τραγουδιού του Εθνικού Ωδείου. Έχει στο ενεργητικό της αρκετές live performances σε μουσικά στέκια της Αθήνας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

• Ο Χρήστος Ευστρ. Δημάκης ξεκίνησε τα πρώτα μαθήματα μουσικής σε πολύ μικρή ηλικία. Απόκτησε πτυχία πιάνου, αρμονίας- αντίστιξης, φούγκας, ενοργάνωσης πνευστών, ωδικής και Δίπλωμα σύνθεσης με «άριστα».

Έχει δώσει κοντσέρτα σε πόλεις της Ελλάδας και της Ευρώπης. Έχει γράψει μουσική για το Θέατρο για την οποία έχει βραβευθεί από το Δήμο Ζωγράφου και το Δήμο Καλαμαριάς. Το 2004 κατόπιν προσκλήσεως παρουσίασε δύο φορές το έργο του στο Τμήμα Μουσικολογίας του Αριστοτελείου Παν/μίου Θεσ/κης.

Έχει συγγράψει 4 βιβλία μουσικής τα οποία φιλοξενούνται στις βιβλιοθήκες πολλών Ιδρυμάτων παγκοσμίως ενώ τα πρωτότυπα βρίσκονται στην Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος. Έχει στο ενεργητικό του αρκετές live εμφανίσεις σε μουσικές αίθουσες στην Αθήνα, στη Θεσσαλονίκη και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας.

Διάρκεια Εμφάνισης: 1 ώρα και 30 λεπτά
Είσοδος: 10 ευρώ
Φοιτητικό, άνεργοι του ΟΑΕΔ: 7 ευρώ

Πολυχώρος Πολιτισμού «Διέλευσις»
Λέσβου 15 & Πόρου, Κυψέλη, 112 56, ΑΘΗΝΑ
Τηλ.: 210 86 13 739 / E-mail: info@dieleusis.gr / URL: www.dieleusis.gr

Επιμέλεια: Νικόλας Αρώνης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης