«Οικογένεια Τσιμπουκτσόγλου»

Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 12 Φεβρουαρίου 2012, 05:23
«Οικογένεια Τσιμπουκτσόγλου»
Έχοντας σύμμαχο το κοινό και στο καινούργιο τους θεατρικό εγχείρημα, οι Angels of Town (μετά τις παραστάσεις «Διάγνωση Κάντι-Κάντι», «The End» και «MΑΡΙΧΟΥΑΝΑ STOP»), συνεχίζουν να προσφέρουν στους θεατρόφιλους απολαυστικές στιγμές μέσα από την παράσταση Οικογένεια Τσιμπουκτσόγλου, που ανεβαίνει στο ΘΕΑΤΡΟ ΠΚ, μέχρι και τις 26 Φεβρουαρίου.

Πρόκειται για μία μαύρη κωμωδία, με πολύ χρώμα!, την οποία τον προηγούμενο μήνα αγκάλιασε θερμά ο κόσμος, με αποτέλεσμα να πάρει παράταση παραστάσεων. Κάνοντας, λοιπόν, διάλειμμα ολίγων ημερών, η Οικογένεια Τσιμπουκτσόγλου ετοιμάζεται να επιστρέψει δριμύτερη στις επάλξεις από τις 11 Φεβρουαρίου και κάθε Σαββατοκύριακο.

Η οικογένεια Τσιμπουκτσόγλου διαφέρει από τις άλλες… Τόπος κατοικίας, το Περιστέρι.
Τα πρόσωπα που την απαρτίζουν: Ένας πατέρας, Πολύκαρπος Τσιμπουκτσόγλου, ο πιο διάσημος φορτηγατζής των Βαλκανίων.

Μια μητέρα, ονόματι Νούλα, που λατρεύει την Μενεγάκη, τα πατατάκια και βασικό της άγχος είναι η «διαχείριση» των περιττών κιλών της.

Τέσσερις κόρες, η καθεμία χαμένη στο δικό της μαγικό κόσμο… Αντωνία, κόσμος της μεταφυσικής και πνευματικής ενόρασης. Καλλιόπη, κόσμος της επιστήμης και της μεγάλης ανακάλυψης. Κυριακούλα, κόσμος της pop και του τελευταίου trend. Αδαμαντία, κόσμος του παραμυθιού και της πραγματικής αγάπης!

Ένας γιος, Ισίδωρος, χαμένος στα άδυτα του Internet. Και τέλος, μια γιαγιά, που ψάχνει τον πεθαμένο άντρα της και περιμένει πως και πως την ώρα του μεσημεριανού γεύματος… Αγαπημένο φαγητό της γιαγιάς Γεσθημανής, οι μπάμιες...

Ανήμερα Χριστουγέννων… Ένα βραδινό τηλεφώνημα αλλάζει τις ζωές τους με μιάς… Ένας θάνατος … Μετά την κηδεία ο ερχομός μιας κασέτας… Στόχος τους πια, η προσωπική υπέρβαση. Κίνητρο… Τα λεφτά.

Παίζουν οι: Χριστόφορος Αντωνιάδης ,Χριστίνα Μυσίρη ,Γεωργία Σαμαρά ,Βαγγέλης Βέλτσος, Μαντώ Θεοφιλάκου, Άννα Μαραζιάρη, Γιούλη Τσινάκη. Στον ρόλο του πατέρα, ο Στέφανος Κωνσταντινίδης.

Κείμενο - Σκηνοθεσία: Χριστόφορος Αντωνιάδης
Σκηνικά–Κοστούμια : Angels Of Town
Φωτισμοί: Απόστολος Τσιτσώνης
Video: Respira
Μουσική Επιμέλεια: Χριστόφορος Αντωνιάδης
Bοηθοί Σκηνοθέτη: Μαντώ Θεοφιλάκου – Άννα Μαραζιάρη

Σύμφωνα με τον σκηνοθέτη και δημιουργό της παράστασης, Χριστόφορο Αντωνιάδη, η «Οικογένεια Τσιμπουκτσόγλου» ήταν απόφαση ζωής. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει: «Εκεί που ετοιμάζεσαι να ανεβάσεις μια παράσταση, οι συγκυρίες, τα λόγια τα παχιά και τα μεγάλα που δεν γίνονται ποτέ πράξη, οι αστάθμητοι παράγοντες, η οικονομική κρίση, μα, πάνω απ’ όλα, η κρίση αξιών, σε οδηγούν στο να πάρεις αποφάσεις ζωής.

Μια τέτοια απόφαση είναι και η Οικογένεια Τσιμπουκτσόγλου. Πήρα, λοιπόν, τους φίλους μου και σαλπάραμε. Σχεδία μας, ένα έργο που είχα στο συρτάρι, ένα έργο που με άλλαξε ως άνθρωπο, με έκανε να νιώσω πάλι παιδί και πλέον του οφείλω ένα τεράστιο ευχαριστώ. Ένα τεράστιο ευχαριστώ και σ’ έναν άνθρωπο που φωτίζει το δρόμο μου, στη δασκάλα μου, Σοφία Κακαρελίδου. Δασκάλα, ελπίζω να είσαι περήφανη για μένα».

ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ: Σάββατο 21:15 & Κυριακή 20:15
Τιμή Εισιτηρίου: 10 €.

ΘΕΑΤΡΟ ΠΚ, Κασομούλη 30 (μετρό Ν.Κόσμος)
Tηλ:+30 / 210 9011677 E-mail:info@pktheater.gr
web:www.pktheater.gr (online ticketing).

Επιμέλεια: Νικόλας Αρώνης

Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 12 Φεβρουαρίου 2012, 05:55