«Το Κόκκινο Νήμα» στο Ευριπίδειο Θέατρο Ρεματιάς

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 18 Σεπτεμβρίου 2019, 15:25
«Το Κόκκινο Νήμα» στο Ευριπίδειο Θέατρο Ρεματιάς

Το «Κόκκινο Νήμα» είναι μια ιστορία έρωτα και ανταρσίας που θα ξετυλιχτεί την Τετάρτη  18 Σεπτεμβρίου στο Ευριπίδειο Θέατρο Ρεματιάς στις 8.30μμ. Με αφετηρία τον Αργεντίνο, ινδιάνικης καταγωγής, Atahualpa Yupanqui ο οποίος συνομιλεί με μια εκλεκτή, ιδανική παρέα ανθρώπων, φίλων σίγουρα, μακρινών γεωγραφικά και, ίσως και χρονικά, πλην, συνοδοιπόρων.

Μια παράσταση μουσικής και λόγου, για τον έρωτα, το πάθος και την αγωνία, το δίκαιο και το άδικο, τον αγώνα και την ουτοπία, την αντίσταση σε καθετί άδικο και απάνθρωπο.

Με άξονα τον λόγο και τον ήχο του μοναδικού ποιητή -φιλοσόφου-τραγουδοποιού του 20ού αιώνα Atahualpa Yupanqui, ξεδιπλώνεται ένα κόκκινο νήμα συνάντησής του με τα τραγούδια της Mercedes Sosa και του Vicror Jara και τον "ήχο" των Inti Illimani. Ο Νερούδα, ο Λόρκα και ο Μπρεχτ, μεταφράζονται, μελοποιούνται και τραγουδιούνται ως "Έλληνες", κάνοντας παγκόσμιους τον Λειβαδίτη, τον Χατζιδάκι, τον Θεοδωράκη, τον Μικρούτσικο.

Το «Κόκκινο Νήμα» υφαίνουν επί σκηνής, η ηθοποιός Μαρία Κανελλοπούλου και οι τραγουδιστές Κώστας Θωμαΐδης και Natalia Soledad Petsalis, πλαισιωμένοι από μουσικό σχήμα.

Σ’ αυτήν την ιστορία πρωταγωνιστούν οι: Atahualpa Yupanqui - Mercedes Sosa, Victor Jara - Inti Illimani, Pablo Neruda - Federico García Lorca - Τάσος Λειβαδίτης, Μίκης Θεοδωράκης - Μάνος Χατζιδάκις - Θάνος Μικρούτσικος και ο Bertolt Brecht.

Σημειώνεται ότι στο Θέατρο της Ρεματιάς υπάρχουν οριοθετημένες θέσεις για ανάπηρα και εμποδιζόμενα πρόσωπα, ύστερα από πρωτοβουλία της Κίνησης Αναπήρων Καλλιτεχνών, καθώς και τουαλέτα αναπήρων. Η πρόσβαση για άτομα με κινητική αναπηρία είναι δυνατή με αυτοκίνητο μέχρι το χώρο του θεάτρου όπου υπάρχουν δύο θέσεις στάθμευσης αναπηρικών οχημάτων.

Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Ρεματιάς 2019.

Ευριπίδειο Θέατρο Ρεματιάς

Πεζόδρομος Προφήτου Ηλία Τηλέφωνο: 2106897459

18 Σεπτεμβρίου 2019
20:30

Εισιτήρια

Είσοδος ελεύθερη.

 

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 18 Σεπτεμβρίου 2019, 15:26