Εγκατάσταση-χριστουγεννιάτικη διακόσμηση σε πλατεία του Λονδίνου

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 23 Δεκεμβρίου 2020, 11:51
Εγκατάσταση-χριστουγεννιάτικη διακόσμηση σε πλατεία του Λονδίνου

«Ένα παραμυθένιο δάσος με σύγχρονη αρχιτεκτονική» είναι η εγκατάσταση που δημιούργησε το Sam Jacob Studio ως χριστουγεννιάτικη διακόσμηση της πλατείας Granary Square στο King's Cross του Λονδίνου. Με ύψος 11 μέτρων, η εγκατάσταση «Electric Nemeton» αποτελείται από μια συστάδα πράσινων, πυραμιδοειδών δομών που μιμούνται ένα δάσος με χριστουγεννιάτικα δέντρα.

Το ντιζάιν είναι μια φουτουριστική προσέγγιση στο χριστουγεννιάτικο δέντρο, ειδικά στα δέντρα που υπήρχαν στα αρχαία κέλτικα άλση - λέγονταν Nemetons - και κάποτε χρησίμευαν ως τόποι λατρευτικών συγκεντρώσεων.

Οι περαστικοί από την πλατεία στο King's Cross μπορούν να βαδίσουν κάτω από την ύψους τεσσάρων μέτρων πέργκολα, η οποία στηρίζεται σε ατσάλινους κορμούς. Το λονδρέζικο στούντιο θέλησε να λειτουργήσει η εγκατάσταση ως «κοινωνική χειρονομία», προσφέροντας ανοιχτό χώρο τον οποίο ο κόσμος μπορεί να επισκεφτεί με ασφάλεια εν μέσω πανδημίας.

«Καθώς ο δημόσιος χώρος έχει πλέον λάβει καινούργιες σημασίες κατά τη διάρκεια του Covid-19, το “Electric Nemeton” συμβάλλει λίγο παραπάνω στις δυνατότητες ζωής στο ύπαιθρο, τον χειμώνα» είπαν, σύμφωνα με το Dezeen, από το Sam Jacob Studio. «Όπως όλες οι παραδόσεις για τα χειμωνιάτικα δέντρα, των οποίων ο συμβολισμός έχει να κάνει με το να αποδιώξει τη σκοτεινιά και να είναι μια ελπιδοφόρα χειρονομία για την επάνοδο του ήλιου, και το “Electric Nemeton” εκφράζει την ιδέα της ελπίδας για επιστροφή της κοινωνικής και δημόσιας ζωής μας» υπογράμμισαν.

 

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 23 Δεκεμβρίου 2020, 11:51