Η Φιλιώ έπειτα από τόσο καιρό, ακόμα δεν έχει συνειδητοποιήσει πόσο σκοτάδι κρύβει μέσα του ο Νικόλας. Η Ηλέκτρα παγώνει μπροστά στις απειλές της Νεφέλης να δώσει τέλος στη ζωή της. Το σκίτσο του Παύλου κυκλοφορεί στα πρωτοσέλιδα και η ζωή του κρέμεται από μία κλωστή. Ο Μάρκος και η Ζωή συναντιούνται κρυφά στο μαγαζί, ενώ ο Νώντας και ο Χάρης κατευθύνονται προς αυτό. Η Νεφέλη το σκάει και χτυπά μες τη νύχτα την πόρτα του Παύλου. Την επόμενη μέρα έξω από την πόρτα του θα βρεθεί η Ηλέκτρα. Ουρλιάζοντας να της ανοίξει, αλλιώς θα την σπάσει. Η πόρτα του Παύλου θα χτυπήσει για τρίτη φορά. Ένας άγνωστος άντρας μπαίνει μέσα και τον ακινητοποιεί. Η Νεφέλη απαιτεί να μάθει την αλήθεια από την Ηλέκτρα: πείραξε το σκίτσο του Φιλίππου για να τον προστατεύσει; Και γιατί γνωρίζει την αληθινή του ταυτότητα; Ο Βρεττός μαθαίνει για την απόπειρα βιασμού της Φιλιώς, την ώρα που ο Νικόλας καταφτάνει στο σπίτι της δηλώνοντάς της πως δεν τελειώσανε. Η Νεφέλη χαμένη στις σκέψεις της, αναλογίζεται όλα όσα έχουν συμβεί με τον Παύλο. Αλλά και με τη μητέρα της. Όλοι νομίζουν πως ο Παύλος το έχει σκάσει. Ο Σωτήρης έξαλλος απαιτεί από τον Χάρη να στείλει σήμα στα κεντρικά για να τον εντοπίσουν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι εξελίξεις είναι καταιγιστικές στα νέα επεισόδια της συναρπαστικής ερωτικής δραματικής σειράς εποχής «Ηλέκτρα», που μεταδίδεται από τη Δευτέρα 27 έως και την Παρασκευή 31 Μαΐου 2024, στις 19:10.

Ημερομηνία μετάδοσης: Δευτέρα 27 Μαΐου 2024, ώρα 19:10

Επεισόδιο 142ο. Το αυτοκίνητο της νύφης ξεκινά για την εκκλησία, την ίδια ώρα που η Ουρανία φεύγει αναστατωμένη από το σπίτι της. Γιατί πηγαίνει προς το δάσος; Ο Σταύρος τη βλέπει, την ακολουθεί από απόσταση. Και την αρπάζει στην αγκαλιά του, στο χείλος του γκρεμού. Ο Νώντας βρίσκει τη μητέρα του να τσακώνεται ξανά με τον Μάρκο. Οι υποψίες τον ζώνουν. Η Φιλιώ τρέχει στο αρχοντικό των Βρεττών. Έπειτα από τόσο καιρό, ακόμα δεν έχει συνειδητοποιήσει πόσο σκοτάδι κρύβει μέσα του ο Νικόλας. Την κολλά στον τοίχο. Της σχίζει τα ρούχα. Τη γυμνώνει και της φράζει το στόμα. Η Νεφέλη κατεβαίνει τα σκαλιά. Αντικρίζει όλη την οικογένειά της στο σαλόνι. Στο δεξί της χέρι, μια λεπίδα. «Αν δεν με αφήσετε να είμαι με τον Παύλο…»

Ημερομηνία μετάδοσης: Τρίτη 28 Μαΐου 2024, ώρα 19:10

Επεισόδιο 143ο. Η Ηλέκτρα παγώνει μπροστά στις απειλές της Νεφέλης να δώσει τέλος στη ζωή της. Η Φιλιώ, παρά τις αντιδράσεις της Τιτίκας, φαίνεται αποφασισμένη να κλείσει συμφωνία με τον διάολο… Το σκίτσο του Παύλου κυκλοφορεί στα πρωτοσέλιδα και η ζωή του κρέμεται από μία κλωστή: ένας να αναγνωρίσει τον Στρατή Δανέζη και η Μπουμπουλίνας θα είναι μονόδρομος. Έφτασε η ώρα της αποκάλυψης και το τέλος του «Παύλου Φιλίππου»; Ο Μάρκος και η Ζωή συναντιούνται κρυφά στο μαγαζί, ενώ ο Νώντας και ο Χάρης κατευθύνονται προς αυτό. Ποιος θα φτάσει πρώτος;

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ημερομηνία μετάδοσης: Τετάρτη 29 Μαΐου 2024, ώρα 19:10

Επεισόδιο 144ο. Η Νεφέλη το σκάει και χτυπά μες τη νύχτα την πόρτα του Παύλου. Φορά ένα όμορφο φόρεμα, είναι βαμμένη, εκείνος ανοίγει και όταν την κοιτά, τα χάνει. «Δεν είμαι κοριτσάκι, δεν το βλέπεις;», του λέει εκείνη. Την επόμενη μέρα έξω από την πόρτα του θα βρεθεί η Ηλέκτρα. Ουρλιάζοντας να της ανοίξει, αλλιώς θα την σπάσει. Το γράμμα του Βασίλη φτάνει επιτέλους στο σπίτι της Ουρανίας. Μα δε φτάνει στα χέρια της. Ο Βρεττός πηγαίνει να συναντήσει τον Στέργιο και του αποκαλύπτει το σχέδιό του για τον Βασίλη. Η πόρτα του Παύλου θα χτυπήσει για τρίτη φορά. Μόνο που αυτός που τη χτυπά, δεν είναι κάποιος γνωστός. Είναι ένας άγνωστος άντρας ο οποίος, όταν μπαίνει μέσα, τον ακινητοποιεί.

Ημερομηνία μετάδοσης: Πέμπτη 30 Μαΐου 2024, ώρα 19:10

Επεισόδιο 145o. Η Νεφέλη απαιτεί να μάθει την αλήθεια από την Ηλέκτρα: πείραξε το σκίτσο του Φιλίππου για να τον προστατεύσει; Και γιατί γνωρίζει την αληθινή του ταυτότητα; Πώς γίνεται να την εμπιστεύεται τόσο πολύ; Ο Βρεττός αποφασίζει να κάνει μια συζήτηση με τον Νικόλα: «Σε εμπιστεύομαι και σου δίνω το μαχαίρι», του λέει. Το ερώτημα είναι αν ο Νικόλας θα αποφασίσει να του το καρφώσει. Ο Βρεττός μαθαίνει για την απόπειρα βιασμού της Φιλιώς, την ώρα που ο Νικόλας καταφτάνει στο σπίτι της δηλώνοντάς της πως «Δεν τελειώσαμε Φιλιώ! Μόλις τώρα αρχίσαμε!». Κι ενώ ο φάκελος του Γκίκα φτάνει στον Εισαγγελέα προμηνύοντας νέες μπόρες, κανένας στο νησί δεν μπορεί να εντοπίσει τον εξαφανισμένο Παύλο…

Ημερομηνία μετάδοσης: Παρασκευή 31 Μαΐου 2024, ώρα 19:10

Επεισόδιο 146ο. Ο Νικόλας ακούει ξανά το κασετοφωνάκι. Την Πόπη, τις κραυγές της, το έγκλημά του. Ξαφνικά του δίνει μια και το πετά. Το κασετοφωνάκι σπάει. Η Νεφέλη χαμένη στις σκέψεις της, αναλογίζεται όλα όσα έχουν συμβεί με τον Παύλο. Αλλά και με τη μητέρα της. Σαν κάτι να έχει αρχίσει να δένει μέσα της που τη ραγίζει. Ο Παύλος πού βρίσκεται; Όλοι νομίζουν πως το έχει σκάσει, ο Σωτήρης έξαλλος απαιτεί από τον Χάρη να στείλει σήμα στα κεντρικά για να τον εντοπίσουν. Ο Νικόλας συναντά την Κατερίνα στο ναυπηγείο, «πάρε με μαζί σου.. » της ψιθυρίζει, ενώ φιλιούνται με πάθος. Ο Νώντας στήνει πάρτι, με σκοπό να πιάσει στα πράσα τον Μάρκο με την Κατερίνα. Κι είναι αλήθεια, όταν όλοι φύγουν, ο Μάρκος συναντιέται με μια γυναίκα κι ο Νώντας τους βλέπει: τον αδελφικό του φίλο, αγκαλιά με τη μάνα του.

Νήσος Αρσινόη. Η Ηλέκτρα (Έμιλυ Κολιανδρή), μια γυναίκα εγκλωβισμένη στους ρόλους που άλλοι διάλεξαν για εκείνη, της καλής κόρης, συζύγου και μάνας, ασφυκτιά στην κλειστή νησιωτική κοινωνία. Παντρεμένη με τον –κατά πολλά χρόνια μεγαλύτερό της– δήμαρχο της Αρσινόης Σωτήρη Βρεττό (Τάσος Γιαννόπουλος), η Ηλέκτρα έχει βαφτίσει την υποταγή καθήκον και την καταπίεση εγκαρτέρηση. Αναζητεί καθημερινά τις λίγες στιγμές ελευθερίας που της προσφέρει μια βουτιά στο ποτάμι και μια βόλτα με το άλογό της, μέχρι τη στιγμή που συναντιέται με το πεπρωμένο της.

Ο Παύλος Φιλίππου (Αποστόλης Τότσικας), ένας γοητευτικός και μυστηριώδης άντρας, καταφθάνει στην Αρσινόη για ν’ αναλάβει τη θέση του καθηγητή μαθηματικών στο γυμνάσιο του νησιού. Η Ηλέκτρα νιώθει ότι αυτός ο άντρας κρατάει το κλειδί της ελευθερίας της. Η ελευθερία, όμως, έρχεται πάντα μ’ ένα τίμημα. Ακόμα κι αν η Ηλέκτρα κατορθώσει να σπάσει τα δεσμά της φυλακής της, δεν μπορεί να ελευθερωθεί από το παρελθόν της…

Οι εφιαλτικές μνήμες της ξυπνούν με την επιστροφή του Νικόλα Βρεττού (Θανάσης Πατριαρχέας) στο νησί και ένα καλά κρυμμένο μυστικό κινδυνεύει ν’ αποκαλυφθεί. Η Ηλέκτρα θ’ αναμετρηθεί με το παρελθόν της, αλλά και με τα όρια της ελευθερίας της και θα γράψει, έτσι, το πιο ιδιαίτερο και σκοτεινό κεφάλαιο στο ημερολόγιο της ζωής της.

«Ό,τι γράφει η μοίρα μελανό, ο ήλιος δεν τ’ ασπρίζει».

Παίζουν: Έμιλυ Κολιανδρή (Ηλέκτρα), Αποστόλης Τότσικας (Παύλος Φιλίππου), Τάσος Γιαννόπουλος (Σωτήρης Βρεττός), Κατερίνα Διδασκάλου (Δόμνα Σαγιά), Γιώργος Συμεωνίδης (Στέργιος Σαγιάς), Λουκία Παπαδάκη (Τιτίκα Βρεττού), Αλέξανδρος Μυλωνάς (Πέτρος Βρεττός), Θανάσης Πατριαρχέας (Νικόλας Βρεττός), Νεφέλη Κουρή (Κατερίνα), Ευαγγελία Μουμούρη (Μερόπη Χατζή), Δανάη Λουκάκη (Ζωή Νικολαΐδου), Δρόσος Σκώτης (Κυριάκος Χατζής), Ειρήνη Λαφαζάνη (Δανάη), Όλγα Μιχαλοπούλου (Νεφέλη), Βίκτωρας Πέτσας (Βασίλης), Μανώλης Γεραπετρίτης (Περλεπές- Διευθυντής σχολείου), Αλέξανδρος Πιεχόβιακ (Νώντας), Γκαλ Ρομπίσα (Μάρκος), Βασίλειος-Κυριάκος Αφεντούλης (αστυνομικός Χάρης), Χρήστος Γεωργαλής (Σεραφεντίνογλου), Ιφιγένεια Πιεριδού (Ουρανία), Αστέριος Κρικώνης (Φανούρης), Φανή Καταβέλη (Ελένη), Ευγενία Καραμπεσίνη (Φιλιώ), Αλέξανδρος Παπατριανταφύλλου (Ντίνος), Άρης Αντωνόπουλος (υπαστυνόμος Μίμης), Ελένη Κούστα (Μάρω), Άλκης Μαγγόνας (Τέλης), Νεκτάρια Παναγιωτοπούλου (Σοφία), Θάνος Καληώρας (Ταξίαρχος Ανδρέας Γκίκας), Νίκος Ιωαννίδης (Κωνσταντής), Αλέξανδρος Βάρθης (Δικηγόρος Νάσος Δημαράς), Αιμιλιανός Σταματάκης (Σταύρος), Παύλος Κουρτίδης (Ορέστης Μίχος).

Σενάριο: Μαντώ Αρβανίτη, Θωμάς Τσαμπάνης
Σκηνοθεσία: Βίκυ Μανώλη
Διεύθυνση φωτογραφίας: Γιώργος Παπανδρικόπουλος, Γιάννης Μάνος
Ενδυματολόγος: Έλενα Παύλου
Σκηνογράφος: Κική Πίττα
Οργάνωση παραγωγής: Θοδωρής Κόντος
Εκτέλεση παραγωγής: JK PRODUCTIONS – ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ
Παραγωγή: ΕΡΤ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης