Με εννέα ταινίες, πέντε νέες και τέσσερις επανεκδόσεις, ξεκινά απόψε η νέα κινηματογραφική εβδομάδα. Ξεχωρίζουν η δραματική κομεντί «Γυναικεία Υπόθεση», με την Κριστίν Σκοτ Τόμας και η δραματική ταινία «Ρουά Ματ» με τον Ζεράρ Ντεπαρντιέ, η οποία βασίζεται σε αληθινή ιστορία.

Οι σινεφίλ μπορούν να απολαύσουν σε επανέκδοση την ταινία «Έκλειψη» του Μικελάντζελο Αντονιόνι με τους Μόνικα Βίτι, Αλέν ντελόν καθώς και την ταινία «Έγκλημα Κάτω από τον Ήλιο» με τον εκπληκτικό Πίτερ Ουστίνοφ στον εμβληματικό ρόλο του ντετέκτιβ Ηρακλή Πουαρό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Νεντ Κέλι, ο Νο 1 Καταζητούμενος» του Τζάστιν Κερζέλ

Βιογραφική περιπέτεια από τον Τζάστιν Κερζέλ.Στην Αυστραλία του 1870, μετά τη δολοφονία τριών αστυνομικών, ο Νεντ Κέλι βγαίνει στην παρανομία και γίνεται ο πλέον διαβόητος φυγάδας στην ιστορία της χώρας.

True History of the Kelly Gang

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Περιπέτεια 2019

Διάρκεια: 124′

Σκηνοθεσία Τζάστιν Κερζέλ με τους: Τζορτζ ΜακΚέι, Τσάρλι Χάναμ, Ράσελ Κρόου, Ορλάντο Σουέρντ.

Δείτε το τρέιλερ:

 

 «Γυναικεία Υπόθεση» του Πίτερ Κατανέο

Οι σύζυγοι Βρετανών στρατιωτικών που υπηρετούν στο Αφγανιστάν οργανώνουν δραστηριότητες για να μένουν απασχολημένες. Ανάμεσα σ’ αυτές είναι και η δημιουργία μιας χορωδίας, η οποία, έπειτα από μια σειρά συμπτώσεων, θα πάρει πρόσκληση για συναυλία στο Άλμπερτ Χολ.

Military Wives

Δραματική κομεντί, βρετανικής παραγωγής του 2019, σε σκηνοθεσία Πίτερ Κατανέο, με τις Κριστίν Σκοτ Τόμας, Σάρον Χόργκαν, Έμα Λόουντς, Λάρα Ρόσι, Εϊμι Τζέιμς Κέλι, Λάουρα Τσέκλι, Λάουρα Έλφινστοουν κ.ά.

Δείτε το βίντεο:

 

«Ρουά Ματ (Fahim)» με τον Ζεράρ Ντεπαρντιέ

Αναγκασμένος να εγκαταλείψει τη χώρα του, το Μπαγκλαντές, ο 8χρονος σκακιστής Φαχίμ φτάνει στο Παρίσι με τον πατέρα του. Καθώς η αίτησή τους για άσυλο απορρίπτεται, και θεωρούνται πλέον λαθρομετανάστες, βρίσκονται στο χείλος της αστεγίας και της απελπισίας.

Με αφορμή ένα τυχαίο περιστατικό, ο Φαχίμ, γνωρίζει τον Σιλβάν (το αληθινό του όνομα είναι Ξαβιέ Παρμεντιέ), έναν κορυφαίο Γάλλο προπονητή σκακιού, που τον διδάσκει και του δίνει σκοπό στη ζωή του. Οι μάχες που δίνει πάνω στη σκακιέρα, αντανακλούν τις νίκες και τις συντριπτικές ήττες του στον αγώνα για μια φυσιολογική ζωή.

Ο Φαχίμ διακρίνεται σε τοπικά και εθνικά τουρνουά και τελικά, το 2012, κερδίζει τον τίτλο του Πρωταθλητή Σκακιού της Γαλλίας, σε ηλικίες κάτω των 12 ετών.

Η ταινία αφηγείται την ιστορία ενός παιδιού που μαθαίνει να ζει χωρίς τη μητέρα του και χωρίς τον πατέρα του, μακριά από το σπίτι, από τις ρίζες του και τη γλώσσα του. Η ιστορία του Φαχίμ δεν είναι απλά μια συγκινητική εκδοχή της ζοφερής πραγματικότητας που βιώνει ένα κομμάτι της υποτιθέμενης «πολιτισμένης» κοινωνίας μας, αλλά και μια δυνατή μαρτυρία για την πατρότητα, την καλοσύνη των ξένων και τη θαρραλέα βούληση ενός μικρού αγοριού να πετύχει.

