Οι Future Islands την Κυριακή στην Αθήνα

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 15 Οκτωβρίου 2010, 10:00
Οι Future Islands την Κυριακή στην Αθήνα
Τι επιρροή θα μπορούσε να έχει άραγε ο Dan Deacon σε μία νεοσύστατη μπάντα τριών φίλων και συμφοιτητών από μία σχολή Καλών Τεχνών της Βόρειας Καρολίνας; Στην περίπτωση των Future Islands, λοιπόν, τους επηρέασε τόσο, ώστε να τους πείσει να μετακομίσουν στην - ανήσυχη καλλιτεχνικά- Βαλτιμόρη του Maryland αλλά και να τους βάλει υπό τη σκέπη της ενδιαφέρουσας ετικέτας της Wham City.

Οι Arte Fiasco, λοιπόν, έχουν την τιμή να παρουσιάσουν για πρώτη φορά στην Ελλάδα τους Future Islands. Και αυτό κατά τη διάρκεια της πρώτης τους μεγάλης ευρωπαϊκής περιοδείας που θα «περάσει» από 30 πόλεις μέσα σε διάστημα ενός μήνα ακριβώς! Αμέσως μετά το live τους στο Βερολίνο, οι Future Islands θα εμφανιστούν στο 6 D.O.G.S στην Αθήνα, για να παρουσιάσουν τόσο το νέο τους δίσκο «In evening air» που κυκλοφόρησε στα τέλη της περασμένης άνοιξης από την Thrill Jockey αλλά όσο και το εξαιρετικά ενδιαφέρον ντεμπούτο τους «Wave like home» που είχε κυκλοφορήσει από την Upset the rhythm το καλοκαίρι του 2008.

Οι Future Islands στέκονται με τις δικές τους ενδιαφέρουσες ιδιαιτερότητες κάπου ανάμεσα στο new wave και το post-punk. Ας δούμε όμως, τι έγραψαν οι ειδικοί για το φαινόμενο Future Islands.

Οι βιαστικοί ας κρατήσουν δύο στοιχεία: 1) Την αιχμηρή παρουσία του frontman-τραγουδιστή Sam Herring με τη χαρακτηριστική φωνή, ο οποίος θυμίζει έντονα κάτι από την επιρροή που μπορεί να έχει πάνω στο θεατρικό σανίδι ένας Jack Black και 2) Την άνεσή τους στο να αλλάζουν διαθέσεις και ρυθμούς, ξεκινώντας από κάτι αληθινά σπαρακτικό και καταλήγοντας σε ένα έξαλλο ακομπλεξάριστο πάρτι.

Tinymixtapes

Η μετεγγραφή των Future Islands με τον δεύτερο δίσκο τους στην Thrill Jockey είναι πέρα για πέρα δίκαιη, καθώς το τρίο από τη Βαλτιμόρη είναι ικανό να πείσει και τον πιο επιφυλακτικό ακροατή πως αναζητεί την post-wave αισθητική χωρίς ίχνος προσποίησης, γιατί, αν είχαν κιθάρες, θα ήταν αυθεντικό post-punk υψηλού επιπέδου.

Popmatters


Στην πραγματικότητα, οι Future Islands είναι μία από αυτές τις σπάνιες μπάντες που έχουν το χάρισμα να ξεδιπλώνουν το ταλέντο τους τόσο δισκογραφικά όσο και συναυλιακά. Χωρίς να αποτελούν ένα στουντιακό κατασκεύασμα ή την εκπλήρωση ενός εκρηκτικού live που καλύπτει τις πιθανές μουσικές αδυναμίες του. Όποιον δρόμο κι αν διαλέξετε, η εμπειρία θα σας ανταμείψει. Θα έπρεπε να ξέρετε, όμως, πως οι συναυλίες τους αγγίζουν τα όρια της κάθαρσης.

Pitchfork


Τη συναυλία θα ανοίξουν οι Baby Guru, οι οποίοι θα δώσουν στο κοινό μία γεύση από το επερχόμενο άλμπουμ τους που θα κυκλοφορήσει το φθινόπωρο από την Cast-a-blast.
 


FUTURE ISLANDS (w/ Baby Guru) @ Six D.O.G.S / Κυριακή 17 Οκτωβρίου / by Arte Fiasco

Είσοδος 18 ευρώ / Η πόρτα ανοίγει στις 21.30

www.myspace.com/futureislands
www.myspace.com/babyguruband
www.myspace.com/artefiasco

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 15 Οκτωβρίου 2010, 10:40