Το 22ο Παγκόσμιο Συνέδριο Ποιητών το 2011 στη Λάρισα

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 10 Ιουνίου 2009, 07:24
Το 22ο Παγκόσμιο Συνέδριο Ποιητών το 2011 στη Λάρισα

Το 22o Παγκόσμιο Συνέδριο Ποιητών του 2011, θα διοργανωθεί για πρώτη φορά στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στη Λάρισα. Πρόκειται για μια διεθνή επιτυχία για την πόλη και το νομό, η οποία επιτεύχθηκε χάρη στο Λαρισαίο γιατρό και ποιητή κ. Δημήτρη Π. Κρανιώτη ο οποίος το 2007 εξελέγη Πρόεδρος του 22ου Παγκόσμιου Συνεδρίου Ποιητών.

Το Συνέδριο θα τελεί υπό την αιγίδα της Νομαρχίας Λάρισας, καθώς ο νομάρχης κ. Λουκάς Κατσαρός αποδέχθηκε την πρόταση του κ. Κρανιώτη να στηριχθεί ένα πολιτιστικό γεγονός που θα εξασφαλίσει παγκόσμια προβολή στο νομό Λάρισας.

Το συνέδριο αυτό διεξάγεται αδιάλειπτα από το 1969, σε διαφορετικές χώρες σε όλο τον κόσμο και αποτελεί διεθνώς αναγνωρισμένο πολιτιστικό γεγονός. Διοργανώνεται κάθε δυο χρόνια από τη Διεθνή Ένωση Τιμημένων Ποιητών (United Poets Laureate International), που είναι ένας από τους σημαντικότερους ποιητικούς οργανισμούς του κόσμου και συγκεντρώνει εκατοντάδες συμμετοχές ποιητών και άλλων ανθρώπων του πνεύματος από δεκάδες χώρες όλου του κόσμου.

Το φετινό 21ο Συνέδριο διεξάγεται από τις 16 έως τις 20 Ιουλίου στην πρωτεύουσα της Νικαράγουα, την πόλη Μανάγκουα.

Η ιστορία της ανάθεσης του Συνεδρίου στην Ελλάδα, ξεκίνησε στο 20ο Παγκόσμιο Συνέδριο Ποιητών που πραγματοποιήθηκε 13-17 Ιουνίου 2007 στην πόλη Μοντγκόμερι, πρωτεύουσα της πολιτείας Αλαμπάμα των Η.Π.Α., με τη συμμετοχή σημαντικών ποιητών από διάφορες χώρες του κόσμου.

Στο Συνέδριο αυτό, ο Δημήτρης Π. Κρανιώτης εκλέχθηκε Πρόεδρος του 22ου Παγκόσμιου Συνεδρίου Ποιητών, αφού προηγουμένως βραβεύτηκε από τον Πρόεδρο της UPLI κ. Benjamin R. Yuzon με το Μετάλλιο Τιμής For Excellence in Poetry για το ποιητικό βιβλίο του «Νοητή Γραμμή» και από την Πρόεδρο του Συνεδρίου κ. Mary Halliburton για το ποίημά του «Στον Νεκρό Ποιητή Της Αφάνειας».

Η ανάδειξή του ως Προέδρου σήμανε και τη διεξαγωγή του Συνεδρίου στην Ελλάδα (για πρώτη φορά στην ιστορία του θεσμού) και - κατόπιν αποφάσεως του ιδίου του κ. Κρανιώτη - στον τόπο της καταγωγής του, τον νομό Λάρισας.

Πρόσφατα ο κ. Κρανιώτης επισκέφθηκε τη Νομαρχία Λάρισας και επέδωσε στο Νομάρχη κ. Λουκά Κατσαρό την απόφαση της Ένωσης για τη διεξαγωγή του Συνεδρίου.

Αποδεχόμενος τη διοργάνωση και ευχαριστώντας τον κ. Δημ. Κρανιώτη, ο νομάρχης κ. Λουκάς Κατσαρός δήλωσε:


«Καλωσορίζουμε το πολύ τιμητικό γεγονός της διεξαγωγής του 22ου παγκόσμιου Συνέδριου Ποιητών στο νομό μας, και δηλώνουμε ότι θα εργαστούμε για την άψογη διεξαγωγή του. Είναι μια ευκαιρία προβολής του νομού μας, του Ολύμπου, της ιστορίας και της παράδοσής μας σε παγκόσμιο επίπεδο. Η διεθνής δραστηριότητα του Δημήτρη Κρανιώτη είναι πολύ σημαντική για το νομό μας και τον ευχαριστώ προσωπικά γι’ αυτό».

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 10 Ιουνίου 2009, 07:24