Η τρίτη ταινία του μυθικού Wizarding World της Τζ. Κ. Ρόουλινγκ μας επαναφέρει στον αγαπημένο κόσμο της μαγείας με οικείους και καινούριους χαρακτήρες που ταξιδεύουν σε έξι χώρες και τρεις ηπείρους. Η συναρπαστική ιστορία σκαλίζει το σκοτεινό παρελθόν του Ντάμπλντορ με αφορμή ένα μυστικό που μοιράζεται μόνο με τον νοσηρό Γκρίντελβαλντ.

Το καστ της ταινίας περιλαμβάνει τον βραβευμένο με Όσκαρ Έντι Ρέντμεϊν (Η Θεωρία των Πάντων), τον δύο φορές υποψήφιο για Όσκαρ Τζουντ Λο (Ο ταλαντούχος κύριος Ρίπλεϊ), τους Έζρα Μίλερ, Νταν Φόγκλερ, Άλισον Σούντολ, Γουίλιαμ Ναντιλάμ, Κάλουμ Τέρνερ, Τζέσικα Γουίλιαμς, Βικτόρια Γέιτς, Πόπι Κόρμπι-Τους, Φιόνα Γκλάσκοτ, Κάθριν Γουότερστον, Μαρία Φερνάντα Κάντιντο, Ρίτσαρντ Κόιλ, Όλιβερ Μασούτσι, Βάλερι Πάτσνερ και Μαντς Μίκελσεν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Την ταινία σκηνοθέτησε ο βετεράνος του μαγικού κόσμου του Χάρι Πότερ Ντέιβιντ Γέιτς, σε σενάριο των Τζ. Κ. Ρόουλινγκ και Στιβ Κλοβς.

Σύνοψη

Ο καθηγητής Άλμπους Ντάμπλντορ (Τζουντ Λο) γνωρίζει ότι ο πανίσχυρος σκοτεινός μάγος Γκέλερτ Γκρίντελβαλντ (Μαντς Μίκελσεν) σκοπεύει να αποκτήσει τον έλεγχο του Κόσμου των Μάγων. Ανίκανος να τον σταματήσει μόνος του, αναθέτει στον μαγικο – ζωολόγο Νιουτ Σκαμάντερ (Έντι Ρέντμεϊν) να ηγηθεί μιας ατρόμητης ομάδας μάγων, μαγισσών και ενός γενναίου Μαγκλ φούρναρη σε μια επικίνδυνη αποστολή, όπου συναντούν παλιά και νέα ζώα και συγκρούονται με την ενισχυμένη λεγεώνα του Γκρίντελβαλντ. Αλλά με τόσα πολλά να διακυβεύονται, για πόσο καιρό μπορεί ο Ντάμπλντορ να παραμείνει αμέτοχος;

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σκηνοθεσία: Ντέιβιντ Γέιτς
Σενάριο: Τζ. Κ. Ρόουλινγκ, ΣτιβΚλοβς
Πρωταγωνιστούν: Τζουντ Λο, Μαντς Μίκελσεν, Έντι Ρέντμεϊν, Έζρα Μίλερ, Νταν Φόγκλερ, Άλισον Σούντολ, Κάλουμ Τέρνερ, Τζέσικα Γουίλιαμς, Κάθριν Γουότερστον

Ημερομηνία Εξόδου: 14 Απριλίου 2022

Διάρκεια: 2 ώρες και 22 λεπτά

Δείτε το τρέιλερ:

 

Αν αφουγκραστείς προσεχτικά, το παρελθόν σού ψιθυρίζει

Η νέα ταινία είναι μία μαγική περιπέτεια που στέλνει μία ομάδα απρόσμενων ηρώων, με αρχηγό τον Νιουτ Σκαμάντερ, σε μία αποστολή που ίσως μπορέσει σώσει τον κόσμο των μάγων και των ανθρώπων. Ο καθένας παίζει έναν ρόλο σε αυτή την περιπέτεια με επικεφαλής τον καθηγητή Άλμπους Ντάμπλντορ.
Ο Άλμπους Ντάμπλντορ είναι από τις πιο αξιοσέβαστες προσωπικότητες του κόσμου των μάγων από τότε που εμφανίστηκε για πρώτη φορά, 20 χρόνια πριν. Όμως, ο αγαπημένος μάγος των βιβλίων και των ταινιών του Χάρι Πότερ έχει μία μυστηριώδη ιστορία που αποκαλύπτεται σε αυτή την ταινία.

Ο σκηνοθέτης Ντέιβιντ Γέιτς λέει, «ο Ντάμπλντορ είναι σημαντική προσωπικότητα στον κόσμο της Ρόουλινγκ. Στα βιβλία και τις σειρές του Χάρι Πότερ, είναι γοητευτικός, σοφός και σκανταλιάρης. Ένα από τα πράγματα που μας συνεπήρε ήταν να τον δούμε νεότερο, την περίοδο που τον διαμόρφωσε και τον καθόρισε».

Ο Τζουντ Λο, που επιστρέφει στον ρόλο του μάγου, με προορισμό να γίνει ο διευθυντής του Χόγκουαρτς, αποκαλύπτει, «αυτό που μου άρεσε περισσότερο ήταν η ευκαιρία να σκαλίσω πιο βαθιά στο παρελθόν του. Είχαμε υπόνοιες στην προηγούμενη ταινία, αλλά εδώ είμαστε σε θέση να σκύψουμε πάνω από τη σύνδεση του με τον Γκέλερτ Γκρίντελβαλντ, όσο ήταν δύο νέοι άντρες που συγκρούστηκαν. Ο Άλμπους μοιράστηκε κάποτε με τον Γκρίντελβαλντ μερικές ακραίες απόψεις για τους Μαγκλ, για τις οποίες τελικά κατάλαβε ότι ήταν λάθος και τις εγκατέλειψε. Αλλά ζει με αυτό το σκοτεινό μυστικό και τον δραματικό αντίκτυπο που είχε στη σχέση τους».

Ο Μαντς Μίκελσεν αναλαμβάνει να υποδυθεί τον Γκέλερτ Γκρίντελβαλντ, έναν χαρακτήρα που καταδιώκεται για τις ριζοσπαστικές απόψεις και τις βίαιες τακτικές του. Τώρα, ο ισχυρός σκοτεινός μάγος έχει αναδυθεί από τις σκιές, έτοιμος να εφαρμόσει το σχέδιο να αποκτήσει έλεγχο όλου του κόσμου των μάγων και να εξαπολύσει πόλεμο σε βάρος των Μαγκλ. Αυτή τη φορά, όμως, δεν κινείται παράνομα, αλλά μέσα από το σύστημα κι έτσι γίνεται ακόμα πιο επικίνδυνος.

Τα πλάσματα

Η ταινία έχει μία εντυπωσιακή ποικιλία από μαγικά πλάσματα, νέα και οικεία. Κανένα όμως δεν είναι πιο καταλυτικό για την πλοκή όσο το Τσιλίν, πουέχει τις ρίζες του σε ένα μυθολογικό πλάσμα του ίδιου ονόματος. Μοιάζει με ιπποειδή δράκο, γεμάτο με λέπια και εκπέμπει μία θεϊκή λάμψη. Ο ρόλος του είναι να επηρεάσει την επιλογή του νέου προέδρου του κόσμου των μάγων. «Το Τσιλίν μπορεί να δει στην ψυχή ενός ανθρώπου και να ξέρει ενστικτωδώς αν είναι καλός και αγνός. Στο παρελθόν το καλούσαν για τις εκλογές. Όλοι οι υποψήφιοι στέκονταν στη σειρά και το Τσιλίν τους πλησίαζε. Αν υποκλινόταν σε κάποιον υποψήφιο, αυτό επηρέαζε την ψήφο» εξηγεί ο σκηνοθέτης.

Ο Μάντικορ, ο Ραψωδός, είναι ένα πλάσμα που συναντάμε σε ενήλικη και βρεφική μορφή. «Συνήθως έχουμε χαριτωμένα πλάσματα, αστεία και γλυκά, αλλά με τον Μάντικορ, βρήκα την ευκαιρία να έχω τη λεπτή γραμμή ανάμεσα στην κωμωδία και τον τρόμο» σχολιάζει ο σκηνοθέτης. Μοιάζει με διασταύρωση σκορπιού, αστακού και καβουριού, διαθέτει τρία μάτια και είναι ο φρουρός της φυλακής όπου καταλήγει ο Θησέας. «Υπάρχει ένας τεράστιος Μάντικορ στα βάθη της φυλακής και κάνει πολλά μωρά που πρέπει να ταΐσει. Τους δίνει να φάνε φρικτά πράγματα και αυτό είναι παράξενα αστείο» λέει ο Γέιτς.

Στην ταινία εμφανίζεται ένα ιπτάμενο τέρας που αλλάζει μορφές και ακούει στο όνομα Γουάιβερν, το οποίο ξεπετάγεται από την τσάντα του Νιουτ με την κατάλληλη ευκαιρία.

Ο Νιουτ συνοδεύεται από το Πίκετ, το γενναίο και εύστροφο Μπάουτρακλ, και το ανεπίδεκτο Νίφλερ, με το όνομα Τέντι. «Το Πίκετ είναι έξυπνο, το Νίφλερ είναι σκέτο μαρτύριο» λέει ο Ρέντμεϊν. «Είναι και πάλι πολύ παιχνιδιάρικα αλλά νιώθω ότι έχουν εξελιχθεί σε αυτή την ταινία». Τέλος, εμφανίζεται ο Φοίνικας που συνδέεται με τον Κρίντενς και αντανακλά αυτό που του συμβαίνει.

Συνοψίζοντας για την ανάγκη του κοινού να ξαναβρεθεί στον κόσμο της μαγείας ο Γέιτς λέει, «έχει πολύ ενδιαφέρον. Έχω πάρει μηνύματα από ανθρώπους που έλεγαν ότι την περίοδο του εγκλεισμού, έβλεπαν τις ταινίες για παρηγοριά, γιατί ο κόσμος των μάγων είναι ένα ασφαλές μέρος να βρεθείς, όταν όλα μοιάζουν να έχουν έρθει τα πάνω κάτω. Και καταλαβαίνεις ότι αυτές οι ταινίες έχουν μία θέση στις ζωές των ανθρώπων… υπάρχουν άνθρωποι που ταυτίζονται με τους ήρωες και είμαι ευγνώμων για αυτό, γιατί έτσι παίρνουμε έμπνευση για να αφηγηθούμε ιστορίες».

 

 

 

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης