Ο νεαρός σχεδιαστής, Χάρις Ριντ (Harris Reed) σπούδασε στη Σχολή Τεχνών και Σχεδίου Central Saint Martins στο Λονδίνο για πέντε χρόνια και έχει ήδη συνεργαστεί με τον Gucci σε επιδείξεις μόδας, αλλά και στην καμπάνια για το πρώτο ουδέτερο φυύλου άρωμα του οίκου και έχει ήδη «ντύσει» τον Χάρις Στάιλς και τη Σολάνζ Νόουλς.

Ο Αμερικανός σχεδιαστής με έδρα το Λονδίνο έχει αποσπάσει την υποστήριξη του τραγουδιστή Χάρι Στάιλς, ο οποίος συχνά εμφανίζεται με τα ρευστά όσον αφορά το φύλο σχέδια του Ριντ στα μουσικά του βίντεο και στις περιοδείες του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τυπικά οι σπουδαστές της Σχολής την τελευταία χρονιά παρουσιάζουν τις δημιουργίες του σε πασαρέλα, ωστόσο φέτος δεν είναι δυνατή η διοργάνωση επίδειξης μόδας. Έτσι ο Χάρις Ριντ και οι συμφοιτητές του δημιούργησαν συλλογές και τις παρουσιάζουν ψηφιακά.

Ο πτυχιούχος του Central Saint Martins αξιοποίησε για την παρουσίαση της συλλογής animation, οπτικά εφέ και φίλτρα του Instagram και παρουσίασε υπερμεγέθεις σιλουέτες με έντονη θεατρικότητα.

Η συλλογή του Χάρις Ριντ δημιουργήθηκε από τα όρια του σπιτιού του και είναι ένα αφιέρωμα στη ρευστότητα μεταξύ των φύλων και την επιβλητικότητα, διερευνά την ιδέα της ρομαντικής, θεατρικής και λαμπερής αυτοέκφρασης, με αναφορές στον Henry Paget, γνωστό ως τον πιο εκκεντρικό αριστοκράτη στη βρετανική ιστορία. Το αμερικανικό γκρουπ της πανκ New York Dolls και ο Βρετανός χορευτής-χορογράφος, Λίντσεϊ Κεμπ έπαιξαν επίσης βασικό ρόλο στη διαμόρφωση της συλλογής, χάρη στη συνήθειά τους να συνδυάζουν πούλιες, κρύσταλλα και φτερά στις εμφανίσεις τους τη δεκαετία του 1970 στη σκηνή. Τα υπερβολικά πέτα, τα πολύ φαρδιά παντελόνια, γιγάντια καπέλα από μετάξι και δαντέλα κρινολίνα, βραδινές τουαλέτες είναι μέρος της συλλογής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Αμερικανός σχεδιαστής σε πρόσφατη συνέντευξή του στο Vogue μίλησε για τα διδάγματα της απομόνωσης λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.

«Το να έχεις χρόνο να σκέφτεσαι είναι πολυτέλεια, δεν την είχα τα δύο τελευταία χρόνια. Περνώντας χρόνο καθισμένος στο πάτωμα και ράβοντας ερωτεύτηκα την τέχνη ξανά» ανέφερε και πρόβλεψε ότι θα υπάρξει επιστροφή στις χειροποίητες δημιουργίες και ότι οι άνθρωποι θα αγοράζουν λιγότερα και θα δίνουν τα ρούχα τους σε καταστήματα μεταχειρισμένων.

«Χρειαζόμαστε φαντασία τώρα περισσότερο από ποτέ, κι αν μπορώ να προσφέρω μία διαφυγή στους ανθρώπους τότε κάνω κάτι σωστά» είπε.

 Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης