Nigel Kennedy

Ο ανατρεπτικός καλλιτέχνης δεν σταματά να πειραματίζεται και έχει καταφέρει να ενώσει την κλασική με τη τζαζ, τη ροκ και τους παραδοσιακούς ήχους, έχοντας γράψει συνεργασίες με μύθους, όπως ο Paul McCartney ή ο Rob Plant, στις σημαντικότερες αίθουσες του πλανήτη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στη νέα του πρόταση, με την οποία περιοδεύει σε όλον τον κόσμο, ο Kennedy, θα ενώσει τον Bach με τον Gershwin, με τις πάντα έντονες παρεμβάσεις του, να αναδεικνύουν το πάθος και τη γοητεία των δύο καλλιτεχνών.

Ο ριζοσπαστικός χαρακτήρας των έργων του Kennedy, από κοινού με τον αυτοσχεδιασμό του και φυσικά το ταλέντο του, έχουν αποφέρει στον σημαντικό καλλιτέχνη, πολυάριθμες υποψηφιότητες για βραβεία Grammy, καθώς και τον τίτλο του καλλιτέχνη της χρονιάς στα Brit Awards το 2001 και πολλές άλλες διακρίσεις στα ίδια βραβεία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Με αυτές τις αποσκευές, ο Kennedy αναμένεται να προσφέρει στο αθηναϊκό κοινό – όπως άλλωστε το συνηθίζει στις ζωντανές εμφανίσεις του – μια εκρηκτική καλοκαιρινή βραδιά στο Ηρώδειο την Τρίτη 17 Ιουλίου, γιορτάζοντας μια μεγάλη συνάντηση ανάμεσα στον Bach και τον Gershwin, ανάμεσα στην παράδοση και το μέλλον.



Αλκίνοος Ιωαννίδης

Ο Αλκίνοος Ιωαννίδης παρουσιάζει εφέτος ένα σόλο πρόγραμμα. Μόνος επί σκηνής, παίζει και τραγουδάει τα τραγούδια του στην απλούστερη μορφή τους, μεταφέροντάς μας στη στιγμή της δημιουργίας τους. Ακολουθώντας μια παράδοση αιώνων, αυτή των τροβαδούρων, ταξιδεύει από πόλη σε πόλη μεταφέροντας αισθήσεις, αισθήματα, σκέψεις, εμπειρίες, όνειρα και πραγματικότητες που αφορούν όλους μας. Θα είναι στο Θέατρο «Νταμάρι – Αλίκη Βουγιουκλάκη» στα Βριλήσσια στις 18/7.



Theodore

Ο ταλαντούχος συνθέτης και πολυοργανίστας Theodore επιστρέφει στην Αθήνα για ενα μεγαλο live στην Τεχνόπολη στις 18 Ιουλίου μετά την εμφάνισή του στο μεγαλύτερο παγκοσμίως φεστιβάλ στην Αμερική (SXSW / Texas), μια συναυλία στη Νέα Υορκη και καποια live πρόσφατα στο πλαίσιο mini tour στην Πορτογαλία. Έχοντας μόλις ολοκληρώσει τις ηχογραφήσεις για το νέο του άλμπουμ που θα κυκλοφορήσει τον Νοέμβριο, ο Theodore επέλεξε την Τεχνόπολη για να αποχαιρετήσει τον δίσκο που τον ταξίδεψε για πρώτη φορά στην Αμερική, και να εισάγει το κοινό στο νέο του άλμπουμ που θα τον ταξιδέψει ακόμα πιο μακριά.

Δείτε το βίντεο:

Μια συναυλία – γέφυρα μεταξύ του «It Ιs But It’s Not» και του νέου ηχητικού τοπίου που διαμορφώνουν οι μουσικές και τα τραγούδια της νέας του δουλειάς. Δύο από αυτά έχουν ήδη κυκλοφορήσει – το Towards (3/3) και το Spit Blood Out (8/6) που τα ακούμε στα ραδιόφωνα της πόλης και σε όλες τις ψηφιακές πλατφόρμες. Επηρεασμένες από την φύση των αντιθέσεων μεταξύ φωτός και σκιάς, οι εμφανίσεις του Theodore χαρακτηρίζονται από την εναρμόνιση του ατμοσφαιρικού και κινηματογραφικού ήχου με ένα ξεχωριστό light show ειδικά σχεδιασμένο για τον χώρο.

Στη συναυλία του στην Τεχνόπολη, ο Theodore θα παρουσιάσει νέο υλικό μαζί με κομμάτια από τους δύο προηγούμενους δίσκους του σε ένα ιδιαίτερο οπτικοακουστικό θέαμα.



Τόλης Βοσκόπουλος

Ο μοναδικός αυτός καλλιτέχνης είναι στο Φεστιβάλ Γλυφάδας 2018! Ο Τόλης Βοσκόπουλος δίνει εδώ το παρών με μια μεγάλη συναυλία την Τετάρτη, 18 Ιουλίου, στις 9 το βράδυ, στην 3η Μαρίνα Γλυφάδας. Η είσοδος στη συναυλία είναι ελεύθερη. Αντί εισιτηρίου, συνεισφέρονται τρόφιμα και φάρμακα για τις κοινωνικές δομές του Δήμου Γλυφάδας. Τραγουδούν μαζί του η Χρυσανθεμίς Παπανικολάου και η Αγάθη Κοσκινά. Την καλλιτεχνική επιμέλεια έχει ο Μανώλης Καραντίνης ενώ σολίστ στο κλαρίνο είναι ο Θανάσης Βασιλόπουλος.

Rockwave με Judas Priest

Η 19η  Ιουλίου είναι μια πραγματική γιορτή για όλες τις εκφάνσεις του σκληρού ροκ.
Οι Judas Priest επιστρέφουν για να φέρουν έναν heavy metal σεισμό ισοπεδώνοντας το TerraVibe!

Γυρίστε τα ρολόγια σας από τώρα στην Πέμπτη 19 Ιουλίου 2018 και προετοιμαστείτε για ένα από τα καλύτερα shows που έχουν συμβεί ποτέ!

Φωτεινή Δάρρα

Ξεκινάει ένα καλοκαιρινό μουσικό ταξίδι με το στίγμα της ποιότητας και του πάθους που έχουν οι ζωντανές εμφανίσεις της. Μετά τις sold out παραστάσεις της με θέμα «τα τραγούδια της Τζένης Βάνου» η Φωτεινή γεμίζει τις αποσκευές της με μερικά από τα ωραιότερα τραγούδια του ελληνικού και διεθνούς ρεπερτορίου όλων των εποχών και ταξιδεύει στην Ελλάδα. Από τη Τζένη Βάνου μέχρι την Εντίθ Πιάφ και τις δικές της «Μάγισσες της Σμύρνης», θα μπορέσουμε να την απολαύσουμε στο Κηποθέατρο Παπάγου, την Πέμπτη 19 Ιουλίου.

Rockwave με Iron Maiden

Τη δεύτερη μέρα του μεταλλικού διημέρου του Rockwave, την Παρασκευή 20 Ιουλίου, έχουμε το big thing, τους Iron Maiden και την «Legacy of the Beast», μια θρυλική παράσταση που εμπεριέχει όλο το απόσταγμα της ιστορίας του γκρουπ, με όρους καθαρής απόλαυσης και κομμάτια που όλοι θέλουμε ν’ ακούσουμε. Την σύσταση της μεγάλης αυτής βραδιάς συμπληρώνουν οι Monument, οι Volbeat, οι Tremonti και οι Raven Age.

Το «Αναψυκτήριο τα «Ωραία Εξάρχεια»

Το «Αναψυκτήριο τα «Ωραία Εξάρχεια» είναι ένα πολιτιστικό πανηγύρι μέσα στην πλατεία, ένα φεστιβάλ με μουσικές, χρώματα, χορούς, εκθέσεις από τις 16 έως και τις 29 Ιουλίου. Συμμετέχουν μεταξύ άλλων, οι εξής καλλιτέχνες και γκρουπ:

The Athenian Phanero, Dr Flipout’s One Can Band, Κτίρια τη νύχτα, The Boy, The Callas, Magic DeSpell, Babis Batmanidis Co(m)pany, Penny Dreadful, Koza Mostra, Υπόγεια Ρεύματα κα.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης