«Με της μουσικής τις νότες…» στον Δήμο Ζωγράφου

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 20 Σεπτεμβρίου 2012, 13:14
«Με της μουσικής τις νότες…» στον Δήμο Ζωγράφου
Επιμέλεια: Νικόλας Αρώνης

Κινηματοθέατρο ΑΛΕΚΑ, Γ’ Ορεινής Ταξιαρχίας 13, Ζωγράφου, πίσω από το Δημαρχείο.
Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου 2012, 20.00 εισιτήριο: 5€

Η Θεατρομάθεια θα παρουσιάσει στο Κινηματοθέατρο ΑΛΕΚΑ του Δήμου Ζωγράφου, την Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου, στις 20.00, την παράσταση συμμετοχικού θεάτρου για παιδιά «Με της μουσικής τις νότες της καρδιάς ανοίγω πόρτες» του Τάκη Χρυσούλη.Το θέμα της παράστασης είναι η δύναμη της τέχνης και ιδιαίτερα της μουσικής αλλά και της φιλίας. Η ιδιαιτερότητά της παράστασης είναι ότι κατά τη διάρκειά της τα παιδιά-θεατές συμμετέχουν ανά ομάδες στα επί σκηνής δρώμενα και εξελίσσουν την ιστορία. Η παράσταση χρησιμοποιεί μελωδίες από το κλασικό ρεπερτόριο προσαρμοσμένες από τον Τάσο Καρακατσάνη και τα κοστούμια και σκηνικά έχει επιμεληθεί ο Μιχάλης Σδούγκος.

Το έργο είναι το τελευταίο έργο του αείμνηστου, διακεκριμένου συγγραφέα Τάκη Χρυσούλη και σ' αυτό παίζουν πεπειραμένοι ηθοποιοί που είναι ασκημένοι στο είδος αυτό θεάτρου που ενθουσιάζει τα παιδιά.

Συντελεστές

Σκηνοθεσία: Αλίκη Κατσαβού
Σκηνικά-Κοστούμια: Μιχάλης Σδούγκος
Στίχοι τραγουδιών: Τάκης Χρυσούλης
Μουσική: J.S. Bach, L.V. Bethoven, Robert Schumann, Τάσου Καρακατσάνη.
Μουσική επεξεργασία-Προσαρμογή: Τάσου Καρακατσάνη
Χορογραφίες: Κατερίνα Αλεξανδράκη, Τζένη Τοψίδου
ΠΑΙΖΟΥΝ: Αλίκη Κατσαβού, Αλκμήνη Σταθάτου, Έλενα Ρουμελιώτη, Μάρω Χασιώτη
Συμμετέχουν: οι μικροί θεατές

Το έργο

Η Χιονή είναι η χαϊδεμένη μοναχοκόρη του Βοριά. Μένει μόνη στα κρύα παλάτια του πατέρα της. Αυτή η μοναξιά και η “ψύχρα” της έλλειψης φίλων, την κάνει άπληστη. Βαριέται εύκολα τα παιχνίδια που φέρνουν οι άνεμοι του πατέρα της και αυτά παγώνουν. Οπότε αποφασίζει και εξαναγκάζει τον πατέρα της να στείλει τους ανέμους του να μαζέψουν και να της φέρουν όλα τα παιχνίδια του κόσμου. Αυτοί εκτελούν την εντολή.

Όμως, ο Άρης και η Μυρτώ, με τη συμβουλή της κουκουβάγιας και την παρέα των παιδιών, παίρνουν το αερόστατο και με το μουσικό κουτί της μελωδίας ταξιδεύουν ως εκεί. Με τη δύναμη της φιλίας και της μουσικής ξεπερνούν όλες τις δυσκολίες, αφού κατορθώνουν να λιώσουν ακόμα και τα κρυσταλλιασμένα καπρίτσια της Χιονής. Ξεπαγώνουν τα παιχνίδια και τα φορτώνουν στο παλιό τρενάκι που άρχισε να τσουλάει κι αυτό. Έτσι μελωδικά επιστρέφουν θριαμβευτές, έχοντας καταλάβει τη δύναμη και τη μοναδικότητα της μουσικής γλώσσας.

Η Θεατρομάθεια

Το Ινστιτούτο Παιδαγωγικού Θεάτρου Θεάματος «Θεατρομάθεια», στα δέκα χρόνια λειτουργίας του, προωθεί την ιδέα της χρήσης του θεάτρου ως παιδαγωγικό εργαλείο, μέσα από παραστάσεις για παιδιά, εφήβους και ενήλικες, εκδόσεις, ειδικά σεμινάρια και διαλέξεις. Είναι μέλος του Διεθνούς Συνδέσμου Δράματος/Θεάτρου και Εκπαίδευσης (IDEA) και επιχορηγούμενος φορέας από το Υπουργείο Πολιτισμού, ενώ έχει τιμηθεί με τον Σταυρό της Αποστολικής Διακονίας για το πολιτιστικό του έργο.

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 20 Σεπτεμβρίου 2012, 14:04