Η Φωτεινή Βελεσιώτου στο θέατρο Πέτρας

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 12 Ιουλίου 2016, 22:36
Η Φωτεινή Βελεσιώτου στο θέατρο Πέτρας
Η Φωτεινή Βελεσιώτου θα εμφανιστεί στο θέατρο Πέτρας για μία συναυλία, την Πέμπτη 14 Ιουλίου 2016.

Η ταλαντούχα καλλιτέχνις συνεχίζει να μας εκπλήσσει θετικά με τις επιλογές και την καλλιτεχνική προσφορά της στο χώρο της μουσικής.

Σεμνή αλλά ουσιαστικά παρούσα, ανιχνεύει με τον δικό της τρόπο και μελετά αθόρυβα κάθε μουσικό ρεύμα, σύγχρονο ή κλασσικό, δίνοντας τον δικό της τόνο σε κάθε ερμηνεία της.

Για τη μεγάλη της συναυλία λοιπόν φέτος το καλοκαίρι προσκάλεσε τέσσερις προσωπικότητες του χώρου για ένα μουσικό οδοιπορικό με πολλές κορυφώσεις και αναφορές της μουσικής παράδοσης της Μεσογείου.

Σύγχρονες, παραδοσιακές μουσικές, πρωτότυπες μελωδίες που αγκαλιάζουν το στίχο, που διαπερνούν σύνορα, σπάνε τα καλούπια, ενώνουν ανθρώπους και πολιτισμούς δημιουργώντας μια άλλη ηχητική διάσταση.

Από τις εσχατιές της Ελλάδας στη Συρία. Μουσική και μουσικοί από τους δρόμους της Μεσογείου, ένα γεωγραφικό χώρο με αλληλεπιδρούσες μουσικές, ένα τόπο έμπνευσης: Κρήτη, Κομοτηνή, Καβάλα, Χαλέπι. Ψαραντώνης, Θανάσης Γκαϊφύλλιας, Αργύρης Μπακιρτζής, Χάικ Γιαζιτζιάν (Haig Yazdjian).

Ψαραντώνης

Ξεχωριστή μορφή της Κρητικής Μουσικής. Μια φωνή με ιδιαίτερη χροιά και προσωπικό ύφος στο παίξιμο της λύρας και των άλλων παραδοσιακών οργάνων. Προκαλεί άλλοτε δέος και άλλοτε ταραχή. Εκπροσωπεί την Ελλάδα εδώ και χρόνια σε Διεθνή Φεστιβάλ.

Θανάσης Γκαϊφύλλιας

Γεννημένος στο Σουφλί και μεγαλωμένος στη Κομοτηνή, όπου για 26 χρόνια από το 1977 έως το 2003 διατηρούσε δισκοπωλείο-βιβλιοπωλείο (ήταν και το προσωπικό του δισκογραφικό label), αποτελεί «κύτταρο» πολιτισμού για τη περιοχή της Θράκης αλλά και για όλη την Ελλάδα. Ξεχωριστή μορφή στην Ελληνική μουσική σκηνή. Πετυχαίνει, μέσω της μουσικής την ειρηνική συνύπαρξη Χριστιανών και Μουσουλμάνων.

Αργύρης Μπακιρτζής

Φωνή σαν να έρχεται από σπηλιά. Τραγουδιστής του μακροβιότερου ελληνικού μουσικού σχήματος, των «Χειμερινών Κολυμβητών». Γράφει στίχους και μουσική. Είναι αρχιτέκτονας στην Αρχαιολογική Υπηρεσία Καβάλας. Ηθοποιός, συλλέκτης ρεμπέτικων δίσκων και ιδανικότατος αφηγητής παράξενων ιστοριών.

Χάικ Γιαζιτζιάν (Haig Yazdjian)

Γεννημένος στη Συρία από γονείς Αρμένιους. Ζει και εργάζεται στην Ελλάδα από το 1980. Όντας στην Ελλάδα, ανακάλυψε τα σαγηνευτικά στοιχεία της Ανατολίτικης μουσικής και βρήκε στο ούτι το δρόμο να εκφράσει τις μουσικές του αναζητήσεις. Σολίστας του ούτι και σπάνιος ερμηνευτής. Συγκινεί με την εκφραστική αμεσότητα της φωνής τους.

Μαζί τους επί σκηνής οι εξαιρετικοί μουσικοί: Νίκος Παπαναστασίου: Διεύθυνση ορχήστρας , Πιάνο, ακορντεόν, Σωτήρης Μπαλλάς: κιθάρα, φωνή, Δημήτρης Χριστοδουλόπουλος: κιθάρα, Γιώργος Καραµφίλλης: µπουζούκι, ∆ιονύσης Μακρής: κοντραµπάσο, Θωµάς Κωστούλας: τύµπανα, Γιάννης Οικονοµίδης: τροµπέτα, φλικόρνο.

Πέμπτη 14 Ιουλίου.

Ώρα έναρξης: 21.00

Τιμές εισιτηρίων: 10ευρώ προπώληση, 12ευρώ στο ταμείο του θεάτρου κατά την ημερομηνία της συναυλίας.

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 12 Ιουλίου 2016, 22:36