Συναυλίες, χορός και θεατρικές παραστάσεις μάς περιμένουν αυτήν την Κυριακή 29 Ιουλίου 2018, σε διάφορα σημεία της Αθήνας και μας προσφέρουν ανάσες δροσιάς και ξεγνοιασιάς.
Εθνική Λυρική Σκηνή «Κάρμεν» του Ζωρζ Μπιζέ στο Ηρώδειο

Η δημοφιλέστερη όπερα του γαλλικού ρεπερτορίου, σύμβολο του έρωτα και της ελευθερίας, επιστρέφει στο Ηρώδειο από την ΕΛΣ στη σκηνοθεσία του διακεκριμένου Bρετανού σκηνοθέτη και καλλιτεχνικού διευθυντή της Όπερας του Γκαίτεμποργκ Στήβεν Λάνγκριτζ, που πρωτοανέβηκε στο Ηρώδειο το 2016 και είναι σύγχρονη, αιχμηρή, επίκαιρη, καθώς τοποθετείται στην Ευρώπη των κλειστών συνόρων και της φτώχειας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Με συμμάχους τους Γιώργο Σουγλίδη στα σκηνικά και στα κοστούμια, Τζουζέππε Ντι Ιόριο στους φωτισμούς και Τόμας Μπέργκμαν στις προβολές, ο Λάνγκριτζ δημιουργεί ένα σύγχρονο, αλλά και διαχρονικό συνάμα περιβάλλον για την ιστορία της Κάρμεν.

Μουσική διεύθυνση: Λουκάς Καρυτινός
Σκηνοθεσία: Στήβεν Λάνγκριτζ
Σκηνικά – κοστούμια: Γιώργος Σουγλίδης
Βίντεο: Silbersalz Film GmbH – Τόμας Μπέργκμαν
Φωτισμοί: Τζουζέππε ντι Ιόριο
Με την Ορχήστρα, τη Χορωδία, την Παιδική Χορωδία και Μονωδούς της Εθνικής Λυρικής Σκηνής.

Ωδείο Ηρώδου Αττικού (Ηρώδειο)

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

29 Ιουλίου 2018 Κυριακή 21:00

31 Ιουλίου 2018 Τρίτη 21:00

Μάριος Φραγκούλης «Ο Έρωτας γυμνός» στο Βεάκειο θέατρο

Στην εφετινή καλοκαιρινή του έξοδο, ο Μάριος Φραγκούλης ετοίμασε ένα δίωρο μουσικό ταξίδι με τίτλο: «Ο Έρωτας γυμνός». Tαξίδι με λόγια, μελωδίες και αισθήματα που δίνουν την αύρα και την αλμύρα του καλοκαιριού.

Με μουσικές του Μάριου Φραγκούλη, τραγούδια των Lucio Dalla, Astor Piazzola, Nino Rota, Nicola Piovani, Jose Maria Cano, Μάνου Χατζιδάκι, Σταύρου Ξαρχάκου αλλά και νέες δημιουργίες της Λίνας Νικολακοπούλου και Άρη Δαβαράκη.

Mια μουσική διαδρομή που ξεκινά από την Κρήτη, με ενδιάμεση στάση στο Βεάκειο Θέατρο του Πειραιά τον Ιούλιο και πολλοί ακόμα σταθμοί ενδιάμεσα σε όλη την Ελλάδα και την Κύπρο.

Τα νέα τραγούδια σε στίχους Νικολακοπούλου και Δαβαράκη προέρχονται από τον κύκλο τραγουδιών που έχει συνθέσει ο Μάριος Φραγκούλης και θα κυκλοφορήσει τον Σεπτέμβριο.

Μαζί με τον Μάριο Φραγκούλη, η νέα τραγουδίστρια Δήμητρα Σελεμίδου.

Τραγούδια και ντουέτα ερωτικά από την Πορτογαλία, Ιταλία, Γαλλία, Ισπανία και Ελλάδα.

Στo πλαίσιo των καλοκαιρινών εκδηλώσεων 2018 στο Βεάκειο Θέατρο Πειραιά.

Ανακοίνωση:
Μέρος των εσόδων της συναυλίας θα διατεθεί για τους πληγέντες από τη φονική πυρκαγιά.
Βεάκειο θέατρο

Λόφος Προφήτη Ηλία Τηλέφωνο: 210 4194520

29 Ιουλίου 2018
21:00
Εισιτήρια
Τιμές εισιτηρίων: 15€

Social Ballroom Festival: Salsa στο ΚΠΙΣΝ

H αγαπημένη πια σειρά του Social Ballroom του ΚΠΙΣΝ μεγαλώνει! Γιορτάζουμε την πανσέληνο στην καρδιά του καλοκαιριού με ένα τριήμερο φεστιβάλ ατελείωτου χορού, όπου μικροί και μεγάλοι, αρχάριοι και προχωρημένοι χορευτές (ή μη) συγχρονίζουν τα βήματά τους σε ρυθμούς tango, salsa και swing!

Salsa: Salsa Sinners & Hierbabuena

To Φεστιβάλ κλείνει με λάτιν και Salsa. Η Κυριακή ξεκινά με ένα ανοιχτό μάθημα από τον Kiki και τους Salsa Sinners που υπόσχονται να παρασύρουν τα βήματά μας στους ρυθμούς τους υπό τη μουσική του DJ Nicos-K, προετοιμάζοντάς μας για το ξέφρενο πάρτι που θα ακολουθήσει, με αυθεντικά κουβανέζικα ακούσματα από τους Ηierbabuena!

20.30 μάθημα, 21.30 πάρτι
Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

29 Ιουλίου 2018 Κυριακή 20:30, 21:30

Είσοδος ελεύθερη

«Ηλέκτρα» του Ευριπίδη σε σκηνοθεσία Θέμη Μουμουλίδη στο Κηποθέατρο Παπάγου

H παράσταση της «Ηλέκτρας» την Κυριακή 29 Ιουλίου στο Κηποθέατρο Παπάγου είναι αφιερωμένη στα θύματα της φωτιάς. Τα έσοδα θα διατεθούν για τις ανάγκες των πληγέντων.

Η «Ηλέκτρα» αποτελεί μια διεισδυτική σπουδή πάνω στις έννοιες της εκδίκησης, της ενοχής, της μεταμέλειας και της δικαιοσύνης.

Ο Θέμης Μουμουλίδης σκηνοθετεί το έργο χαρακτηρίζοντάς το ως ένα λυρικό θρίλερ. Μία σύγχρονη ματιά πάνω στη σκηνικ ανάγνωση της τραγωδίας, επιχειρώντας να εξελίξει τη φόρμα που ξεκινησε με τις δύο προηγούμενες τραγωδίες (Ιφιγένεια και Αντιγόνη).

Συντελεστές:

Σκηνοθεσία: Θέμης Μουμουλίδης
Μετάφραση: Κ.Χ. Μύρης
Επεξεργασία κειμένου: Παναγιώτα Πανταζή
Σκηνικό, κοστούμια: Παναγιώτα Κοκκόρου
Μουσική: Θύμιος Παπαδόπουλος

Στον ρόλο της Ηλέκτρας η Λένα Παπαληγούρα.

Παίζουν:

Νίκος Κουρής, Χρήστος Χατζηπαναγιώτης, Γιάννης Νταλιάνης, Νίκος Αρβανίτης, Μαρούσκα Παναγιωτοπούλου, Μαριάννα Πολυχρονίδη, Ελένη Ζαραφίδου, Δανάη Ευθυμιάδη κ.ά.

29 Ιουλίου 2018, Κυριακή 21:00

Εισιτήρια

Γενική είσοδος: 18€ – Κάρτα Δημότη/φοιτητικό/μαθητικό/άνεργοι/συνταξιούχοι άνω των 65 ετών: 13€


«Πανικός στο υπουργείο» στο καλοκαιρινό θέατρο Λαμπέτη

Η καταπληκτική κωμωδία των Jean Franco και Guillaume Mélanie ανεβαίνει από έναν θίασο πρωταγωνιστών με κορυφαίο τον Κώστα Βουτσά.
Ο Άκης (Μάριος Αθανασίου) είναι ο νέος υπουργός Παιδείας. Ονειροπαρμένος και μονίμως εκτός πραγματικότητας, δεν κάνει βήμα χωρίς την πιστή συνεργάτιδά του και διευθύντρια του υπουργείου, Νίκη (Μαριάννα Τουμασάτου). Παντρεμένη με τη δουλειά της, η Νίκη δεν έχει χρόνο για χάσιμο. Η ζωή της περιστρέφεται εξ ολοκλήρου γύρω από τον προϊστάμενό της και την κόρη της, την οποία μεγάλωσε μόνη της και την οποία ελπίζει μελλοντικά να «βολέψει» στο υπουργείο.
Δυστυχώς για εκείνη, τα τρία πρόσωπα που αποτελούν τους πυλώνες της ζωής της έχουν αποφασίσει να την τρελάνουν. Ο υπουργός της είναι ερωτευμένος και οι προσπάθειές του επικεντρώνονται στο πως θα αποφύγει τη γυναίκα του. Η κόρη της, η Σάρα (Στέλλα Κοσμοπούλου), ένα πανέξυπνο αλλά κακομαθημένο παιδί, δεν εννοεί να υποκύψει στις επιθυμίες της μητέρας της και επιδιώκει να ανεξαρτητοποιηθεί. Ο πατέρας της, ο Κώστας (Κώστας Βουτσάς), επιμένει να κυνηγάει τον ποδόγυρο, παρά τα χρόνια του, και δεν την αφήνει σε ησυχία. Όσο για την σύζυγο του υπουργού (Άννα Μενενάκου), αυτή βγάζει σπυριά και μόνο με το άκουσμα του ονόματος της Νίκης.
Όμως την χαριστική βολή στο σύμπαν της Νίκης θα δώσει ο Γιαννάκης (Ορφέας Παπαδόπουλος), ο ωραίος κλητήρας που θα ανατρέψει κάθε σχέδιο το οποίο έχει καταστρώσει η Νίκη.
Η κωμωδία των Jean Franco και Guillaume Mélanie έκανε πρεμιέρα στο Παρίσι το 2009 και γνώρισε από την πρώτη στιγμή καταπληκτική επιτυχία.

Η ταυτότητα της παράστασης:

Μετάφραση: Δημήτρης Αποστόλου
Σκηνοθεσία: Βασίλης Θωμόπουλος
Σκηνικά: Αντώνης Χαλκιάς
Κοστούμια Νικόλ Παναγιώτου
Φωτισμοί: Γιώργος Φωτόπουλος

Βοηθός σκηνοθέτη: Νατάσσα Χατζηανδρέου
Παίζουν: Μαριάννα Τουμασάτου, Μάριος Αθανασίου, Κώστας Βουτσάς, Ορφέας Παπαδόπουλος, Άννα Μενενάκου, Στέλλα Κοσμοπούλου.
Kαλοκαιρινό θέατρο Λαμπέτη, Λεωφ. Αλεξάνδρας 106.

Ημέρες και ώρες παραστάσεων: Παρασκευή, Σάββατο, Κυριακή, Δευτέρα και Τρίτη στις 21:15, από 6 Ιουλίου. Τιμές εισιτηρίων: Θέσεις με τραπεζάκι 20€, γενική είσοδος 16€, φοιτητικό – παιδικό – ΑΜΕΑ 12€.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης