Εορτασμός της Παγκόσμιας Ημέρας Ποίησης

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 20 Μαρτίου 2009, 04:32
Εορτασμός της Παγκόσμιας Ημέρας Ποίησης

Χώρος: αμφιθέατρο

Ώρα : 19.00

Το Μουσείο Μπενάκη, ακολουθώντας μια γόνιμη πρόταση της Αγγελικής Κώττη, αποφάσισε να αφιερώσει την εφετινή εκδήλωση στον Ποιητή της Ρωμιοσύνης, δεδομένου ότι το 2009 έχει ανακηρυχθεί επίσημα και «Έτος Γιάννη Ρίτσου». Αλλά, επιπλέον, αποφάσισε να «εμπιστευτεί» την εκδήλωση σε ανθρώπους που ελπίζουμε όλοι και θα θέλαμε να είναι οι πραγματικοί αναγνώστες της ποίησης: στα παιδιά. Η πρόσκληση που απηύθυνε το Μουσείο Μπενάκη σε δύο σχολεία που διαθέτουν blog, στο 6ο Λύκειο Καλλιθέας και το 10ο Λύκειο Πειραιά, και έχουν επιδείξει ένα ενδιαφέρον για το έργο του Γιάννη Ρίτσου, συνάντησε θετικότατη ανταπόκριση.

Στην παράσταση «Να είσαι ήλιος, να χαρίζεις φως» μαθητές δύο σχολείων συναντιούνται πρώτα στο διαδίκτυο και μετά από κοντά, στα σχολεία τους, επιχειρώντας να συνθέσουν μια εκδήλωση τιμής για τον Γιάννη Ρίτσο. Συγκεντρώνουν υλικό, το μελετούν, προτείνουν και επιλέγουν: ποιήματα και πεζά, τραγούδια, σχέδια, φωτογραφίες, βίντεο, μαρτυρίες, συνεντεύξεις, CD, ντοκιμαντέρ. Μέσα από εκεί θα περάσει η ζωή και τα οράματα του ποιητή. Μονεμβασιά, παιδικά χρόνια, αγώνες και εξορίες, ανθρώπινες σχέσεις, ποίηση, έρωτας και επανάσταση.

Τα παιδιά συγκινούνται, μεταφέρουν το χτες στο σήμερα, στη ζωή τους, ετοιμάζουν με ενθουσιασμό την εκδήλωσή τους. Ζωγραφίζουν, απαγγέλλουν, φτιάχνουν ταμπλό με φωτογραφικό και εικαστικό υλικό, τραγουδούν, κάνουν γκράφιτι, βιντεοσκοπούν, οπτικοποιούν τα ποιήματα, δημιουργούν.

Ολοκληρώνοντας την πρόβα, έχει ολοκληρωθεί κι η παράσταση.

Διοργάνωση: Μουσείο Μπενάκη σε συνεργασία με τους bloggers του 6ου Λυκείου Καλλιθέας και του 10ου Λυκείου Πειραιά

Μουσείο Μπενάκη

Κτήριο οδού Πειραιώς

Πειραιώς 138 & Ανδρονίκου

Τηλ. Πληροφοριών: 210 3453111

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 20 Μαρτίου 2009, 04:32