Η Gypsy Philharmonic Orchestra, η καλύτερη της Ουγγαρίας, είναι η μόνη ορχήστρα του είδους της που μεταδίδει τη μουσική σε ένα τόσο υψηλό επίπεδο διασκέδασης προς το κοινό. Οι Τσιγγάνοι είναι τόσο ευαίσθητοι στη μουσική, που διαισθητικά παίζουν, σαν από ένστικτο προς το κοινό, ώστε ο θεατής να βλέπει, ακούγονταςπαράλληλα.

Υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση του διάσημου Dezső Balogh και του κορυφαίου βιολιστή Lajos Sarkozi Junior, το ρεπερτόριό τους συνδυάζει το παραδοσιακό τσιγγάνικο βιολί των Grigoras Dinicu, Ferenc Erkel, Ferraris και Vittorio Monti, –τους εκφραστές του ουγγρικού ρεπερτορίου– με τα μεγάλα έργα κλασικών συνθετών, όπως οι Johannes Brahms, Jacques Offenbach, Pablo de Sarasate, Johann Strauss πατέρας και γιος, Peter Tchaikovsky. Όλα αριστοτεχνικά ερμηνεύονται χωρίς διαμελισμό από 90 τσιγγάνους μουσικούς από τη Βουδαπέστη, όλοι βιρτουόζοι και συναρπαστικοί.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Βιολιά, βιολοντσέλα, μπάσα, κύμβαλα και κλαρίνα, όλα ενωμένα για να μεταδώσουν σε εμάς τη μαγεία και τη συγκίνηση των τονισμών της παράδοσης-συντριβής, αυτά που ανήκουν στους τσιγγάνους και στην εκτέλεση της τέχνης τους. Αυτή η τέχνη του στροβιλίσματος, οι αλλαγές που δεν αποκαλύπτουν τίποτα περισσότερο αλλά εμπλουτίζουν τη σύνθεση, μεταφέρουν στον θεατή την ενέργεια ενός λαού που έχουν επιλέξει τη μουσική ως μια παγκόσμια γλώσσα. Ενστικτώδης σαν μια δημοφιλής βραδιά τσιγγάνων, αυστηρή σαν μια συναυλία στη Βιέννη με μαύρο σμόκιν. Μια απόλαυση!!!

Πληροφορίες: Τ. 6936 051167, Τ. 6972 845949
Τιμές εισιτηρίων: Προπώληση: Μάιος 25€, Ιούνιος (έως 19.06) 30€ | Ταμείο: 35€
Προπώληση: Κεντρικό Εκδοτήριο Βασιλικού Θεάτρου, Τ. 2315 200 200
Viva.gr, Τ.11876, Viva Wallett, Public, Παπασωτηρίου, Seven Spots, Ιανός, MediaMarkt, RELOAD, ΒΡ & ΕΚΟ

Επιμέλεια Νικόλας Αρώνης

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης