Την ώρα που το θεατρικό «Ο Χάρι Πότερ και το Καταραμένο Παιδί» παρουσιάζεται σε σκηνή του Λονδίνου λαμβάνοντας διθυραμβικές κριτικές, η δημιουργός του νεαρού μάγου δήλωσε: «Νομίζω ότι τελειώσαμε πια με τον Χάρι Πότερ».

Η Τζ. Κ. Ρόουλινγκ, η οποία μετά τα επτά μυθιστορήματα με ήρωα τον Χάρι Πότερ έλεγε ότι δεν είχε σκοπό να γράψει κάποια συνέχεια, έγραψε την ιστορία πάνω στην οποία βασίστηκε η θεατρική παράσταση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η ιστορία διαδραματίζεται 19 χρόνια μετά τη μεγάλη μάχη του Χάρι Πότερ με τον Λόρδο Βόλντεμορτ και αυτή τη φορά, τόσο ο Χάρι, όσο και ο γιος του θα κληθούν να αντιμετωπίσουν μία νέα πρόκληση.

Μιλώντας στο πρακτορείο Reuters, η Ρόουλινγκ σημείωσε ότι η παρουσίαση του θεατρικού και η ταυτόχρονη κυκλοφορία του θεατρικού κειμένου σε βιβλίο δεν οδηγούν σε νέες ιστορίες.

Το κείμενο που έγραψε η Ρόουλινγκ σε συνεργασία με τον Τζακ Θορν και τον Τζον Τίφανι κυκλοφόρησε ήδη στην Ελλάδα στα αγγλικά, ενώ στα ελληνικά θα κυκλοφορήσει από τις εκδόσεις Ψυχογιός στις 29 Σεπτεμβρίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Τζόαν Ρόουλινγκ έχει δηλώσει ότι θα ήθελε η θεατρική παράσταση να είναι προσβάσιμη σε όσο το δυνατό περισσότερο κόσμο. 

Μπορεί η Ρόουλινγκ να δηλώνει ότι έχει τελειώσει με τον Χάρι Πότερ, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι έχει τελειώσει και με τον κόσμο του. Έχει γράψει το σενάριο για την επικείμενη περιπέτεια «Φανταστικά Πλάσματα και Πού Βρίσκονται» (που εκτυλίσσεται πριν τα γεγονότα των βιβλίων Χάρι Πότερ), ενώ σύμφωνα με τον σκηνοθέτη της ταινίας Ντέιβιντ Γέιτς, η Ρόουλινγκ έχει γράψει το σενάριο για μία δεύτερη ταινία και έχει ιδέες και για μία τρίτη.

Τα «Φανταστικά Πλάσματα» επρόκειτο να ήταν μέρος μιας τριλογίας, σε σενάριο της Ρόουλινγκ.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης