Χρήστος Λαϊνάς - Η αγάπη θα λάμψει

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 22 Δεκεμβρίου 2011, 04:17
Χρήστος Λαϊνάς - Η αγάπη θα λάμψει
Η Inner Ear μας προσκαλεί σε ένα λαμπερό live, λίγο πριν από τα Χριστούγεννα, για την παρουσίαση του πρώτου προσωπικού άλμπουμ του Χρήστου Λαϊνά, την Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου στο ΚοοΚοο Bar.

Το album λέγεται "Η Αγάπη Θα Λάμψει" και κυκλοφορεί από τον Εξώστη της Inner Ear.

www.inner-ear.gr

Χρήστος Λαϊνάς - Ηλ.Κιθάρα, Synths, Vocoder
Δημήτρης Λαϊνάς (Μέντα) - Synth, Sampler, Monotron, Melodica
Κώστας Βλάχας (Μέντα) - Ηλ.Κιθάρα, Omnichord, Κρουστά
Δημήτρης Μπόρσης (Film) - Μπάσο, Sampler
Πάνος Γαλάνης (Μέντα) - Drums
Δανάη Nielsen (Rosebleed) - Synth, Φωνητικά
Ελένη Τζαβάρα (Etten/Film) - Synth, Φωνητικά

Χρήστος Λαϊνάς – Η Αγάπη Θα Λάμψει

Τον Χρήστο Λαϊνά τον γνωρίσαμε από το κιθαριστικό ποπ συγκρότημα των Ονειροπαγίδα, καθώς και από τις αμέτρητες συνεργασίες του στην indie σκηνή με καλλιτέχνες όπως οι Coti K, Μιχάλης Δέλτα, Film, Tuxedo Moon, Raining Pleasure, Μέντα, Berlin Brides και πολλοί άλλοι.

Τα 10 κομμάτια του album ηχογραφήθηκαν από τον ίδιο στη διάρκεια 2 χρόνων, χωρίς πολλή πίεση, ίσως και με μία δόση τεμπελιάς. Τα περισσότερα από αυτά βασίζονται σε ιδέες που είτε προέκυψαν κατά τη διάρκεια των ηχογραφήσεων, είτε προ-υπήρχαν εδώ και πολλά χρόνια...(κάποιες από αυτές μπορεί να αγγίζουν τη δεκαετία!)

Πέρα από τις ηχογραφήσεις και τη βασική μίξη ο Χρήστος Λαϊνάς υπογράφει όχι μόνο τη μουσική και τους στίχους αλλά και την παραγωγή, την εκτέλεση και την ενορχήστρωση. Έχει χρησιμοποιήσει “samples” πολύ μικρής διάρκειας από παλιούς δίσκους soul, “ξεκουρδισμένα” καθώς και πολύ ανακατεμένα μεταξύ τους, τεχνική η οποία είναι ευρέως γνωστή στην hip hop σκηνή, με τη διαφορά ότι εδώ το αποτέλεσμα είναι αμιγώς ποπ. 12 bit samplers, αναλογικά synths, διάφορα toy synths, vocoders και λίγες κιθάρες έχουν «ντύσει» και ενορχηστρώσει τα κομμάτια με μοναδικό τρόπο.

Οι στίχοι, απλοί και άμεσοι, μεταφέρουν κυρίως ένα μήνυμα: οτιδήποτε κάνουμε στην καθημερινότητά μας και κατ’ επέκταση στη ζωή μας, καταβάθως έχει σαν στόχο την αγάπη, να αγαπηθούμε και να αγαπήσουμε...Οπότε στο τέλος της μέρας, αναπάντεχα, η αγάπη θα λάμψει!

www.facebook.com/pages/Χρήστος-Λαϊνάς/275072752527528?sk=wall

Info:
Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου
Ώρα έναρξης: 21.00
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

ΚοοΚοο
Διεύθυνση: Ιάκχου 17, Γκάζι
Τηλέφωνο Πληροφοριών: 210 3450930, 69333310003.
www.kookoo.gr

Επιμέλεια: Νικόλας Αρώνης

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 22 Δεκεμβρίου 2011, 04:36