(Fahim) Δραματική ταινία, γαλλικής παραγωγής του 2019, σε σκηνοθεσία Πιερ-Φρανσούα Μαρτίν-Λαβάλ, με τους Ζεράρ Ντεπαρντιέ, Ασάντ Αχμέντ, Ιζαμπέλ Ναντί, Φαχίμ Μοχάμαντ, Μιζανούρ Ραχαμάν.

Δείτε το τρέιλερ:

 

«Διαρρήκτης Υψηλής Τέχνης» με τους Ντόναλντ Σάδερλαντ και Μικ Τζάγγερ

Οι Κλες Μπανγκ, Ελίζαμπεθ Ντεμπίκι, Ντόναλντ Σάδερλαντ και ο θρυλικός frontman των Rolling Stones Μικ Τζάγγερ, πρωταγωνιστούν σε ένα θρίλερ μυστηρίου του Τζουζέπε Κατοπόντι.

Ο Τζέιμς, ένας γοητευτικός και φιλόδοξος κριτικός τέχνης, γνωρίζει καλά πώς να εντυπωσιάζει το ακροατήριο στις επί πληρωμή διαλέξεις του. Όταν η Βερενίς, μια Αμερικανίδα που ταξιδεύει στην Ευρώπη, μπλέκει στα δίχτυα του, οι δυο τους θα καταλήξουν σε μια πολυτελή βίλα στη λίμνη Κόμο. Ο Κάσιντι, συλλέκτης έργων τέχνης και οικοδεσπότης τους, έχοντας ξεμπερδέψει προ πολλού με τα ηθικά διλήμματα, θέτει σε κίνηση ένα μακιαβελικό σχέδιο, δελεάζοντάς τους με μια ακαταμάχητη πρόταση. Το ζευγάρι δέχεται, και μοιραία οι πόρτες που οδηγούν στο χάος ανοίγουν. Μια στυλάτη νέο-νουάρ φάρσα, γεμάτη ανατροπές, στην οποία όλα πωλούνται και αγοράζονται – ακόμα και η αγάπη.

The Burnt Orange Heresy
 
Θρίλερ 2019

Διάρκεια: 99′

Αγγλο-ιταλική ταινία, σκηνοθεσία Τζουζέπε Καποτόντι με τους: Κλάις Μπανγκ, Ελίζαμπεθ Ντεμπίκι, Μικ Τζάγκερ, Ντόναλντ Σάδερλαντ.

Δείτε το τρέιλερ:

 

«Πουλιά στον Αέρα» με τους Ντανί Μπουν, Γκιγιόμ Γκαγιέν

Δύο παντρεμένοι φίλοι συνειδητοποιούν πως έχουν μπλέξει για τα καλά, όταν μαθαίνουν πως ο ένας επιχειρεί να αποπλανήσει τη σύζυγο του άλλου. Αγνοούν όμως πως οι γυναίκες τους έχουν τα δικά τους κρυφά σχέδια ώστε να τους τιμωρήσουν και να τους δώσουν ένα καλό μάθημα κατά της απιστίας…

Le Dindon

Κωμωδία 2019

Διάρκεια: 85′

Γαλλική ταινία, σκηνοθεσία Ζαλίλ Λεσπέρ με τους: Ντανί Μπουν, Γκιγιόμ Γκαγιέν, Αλίς Πολ.

Δείτε  το τρέιλερ:

 

«Μετά τα Μεσάνυχτα» του Νίκολας Ρεγκ

Η αγγλική ταινία «Μετά τα Μεσάνυχτα» του Νίκολας Ρεγκ, μια από τις καλύτερες ταινίες τρόμου όλων των εποχών σε επανέκδοση με νέες ψηφιακές κόπιες.

Η μικρή κόρη του αρχιτέκτονα Μπάξτερ πνίγεται παίζοντας στη λίμνη κοντά στο σπίτι τους, χωρίς αυτός ή η γυναίκα του να μπορέσουν να τη σώσουν. Πολύ αργότερα όταν ο Μπάξτερ βρίσκεται σε δουλειά στην Βενετία, η γυναίκα του γνωρίζεται με μία τυφλή Αγγλίδα μέντιουμ, που την ενημερώνει ότι το νεκρό της κοριτσάκι προειδοποίησε για έναν θανάσιμο κίνδυνο που διατρέχει ο Μπάξτερ στη Βενετία. Πράγματι ο Μπάξτερ έχει ένα σχεδόν θανατηφόρο ατύχημα στην εκκλησία, που αναστηλώνει.

Don’t Look Now

Τρόμου 1973

Διάρκεια: 110′

Του Νίκολας Ρεγκ με τους: Τζούλι Κρίστι, Ντόναλντ Σάδερλαντ, Μάσιμο Σεράτο.

Δείτε το τρέιλερ:

 

«Ένα Ψάρι που το Έλεγαν Γουάντα» με τους: Τζον Κλιζ, Τζέιμι Λι Κέρτις σε επανέκδοση

Μια Αμερικανίδα κλέφτρα διαμαντιών φλερτάρει έναν συντηρητικό Άγγλο δικηγόρο για να της αποκαλύψει πού έχει κρύψει τη λεία της ληστείας ο συλληφθείς συνένοχός της. Κάτι που προκαλεί τη ζήλια του εραστή της, την ίδια ώρα που το έτερο μέλος της συμμορίας, ο φιλόζωος Κεν, προσπαθεί να ξεφορτωθεί μια γριούλα, βασική μάρτυρα στη δίκη.

A Fish Called Wanda

Κωμωδία 1988

Διάρκεια: 108′

Αγγλο-αμερικανική ταινία, σκηνοθεσία Τσαρλς Κράιτον με τους: Τζον Κλιζ, Μάικλ Πάλιν, Κέβιν Κλάιν, Τζέιμι Λι Κέρτις.

Δείτε το τρέιλερ:

 

«Έκλειψη» του Μικελάντζελο Άντονιόνι με τους Μόνικα Βίτι, Αλέν ντελόν σε επανέκδοση

Η Βιτόρια χωρίζει με τον μεγαλύτερό της σε ηλικία Ρικάρντο, περιπλανιέται στις αίθουσες του ρωμαϊκού χρηματιστηρίου όπου η μητέρα της χάνει ένα τεράστιο ποσό και έχει μια εφήμερη, χωρίς πάθος σχέση με ένα νεαρό χρηματιστή.

Τελευταίο μέρος της τριλογίας της αποξένωσης και μια από τις πιο ώριμες ταινίες του Αντονιόνι. Ειδικό βραβείο Φεστιβάλ Καννών 1962.

L’Eclisse

Σινεφίλ 1962

Διάρκεια: 126′

Ιταλο-γαλλική ταινία, σκηνοθεσία Μικελάντζελο Άντονιόνι με τους: Μόνικα Βίτι, Αλέν ντελόν, Φράνσισκο Ραμπάλ, Λίλα Μπρινιόνε.

Δείτε το τρέιλερ:

 

«Έγκλημα Κάτω από τον Ήλιο» με τον Πίτερ Ουστίνοφ σε επανέκδοση

Tαινία μυστηρίου του 1982, βασισμένη στο μυθιστόρημα της Αγκάθα Κρίστι σε σκηνοθεσία Γκάι Χάμιλτον με τον Πίτερ Ουστίνοφ στον ρόλο του Ηρακλή Πουαρό.

Προσπαθώντας να διαλευκάνει την υπόθεση ενός πλαστού διαμαντιού, ο ντετέκτιβ Ηρακλής Πουαρό θα βρεθεί σ’ ένα ειδυλλιακό νησάκι της Αδριατικής και μπροστά σε μια περίπλοκη υπόθεση δολοφονίας. Για πρώτη φορά ο διάσημος Βέλγος ντετέκτιβ Ηρακλής Πουαρό, φαίνεται ν’ αδυνατεί να εξιχνιάσει το έγκλημα. Ένα ακόμη σπουδαίο βιβλίο της Άγκαθα Κρίστυ σε μια καταπληκτική κινηματογραφική μεταφορά με τον Πίτερ Ουστίνοφ, καλύτερο όσο ποτέ στον ρόλο του ντετέκτιβ Ηρακλή Πουαρό.

Evil Under the Sun

Διάρκεια: 117′

Αγγλική ταινία, σκηνοθεσία Γκαι Χάμιλτον με τους: Πίτερ Ουστίνοφ, Νίκολας Κλέι, Τζέιμς Μέισον, Τζέιν Μπίρκιν.

Δείτε το τρέιλερ:

 

 

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης