Συνέντευξη στη Σπυριδωνία Κρανιώτη

Ο Λάκης Παπαδόπουλος, ένας από τους μεγαλύτερους Έλληνες τραγουδοποιούς, ο οποίος εδώ και πολλές δεκαετίες, μέσα από τα τραγούδια του, έχει καταφέρει να αφήσει το δικό του μουσικό στίγμα, αποδεικνύει περίτρανα ότι η μουσική είναι μία και δεν έχει είδη ή ταμπέλες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Σαν μόνιμα πειραματιζόμενος εργάτης της μουσικής δημιουργίας, η χαρά μου είναι ατέλειωτη, όταν βλέπω ότι παίρνει οστά και σάρκα ο κάθε παράτολμος πειραματισμός μου στα ετερόκλητα είδη της ελληνικής μουσικής» εξομολογείται ο Λάκης Παπαδόπουλος στο zougla.gr, με αφορμή την επερχόμενη συναυλία του με την Ευδοκία Ράπτη, το Σάββατο 13 Νοεμβρίου, στη μουσική σκηνή «Χορδές» και συμπληρώνει «Σε όλα τα είδη της μουσικής βρήκα στιγμές που με συγκίνησαν και τις ζήλεψα».

Ακόμη αποκαλύπτει τα άμεσα επαγγελματικά του σχέδια καθώς και τι ονειρεύεται για την καλλιτεχνική του διαδρομή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τι θα ακούσουμε στην επερχόμενη συναυλία  σας στη μουσική σκηνή «Χορδές»;

Επιλογή επιτυχιών από την τεράστια δισκογραφία μας καθώς και επιλεγμένα τραγούδια από τις επόμενες. Κοντά μας η εκπληκτική Ευδοκία Ράπτη.

Είστε ένας καλλιτέχνης ιδιαιτέρως αγαπητός. Πειραματιστήκατε  με επιτυχία με όλα τα είδη μουσικής και έχετε συνεργαστεί με τους περισσότερες τραγουδιστές. Τι κρατάτε από αυτήν την αξιοζήλευτη διαδρομή και ποιες συνεργασίες σας ξεχωρίζετε;

Σαν μόνιμα πειραματιζόμενος εργάτης της μουσικής δημιουργίας, η χαρά μου είναι ατέλειωτη, όταν βλέπω ότι παίρνει οστά και σάρκα ο κάθε παράτολμος πειραματισμός μου στα ετερόκλητα είδη της ελληνικής μουσικής.

Ποια ήταν τα πρώτα σας μουσικά ακούσματα και ποιο είδος τραγουδιού αγαπάτε περισσότερο;

Σε όλα τα είδη της μουσικής βρήκα στιγμές που με συγκίνησαν και τις ζήλεψα…

Πώς σας αρέσει να εκφράζεστε μουσικά; Προτιμάτε μεγάλους χώρους, συναυλίες ή πιο ατμοσφαιρικούς και μικρούς χώρους που ο ένας νιώθει την ενέργεια του άλλου;

Σε στάδια ή σε μικρότερους χώρους ένα ζεστό χειροκρότημα σε κάνει ευτυχισμένο!

Πώς θα περιγράφατε τον εαυτό σας εκτός σκηνής σε κάποιον που θα ενδιαφερόταν να σας γνωρίσει; Τι σας αρέσει να κάνετε όταν δεν εργάζεστε;

Είμαι απλός μου αρέσει η απλότητα, η μουσική, η θάλασσα και η καλή παρέα!

Πώς διαχειριστήκατε όλο αυτό το διάστημα την περίοδο της καραντίνας;  Ήταν μία δημιουργική περίοδος για εσάς;

Πολύ δημιουργικός… Πρώτη φορά έκανα δίσκο οργανικής μουσικής  στην εταιρεία MIRROR με τον γενικό τίτλο IREMIA. Επίσης πρώτη συνεργασία μου με τη Λένα Πλάτωνος και το τραγούδι για μας…  σε στίχους του Νίκου Μωραΐτη… και ακόμα την καινούργια επιτυχία μου «Γιόκα μου» που τραγουδάω  επάνω σε ποίηση της νέας ποιήτριας Μαρίας Μπακιρτζή. Το … Γιόκα μου είναι προπομπός 12 τραγουδιών μου σε συνεργασία με τη δισκογραφική Όγδοο.

 

Ποια είναι η μεγαλύτερη δυσκολία που καλείται να αντιμετωπίσει ένας καλλιτέχνης στην Ελλάδα του 2021;

Πολύ μεγάλη ιστορία… το ίντερνετ έχει αλλάξει τα πάντα… χρειάζεται μεγάλη συζήτηση. Οπωσδήποτε η εποχή δεν βοηθάει τους καλλιτέχνες..

Θα πηγαίνατε ως κριτής σε ένα μουσικό talent show:

Αυτό αφήστε το στους νέους.. τους παρακολουθώ από την τηλεόραση και περνάω ευχάριστα… Ο Μουζουράκης και ο Ρουβάς με διασκεδάζουν. Επίσης ο Μαραβέγιας και ο Πορτοκάλογλου που έχουν καινούργιες ενδιαφέρουσες μουσικές εκπομπές.

Αναφορικά με τις καταγγελίες που είδαν το φως της δημοσιότητας και το ελληνικό #MeToo ποια η γνώμη σας; Πιστεύετε  θα μπουν όρια και για τις νέες γενιές θα είναι καλύτερες οι συνθήκες εργασίας στον καλλιτεχνικό χώρο αλλά και σε όλους  γενικά τους εργασιακούς χώρους;

Ναι πιστεύω θα υπάρχουν αλλαγές και θα είναι προς το καλύτερο.

Στην καθημερινότητα σας τι σας δίνει χαρά και από πού αντλείτε για να είστε καλά;

Είναι γνωστό πλέον ότι από πέρυσι διατελώ χειμερινός κολυμβητής. Μου δίνει υγεία και χαρά  φτιάχνοντας τη διάθεση και την ημέρα μου. Το συστήνω χωρίς σκέψη και στους φίλους μου και σε όλους σας.

Τι άλλο περιλαμβάνουν τα άμεσα επαγγελματικά σχέδιά σας και τι ονειρεύεστε για την καλλιτεχνική σας πορεία;

Στα άμεσα επαγγελματικά μου σχέδια είναι ένα τραγούδι σταθμός, αποτέλεσμα 30 ετών φιλίας που έχω με τον Λευτέρη Πανταζή με τίτλο «Σε όλα ok», το οποίο θα κυκλοφορήσει από τη Minos σε λίγες ημέρες!
Ονειρεύομαι να είμαι καλά και να απολαμβάνω τη Θεά Μουσική.

Ευχαριστώ..

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης