Με τρία δράματα, μία περιπέτεια, και μία κλασική επανέκδοση ξεκινά απόψε η κινηματογραφική εβδομάδα.

Από τις νέες ταινίες ξεχωρίζει το κοινωνικό δράμα «Μάρτιν Ίντεν», που βασίζεται στο ομώνυμο βιβλίο του Τζακ Λόντον. Ωστόσο ας δούμε και τις πέντε ταινίες που η κάθε μία ξεχωριστά αποτελεί μια καλή κινηματογραφική πρόταση για αυτήν την εβδομάδα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μάρτιν Ίντεν του Πιέτρο Μαρτσέλο

Ελεύθερη μεταφορά στον κινηματογράφο του ομώνυμου βιβλίου του Τζακ Λόντον, που προβλήθηκε στο Φεστιβάλ Βενετίας το 2019 και κέρδισε το βραβείο Ανδρικής Ερμηνείας για τον πρωταγωνιστή Λούκα Μαρινέλι.

Ο Μάρτιν Ίντεν, είναι ένας ανειδίκευτος εργάτης, που όμως δε διστάζει να ελπίζει πέρα από τις περιορισμένες προοπτικές που του επιφυλάσσει η κοινωνική καταγωγή του. Παρά την περιορισμένη μόρφωσή του, ο Μάρτιν ονειρεύεται να γίνει συγγραφέας. Όταν μια μέρα βρίσκεται μάρτυρας της επίθεσης μιας ομάδας νέων σε ένα αδύναμο αγόρι, ο Μάρτιν επεμβαίνει για να τον σώσει. Η πράξη του τον οδηγεί στο σπίτι του νέου, όπου γνωρίζει την αδερφή του, Ελένα, γνωριμία που πρόκειται να καθορίσει το υπόλοιπο της ζωής του. Αν και οι ταξικές διαφορές μεταξύ τους είναι φαινομενικά ανυπέρβλητες, ο Μάρτιν ερωτεύεται κεραυνοβόλα την Ελένα, η οποία γοητευμένη από το πνεύμα του τον ωθεί να κυνηγήσει το όνειρό του…

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 Κοινωνικό δράμα, ιταλικής και γαλλικής παραγωγής του 2019, σε σκηνοθεσία Πιέτρο Μαρτσέλο, με τους Λούκα Μαρινέλι, Τζέσικα Κρέσι, Κάρλο Τσέκι, Ντενίς Σαρντίσκο, Κάρλα Φρανκίνι, Μάρκο Λεονάρντι κ.ά.

Δείτε το τρέιλερ:

 

Ένας Χρόνος στη Νέα Υόρκη «My Salinger Year» του Φιλίπ Φαλαρντό

Κινηματογραφική μεταφορά του ομότιτλου μυθιστορήματος της Τζοάνα Ρακόφ.

Νέα Υόρκη στα ’90s. Η Τζοάνα μόλις αποφοίτησε και αποφασισμένη να κυνηγήσει το όνειρο της και να γίνει συγγραφέας, προσλαμβάνεται ως βοηθός της Μάργκαρετ, της ατζέντισσας του Τζ. Ντ. Σάλιτζερ. Βασικό καθήκον στο παλιομοδίτικό γραφείο της είναι να διαχειρίζεται την αλληλογραφία του συγγραφέα. Καθώς διαβάζει τα γράμματα των θαυμαστών του δημοφιλούς συγγραφέα δυσκολεύεται όλο και περισσότερο να στέλνει το τυποποιημένο και απρόσωπο γράμμα, που έχει ορίσει το πρακτορείο, και αρχίζει να απαντά περισσότερο προσωπικά με συγκινητικά και αστεία αποτελέσματα, ενώ η Τζοάνα ανακαλύπτει και τη δική της συγγραφική φωνή.

Δραματική ταινία, καναδικής και ιρλανδικής παραγωγής του 2020, σε σκηνοθεσία Φιλίπ Φαλαρντό, με τους Μάργκαρετ Κουάλεϊ, Σιγκούρνι Γουίβερ, Ντάγκλας Μπουθ, Γιάνικ Τρούσντεϊλ κ.ά.

Δείτε το τρέιλερ:

Supernova του Χάρι Μακουίν

Ο Κόλιν Φερθ και ο Στάνλεϊ Τούτσι πρωταγωνιστούν στη νέα ταινία του Χάρι Μακουίν με τίτλο «Supernova» ως ένα ζευγάρι, τους Σαμ και Τάσκερ αντίστοιχα, οι οποίοι είναι μαζί 20 χρόνια και έχουν πάει διακοπές στην Αγγλία, όπου και συναντούν φίλους τους και περνάνε μαζί όμορφες στιγμές. Αλλά ο Τάσκερ βρίσκεται στα πρώιμα στάδια της άνοιας και πιστεύει πως αυτές είναι οι τελευταίες διακοπές που θα κάνει μαζί με τον σύντροφό του, πριν η αρρώστια αυτή τον κάνει να χαθεί ολοκληρωτικά.

Σουπερνόβα – Δραματική ταινία, βρετανικής παραγωγής του 2020, σε σκηνοθεσία Χάρι Μακουίν, με τους Στάνλεϊ Τούτσι, Κόλιν Φερθ, Πίπα Χέιγουντ, Τζέιμς Ντρέιφους κ.ά.

Δείτε το τρέιλερ:

Έντιμος Κλέφτης με τον Λίαμ Νίσον

Περιπέτεια με πρωταγωνιστή τον Λίαμ Νίσον. Ένας διαβόητος ληστής αφήνει στο παρελθόν την παρανομία, όταν ερωτεύεται μια γυναίκα η οποία τον πείθει να αλλάξει τον τρόπο ζωής του. Έτσι, αποφασίζει να παραδοθεί στο FBI, εγκαταλείποντας όλα τα αμύθητης αξίας λάφυρά του, έτσι ώστε να πετύχει ένα δικαστικό διακανονισμό και να ξεκινήσει από την αρχή. Όλα όμως ανατρέπονται τη στιγμή που συνειδητοποιεί πως οι αστυνομικοί είναι διεφθαρμένοι και έχουν άλλα σχέδια για εκείνον.

Honest Thief

Αστυνομική περιπέτεια, αμερικανικής παραγωγής του 2020, σε σκηνοθεσία Μαρκ Γουίλιαμς, με τους Λίαμ Νίσον, Κέιτ Γουόλς, Άντονι Ράμος, Ρόμπεν Πάτρικ κ.ά.

Δείτε το τρέιλερ:

 

Οι Βιτελόνοι του Φεντερίκο Φελίνι σε επανέκδοση

Η δεύτερη ημι-αυτοβιογραφική ταινία του Φεντερίκο Φελίνι, βραβευμένη στο φεστιβάλ Βενετίας και υποψήφια για Όσκαρ πρωτότυπου σεναρίου. Πέντε νεαροί άντρες διατηρούν αναλλοίωτο τον εφηβικό ενθουσιασμό τους, κάνουν διαρκώς όνειρα και καταστρώνουν σχέδια για να φύγουν από τη μικρή παράκτια πόλη όπου ζουν.

 (I Vitelloni)

Δραματική κωμωδία, ιταλικής παραγωγής του 1953, σε σκηνοθεσία Φεντερίκο Φελίνι, επαναπροβάλλεται σε ψηφιακές κόπιες.

Δείτε το τρέιλερ:

 

Διαβάστε επίσης: Σιλβέστερ Σταλόνε: «Μετανιώνω για 6 ταινίες μου»

Διαβάστε επίσης: Σιλβέστερ Σταλόνε – Μπριγκίτε Νίλσεν: Μια θυελλώδης σχέση και ένα αξέχαστο ερωτικό τρίγωνο

Σιλβέστερ Σταλόνε-Άρνολντ Σβαρτσενέγκερ: Η συμφιλίωσή τους μετά από 20 χρόνια αντιπαλότητας

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης