Ο Νίκος Πορτοκάλογλου και οι «Ευγενείς Αλήτες» έρχονται στο Διεθνές Φεστιβάλ της Πάτρας για μία και μοναδική συναυλία στο Ρωμαϊκό Ωδείο κάνοντας …«Restart».

Το Ραντεβού είναι κλεισμένο για τις 9.30 το βράδυ της Τετάρτης 19 Ιουλίου. Ένα ραντεβού του οποίο κλείστηκε εντελώς αυθόρμητα, σε μια πρόβα στη διάρκεια της οποίας προέκυψε η ιδέα να ονομαστεί το εφετινό πρόγραμμα Restart.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως ο ίδιος ο καλλιτέχνης αναφέρει «Έχω κάνει αρκετές επανεκκινήσεις στο παρελθόν. Όμως, αυτό τον παράξενο χειμώνα που αφήσαμε πίσω και στο καλοκαίρι που ‘ρθε αισθάνθηκα την ανάγκη να αλλάξω όχι μόνο σελίδα αλλά και …βιβλίο.

»Με νέα τραγούδια, νέους συνεργάτες, νέο ήχο. Η δίψα παραδόξως αντί να σβήνει, μεγαλώνει. Ίσως φταίει που όλοι ψάχνουμε να βρούμε ένα αντίδοτο μέσα στο δηλητηριώδες περιβάλλον που ζούμε τα τελευταία χρόνια.

“Θα περάσει κι αυτό”, “Αν μια φορά ρωτούσες” και τώρα το “Εισιτήριο” είναι τα τρία τραγούδια που ήδη κυκλοφόρησαν από το νέο μου άλμπουμ το οποίο θα έλθει μέσα στους πρώτους μήνες του ’17».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι «Ευγενείς αλήτες» είναι η νέα μπάντα του Νίκου Πορτοκάλογλου. Όλοι οι μουσικοί είναι κατά βάθος …περιπλανώμενοι, «αλήτες». Στον δρόμο κάποιοι σκληραίνουν από τις κακουχίες και γίνονται κυνικοί. Κάποιοι άλλοι, όμως, παραμένουν πεισματικά ευαίσθητοι και ονειροπόλοι σαν παιδιά.

Ο Νίκος Ποροτκάλογλου ανακάλυψε ξανά νέους ταλαντούχους μουσικούς και οι πρόβες είναι «παιδική χαρά», με τον καλλιτέχνη και δημιουργό να απολαμβάνει κάθε νέα ιδέα, κάθε νέο ήχο.

Πιάνο, τρομπέτα, βιολί, γιουκαλίλι, κλαρίνο, ακορντεόν, γκάιντα είναι τα νέα χρώματα στην παλέτα. Μαζί με την κιθάρα, το μπάσο και τα τύμπανα συνθέτουν τον ήχο των καινούριων τραγουδιών, αλλάζοντας εντελώς και τα παλιά. Η μεγάλη δύναμη όμως αυτής της ομάδας είναι οι φωνές: έξι μουσικοί στη σκηνή, έξι φωνές. Καθεμιά ξεχωριστή και ιδιαίτερη. Όλες μαζί μια μικρή χορωδία.

Αγάπη Διαγγελάκη: φωνή, κρουστά, γιουκαλίλι, μεταλλόφωνο
Δημήτρης Καλονάρος: τύμπανα, φωνητικά
Γιώργος Κουρέλης: πλήκτρα, ακορντεόν, φωνητικά
Ηλίας Λαμπρόπουλος: φωνή, βιολί, τρομπέτα, κλαρίνο, γκάιντα
Βύρων Τσουράπης: φωνή, μπάσο, μαντολίνο, κιθάρα

Τιμές εισιτηρίων: 10 & 7 ευρω (μειωμένο)

Σημεία πώλησης

ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ
Ταμείο Δημοτικού Θεάτρου “Απόλλων”
10.00 – 13.00 & 18.00 – 21.00
Πλατεία Γεωργίου
2610 273.613
Music Station (ώρες καταστημάτων) Ρήγα Φεραίου 34
2610 222.411
Οπτικά Καραμούζης (ώρες καταστημάτων)Μαιζώνος 92
2610 221.989
Βιβλιοπωλείο Discover Πατρέως 30
Βιβλιοπωλείο «Ροδόπουλος» Κορίνθου και Φιλοποίμενος (ώρες καταστημάτων)

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης