Αθήνα – Τετάρτη 17 Ιουνίου

ΝΕΟΣ ΧΩΡΟΣ: ΘΕΑΤΡΟ ΛΥΚΑΒΗΤΤΟΥ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ώρα έναρξης: 20:30

BARCELONA IN ATHENS 2009. Ένα φεστιβάλ-φιέστα με μουσικά χρώματα, που απλώνονται από την ανατολική Μεσόγειο μέχρι τη μακρινή Κούβα… μέσω Βαρκελώνης!

BARCELONA IN ATHENS 2009. Μια γιορτή, ένας κόσμος! Γεμάτος με νέο flamenco, rumba catalana, hip-hop, αναστενάρια, βαλκανικά και ικαριώτικα μοτίβα, ποντιακά και κρητικά, electronica, beatbox, funk, afro, latin… σε ένα γλέντι με ολοζώντανη μουσική, χορό και προβολές VJ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Βαρκελώνη έρχεται στην Αθήνα, την Τετάρτη 17 Ιουνίου, στο Θέατρο Λυκαβηττού, από το απόγευμα στις 20:30.

Απολαμβάνουμε την παγκόσμια μουσική, με την καρδιά μας!

Προπώληση Εισιτηρίων:  30 ευρώ.

Ταμείο (στην πόρτα): 40 ευρώ.

 

OJOS DE BRUJO:

Οι μάγοι του νέου flamenco, όλοι μαζί, ζωντανά, κοντά μας!

Μετά το Latin Grammy 2007 για τον καλύτερο Flamenco δίσκο, επιστρέφουν στην Ελλάδα, όλοι μαζί μετά από δύο χρόνια, για να παρουσιάσουν ζωντανά το νέο τους δίσκο: AOCANÁ (σημαίνει ΤΩΡΑ στην τσιγγάνικη γλώσσα caló) και κυκλοφορεί από την WARNER.

Οι συναυλίες τους, μια αληθινή φιέστα! Μουσική, χορός flamenco,   latin, rumba, hiphop, funk και προβολές video από το VJ Mongo, κάνουν κάθε τους εμφάνιση ανεπανάληπτη!

“Το νέο άλμπουμ είναι πιο πλούσιο. Παίζουμε flamenco, rumba, bulería, soleá, seguiriya… αλλά αυτό που ξεχωρίζει περισσότερο είναι το latin ηχόχρωμα. Αυτό σημαίνει ότι χωρίς να πάψουμε να είμαστε αυτοί που είμαστε, οι Ojos de Brujo, έχουμε εισάγει σε αυτό το δίσκο διαφορετικά χρώματα, τροπικά φρούτα και latin ρυθμούς, που ταιριάζουν με τη μουσική μας. Είναι φυσικό.” DJ Panko (Ojos de Brujo)

 

PALYRRIA:

Οι Έλληνες που ξεπερνούν τα σύνορα!

Μετά το 1ο Βραβείο, ως καλύτερο συγκρότημα παραδοσιακής μουσικής στη Διεθνή Έκθεση KOTFA 2007 στη Σεούλ της Κορέας και την περιοδεία τους το 2008 σε Ελλάδα, Αυστρία, Γερμανία, Βουλγαρία και Ολλανδία, επιστρέφουν παρουσιάζοντας το νέο τους δίσκο, που ηχογραφείται τώρα, με διεθνείς και ελληνικές εκλεκτές συμμετοχές.

Οι Palyrria είναι:

Tsiko drums, κρουστά, Dr. Ajaμπάσο, κρουστά, K. Haller keyboards, effects, live electronics, Strider κλαρίνο, καβάλ, γκάιντα, Misha Φωνή (MC), κρουστά,  Ανδρέας Αρβανίτης – λύρα, 3rifily – χορός, VJ Nisidis – live visuals.

“Αισθανόμαστε βαθιά αγάπη για τα αδέρφια μας, τους Palyrria και ελπίζουμε να έχουμε κι άλλες συνεργασίες. Έχουν την ιδιαίτερη ικανότητα και την επιθυμία να εξερευνούν νέους δρόμους και βαθιά γνώση της παραδοσιακής μουσικής στην Ελλάδα. Πρόσφατα ηχογράφησα, για τον επερχόμενο τέταρτο δίσκο τους, ένα track παίζοντας με cajon ένα “εννιάρι” (9/8)… και με τρέλανε!!!  Νομίζω ότι όσο ο ένας έχει τη θέληση να μαθαίνει από τον άλλο, τόσο ενθαρρύνεται και εξελίσεται η σχέση μας.”  Maxwell Wright (Ojos de Brujo)

 

KUMAR:

Η αποκάλυψη του afrocubano hiphop, από την Αβάνα της Κούβας, μέσω Βαρκελώνης, στην Αθήνα!

Ένας εκρηκτικός rapper. MC με πύρινο στίχο στα ισπανικά και απίστευτη ενέργεια στη σκηνή, που τον αγκάλιασε αμέσως η ανεξάρτητη σκηνή hiphop της Βαρκελώνης, της Ισπανίας και ολόκληρης της Ευρώπης.. και η κολεκτίβα των Ojos de Brujo.

Στο νέο προσωπικό δίσκο του KUMARPelicula de Barrio”, που κυκλοφορεί από την Diquela Records, την εταιρία των ODB δηλαδή, και διανέμεται από τη Universal, συμμετέχουν πολλοί μουσικοί από την κουβανέζικη κοινότητα της Βαρκελώνης, αλλά και τα μέλη των Ojos de Brujo Marina Abad (φωνή), Paco Lomeña (κιθάρα flamenco), Carlos Sarduy (τρομπέτα), Xavi Turull (κρουστά) και ο DJ Panko, στο τραγούδι “Rompecadenas (Σπάσε τις αλυσίδες)”.

O KUMAR θα ανοίξει το φεστιβάλ BARCELONA IN ATHENS *09, με το κουβανέζικο ταμπεραμέντο του, αλλά και με τη μουσική συνδρομή των φίλων του από τους Ojos de Brujo: του Xavi Turull στα κρουστά, και στα πλατώ, scratch, effects του αγαπημένου μας DJ Panko.

 

Προπώληση εισιτηρίων: 30 € / Στην πόρτα: Θεσσαλονίκη: 35 € / Αθήνα: 40 €.

ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ: www.iticket.gr και τηλεφωνικά στο 801-11-60000 / και για τις 2 πόλεις.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: ΕΚΔΟΤΗΡΙΟ Πλατεία Αριστοτέλους. / STERODISC: Θεσαλονίκη, Αριστοτέλους 4. / METROPOLIS: Θεσαλονίκη, Τσιμισκή 33.

ΑΘΗΝΑ: METROPOLIS: Αθήνα-Πανεπιστημίου 54, Χαλάνδρι, Κηφισιά, Πειραιάς, Περιστέρι. / YOURSPACE: Χαλάνδρι, Αριστοφάνους 36Β. / FNAC: Μαρούσι (The Mall) – Γλυφάδα, Σ. Καράγιωργα 4 & Λαζαράκη. / PUBLIC:  Αθήνα, Πλ. Συντάγματος, Καρ. Σερβίας 1.

Οι OJOS DE BRUJO θα εμφανιστούν 2 μέρες πριν το BARCELONA IN ATHENS *09, με καλεσμένους τους PALYRRIA στη Θεσσαλονίκη (Δευτέρα 15 Ιουνίου) στη Μονή Λαζαριστών

 

OJOS DE BRUJO: www.ojosdebrujo.com

Online Shop ODB: http://diquela.com/shop/

ODB official MySpace: www.myspace.com/ojosdebrujo

ODB official Facebook page: http://www.facebook.com/pages/Ojos-de-Brujo/61071412742?ref=mf

 

PALYRRIA official MySpace:

 www.myspace.com/palyrria

Palyrria official Facebook Page:

http://www.facebook.com/pages/Palyrria/47152032933?ref=mf

Kumar official site: www.kumar.es

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης