Βαδίζοντας σταδιακά προς τον χειμώνα, οι εκδόσεις Μίνωας προτείνουν νέα, ενδιαφέρονται αναγνώσματα που αξίζουν της προσοχής σας και θα κεντρίσουν το ενδιαφέρον σας!

Η νέα συνεργασία με τη βραβευμένη συγγραφέα Φραντζέσκα Μάνγγελ εγκαινιάζεται με το δυστοπικό μυθιστόρημα «Οι Καθαροί», ενώ κυκλοφορεί και το νέο βιβλίο του συγγραφέα των best sellers «Το βιβλίο του HYGGE» και «Η τέχνη της δημιουργίας αναμνήσεων» Μάικ Βάικινγκ! Πρόκειται για δύο βιβλία που ήδη αναμένονται με ανυπομονησία από το αναγνωστικό κοινό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στην παιδική λογοτεχνία, το νέο, ξεχωριστό παραμύθι της Κωνσταντίνας Αρμενιάκου, με τίτλο «Αν σε χάσω, μικρέ ελέφαντα», προσεγγίζει το θέμα της απώλειας με έναν ευφάνταστο και συγκινητικό τρόπο, ξεχωρίζοντάς το από τα υπόλοιπα που κυκλοφορούν αυτή τη στιγμή στην ελληνική αγορά.

Επιπλέον, οι θρυλικοί «Μυστικοί Επτά» της Ένιντ Μπλάιτον κυκλοφορούν σε μικρές έγχρωμες ιστορίες, διασκευασμένες για παιδιά ηλικίας 6+ ετών, από τον πολυβραβευμένο εικονογράφο Τόνι Ρος!
 
 Tα νέα βιβλία  κυκλοφορούν από τις 18/10

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μάικ Βάικινγκ – Hygge στο σπίτι

Ο δανέζικος τρόπος να κάνετε το σπίτι σας ένα ευτυχισμένο μέρος

Θέλετε να βελτιώσετε τη ζωή σας και να νιώσετε γαλήνη και ευεξία; Ο πιο ευτυχισμένος άνθρωπος στον κόσμο, σύμφωνα με τους Times, σας δείχνει τον τρόπο!

Ο CEOτου Ινστιτούτου Έρευνας της Ευτυχίας και συγγραφέας του παγκόσμιου best seller Το βιβλίο του hygge Μάικ Βάικινγκ επιστρέφει με το νέο, πολυαναμενόμενο βιβλίο του, στο οποίο παρουσιάζει τον τρόπο με τον οποίο οι μικρές αλλαγές στο σπίτι μας (φυσικό φως, αποσυμφόρηση από άχρηστα αντικείμενα, πράσινοι χώροι κ.ά.) οδηγούν στην ευτυχία.

Στο Hygge στο σπίτι θα βρείτε συμβουλές για τη διαρρύθμιση του χώρου σας, αλλά και χρήσιμα tips και πληροφορίες ώστε να δημιουργήσετε ένα περιβάλλον που θα σας εμπνέει και θα σας παρέχει θαλπωρή και ευεξία.

Τίτλος: Hygge στο σπίτι
Συγγραφέας: Μάικ Βάικινγκ
Μετάφραση:ΝοέλαΕλιασά
Εκδόσεις: Μίνωας
Κατηγορία:Αυτοβελτίωση

Τιμή:18,80€

Φραντζέσκα Μάνγγελ – «Οι Καθαροί»

Οι άνθρωποι είναι φτιαγμένοι για τα μεγαλύτερα θαύματα και τα μεγαλύτερα τέρατα.

Ωμή γραφή, καθηλωτική πλοκή, ρεαλιστικοί χαρακτήρες σε ένα δυστοπικό μυθιστόρημα που θα στοιχειώσει το μυαλό σας. Η βραβευμένη ΦραντζέσκαΜάννγελ υπογράφει το πιο δυνατό έργο της έως σήμερα.
Οι Καθαροί είναι ένα βιβλίο για την ελευθερία και το αναφαίρετο δικαίωμα στη ζωή. Μια ρεαλιστική δυστοπία, με έντονα κοινωνικά στοιχεία, βασισμένη σε αληθινά ιστορικά γεγονότα.

Τιμή:18,80€

Κείμενο οπισθόφυλλου:

«Ξέρεις τι σημαίνει το σημάδι; Έχεις ιδέα;»
Το δάχτυλό της, πιο κίτρινο απ’ τη σελίδα, διέτρεξε έναν πίνακα με σύμβολα.
«Διάβασε καλά τι γράφει! Διάβασε τον ορισμό! Στίγμα! Απ’ τοαρχαίο ρήμα στίζω. Χαράζω τατουάζ. Πρώτα σου σημάδευαν ταχαρτιά για τις πολιτικές σου πεποιθήσεις, τώρα για έναν βαθμόμυωπίας. Αυτό σκόπευαν εξαρχής. Να μας υποβαθμίσουν. Ναδιαχωρίσουν τους άρτιους απ’ τους δήθεν ελαττωματικούς. Τατέρατα».

Σε μια ολοκληρωτική κοινωνία όπου η σωματική τελειότητα αποτελείπροϋπόθεση για τοδικαίωμα στην ελευθερία, οι Καθαροί πολίτες απολαμβάνουν όσα στερούνται οι υπόλοιποι. Η Κλόι, ανθρωπολόγος σε ένακέντρο ερευνών, παλεύει για τον άνθρωπο, ενώ η αξία της ανθρώπινηςζωής ολοένα και φθίνει. Σε αυτό το απολυταρχικό περιβάλλον προστίθεται ο εφιάλτης του πολέμου. Καθώς οι σειρήνες ουρλιάζουν, τα τρόφιμαλιγοστεύουν και οι νεκροί αυξάνονται, οι αντοχές των ηρώων φτάνουνστα άκρα. Μοναδικό στήριγμα για την Κλόι στις πιο σκοτεινές ώρες η φίλητης Ντάρια. Όταν η τελευταία εξαφανίζεται, η ηρωίδα βάζει στόχο ζωής νατη βρει. Δεν φαντάζεται όμως τι την περιμένει εκεί έξω.

Οι Καθαροί θα μπορούσαν να είναι ένα δυστοπικό μυθιστόρημα του σήμερα. Θα μπορούσαν. Αν το πιο εφιαλτικό κομμάτι τους δεν είχε στιγματίσει την ανθρωπότητα έναν αιώνα πίσω.

Ένα βιβλίο εμπνευσμένο από αληθινά γεγονότα. Μια συνταρακτική ιστορία επιβίωσης.
Μια μάχη εν καιρώ πολέμου ενάντιαστο πιο παρανοϊκό πρόσωπο της ανθρώπινης φύσης

Ραφαέλα Ρομανιόλο – Μ’ ένα δικό του φως

Η συγγραφέας του best seller Πεπρωμένο επιστρέφει με ένα νέο καθηλωτικό ιστορικό μυθιστόρημα. Το βιβλίο Μ’ ένα δικό του φως βασίζεται σε αληθινά ιστορικά γεγονότα, τα οποία παρουσιάζει υπό το πέπλο της μυθιστοριογραφίας. Με εφαλτήριο την ιστορία των Γαριβαλδινών και του Αλεσάντρο Παβία, φωτογράφου που δημιούργησε τη συλλογή των πορτρέτων του Τζουζέπε Γκαριμπάλντι, η Ρομανιόλο συνθέτει ένα βιβλίο που θα χαραχτεί στην καρδιά των αναγνωστών.

Συγγραφέας: Ραφαέλα Ρομανιόλο
Μετάφραση:Μαρία Οικονομίδου
Εκδόσεις: Μίνωας

Τιμή:17,70€

Κείμενο οπισθόφυλλου:

«Εμένα. Διάλεξε εμένα». Ο Αντόνιο Καζαγκράντε ξέρει ότιη βουβή προσευχή του δεν θα εισακουστεί. Αυτό γίνεται τα τελευταίαέντεκα χρόνια στοΠαματόνε, το γενοβέζικο ορφανοτροφείο πουτον περιμάζεψε αμέσως μόλις ήρθε στονκόσμο, στις 13 Ιουνίου του1855. Και δεν υπάρχει αμφιβολία ότι είναι εξαιτίας της μαργαριταρένιας κόρης του ματιού του. Κι, όμως, μια μέρα συνέβη. «Αυτόν»δείχνει ο μουσκεμένος απ’ τη βροχή άντρας που στέκεται απέναντίτου. Έχει ανάγκη από έναν βοηθό, αυτό είναι όλο.

Στο μαγαζί του Αλεσάντρο Παβία, ο Αντόνιο μαθαίνει τη μαγείατης αλφαβήτου, τοπαράφορο πάθος για την πολιτική, την αγάπη για τη δικαιοσύνη και προπαντός τηνολοκαίνουρια τέχνη της φωτογραφίας. Αλχημιστικά μείγματα, χαρτί αλμπουμίνας και, τοπιο σημαντικό, το φως. Οι καιροί εκείνοι είναι καθοριστικοί και οΠαβία έχει μια αποστολή: τον τρελό, ουτοπικό άθλο να φωτογραφίσει έναν προς έναν τους Χίλιους που μαζί με τον Γκαριμπάλντιδημιούργησαν την Ιταλία.

Όμως, μια γιορτινή μέρα, ο Αντόνιο ανακαλύπτει τη δύναμή του:απαλλαγμένο από τονεπίδεσμο, δυναμωμένο από τον φακό της φωτογραφικής μηχανής, το τυφλό του μάτι βλέπει αυτό που κανένας δεν μπορεί να δει, το πεπρωμένο, το αναπόφευκτο. Είναι έναδώρο, ίσως…

Μπεατρίς Γουίλιαμς – Η δική μας γυναίκα στη Μόσχα

Μια αριστοτεχνική ιστορία κατασκοπείας την περίοδο του Ψυχρού Πολέμου!

Η Μπεατρίς Γουίλιαμς εμπνέεται από τη δράση του δικτύου κατασκόπων του Κέιμπριτζ κατά τη διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου και δημιουργεί ένα βιβλίο γεμάτο ίντριγκα και σασπένς.
Η δική μας γυναίκα στη Μόσχα είναι ίσως το καλύτερο ιστορικό μυθιστόρημα που θα διαβάσετε φέτος.

Βασισμένο στο Cambridge Five, το βρετανικό κύκλωμα κατασκόπων που μετέφεραν πληροφορίες στη Ρωσία κατά τη διάρκεια του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου και μέχρι τις αρχέςτης δεκαετίας του 1950.

Τιμή:19,90€

Κείμενο οπισθόφυλλου:

Το φθινόπωρο του 1948 η Άιρις Ντίγκμπι εξαφανίζεταιαπό το σπίτι τηςστο Λονδίνο μαζί με τον Αμερικανό διπλωμάτη σύζυγό της και τα δύοτους παιδιά. Ο κόσμος είναι συγκλονισμένος από την απρόσμενη εξαφάνιση της οικογένειας. Εξοντώθηκαν άραγε από τη σοβιετική υπηρεσία πληροφοριών; Ή μήπως οι Ντίγκμπι αυτομόλησαν στη Μόσχα παίρνοντας μαζί τους τα πιο ζωτικά μυστικά της Δύσης;

Τέσσερα χρόνια αργότερα η Ρουθ Μακάλιστερ παίρνει μια κάρτα απότη δίδυμη αδελφή της.Έχει να τη δει από τον επεισοδιακό αποχωρισμό τους στη Ρώμη το καλοκαίρι του 1940, όταν ολόκληρη η Ευρώπηβυθιζόταν στη δίνη του πολέμου και η Άιρις ερωτευόταν τρελά τον αινιγματικό αξιωματούχο της πρεσβείας των Ηνωμένων Πολιτειών Σάσα Ντίγκμπι.

Μέσα σε λίγες μέρες, η Ρουθ φεύγει για τη Μόσχα, ως σύζυγος τουπράκτορααντικατασκοπείας Σάμνερ Φοξ, ο οποίος έχει καταστρώσειένα επισφαλές σχέδιο διαφυγής των Ντίγκμπι από το Σιδηρούν Παραπέτασμα.

Μάρω Θεοδωράκη – Δημιουργικό τραγούδι και μουσικοκινητική

Απαραίτητο εργαλείο για τον εκπαιδευτικό, τον μουσικό,
τον μουσικοθεραπευτή και για όποιον αγαπάει τη μουσική και το τραγούδι.

Το βιβλίο Δημιουργικό τραγούδι και μουσικοκινητική, της δημοφιλούς συγγραφέως Μάρως Θεοδωράκη, επανακυκλοφορεί σε μια ανανεωμένη έκδοση με CDπου περιέχει 32 τραγούδια πολλαπλής μουσικοκινητικής.
Στο οπισθόφυλλο του βιβλίου θα βρείτε QR Code που οδηγεί σε λίστα του Spotify με τα τραγούδια πολλαπλής μουσικοκινητικής.

Τιμή:16,60€

Κείμενο οπισθόφυλλου:
Τι σχέση έχει το τραγούδι με την καθημερινή εκπαιδευτική διαδικασία στην προσχολική και πρώτη σχολική ηλικία;

Μέσα από μια μουσική εξερεύνηση, που χωρίζεταισε οκτώ ενότητες (εποχές, περιβάλλον, υγεία-διατροφή,σχολική ζωή, οικογένεια, αξίες-αγαθά, τέχνες, ζώα)και περιλαμβάνει CD με 32 τραγούδια πολλαπλής μουσικοκινητικής,η Μάρω Θεοδωράκη μάς καλεί να ανακαλύψουμετην ευεργετικότητα της μουσικής, να εκτιμήσουμε τα οφέλη τηςκαι να τα απολαύσουμε μαζί με τα παιδιά μας.

Ένα εύχρηστο και επικοινωνιακό εργαλείογια τον νηπιαγωγό, τον δάσκαλο, τον εκπαιδευτικό, τον μουσικό,τον μουσικοθεραπευτή, τον εμψυχωτή, τον γονιόκαι για όποιον αγαπάει τη μουσική και το τραγούδι.

Μια διαφορετική παιδαγωγική φόρμα, με σεβασμό στο παιδίκαι στις ανάγκες του. Το τραγούδι γίνεται πράξη και η μουσικήκαθρεφτίζεται μέσα από τα μάτια των παιδιών.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

   

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης