Το Τετράγωνο

Χρυσός Φοίνικας στις Κάνες για την κομεντί του Ρούμπεν Έστλουντ. Ο Κρίστιαν, εικαστικός επιμελητής σε κορυφαίο σουηδικό μουσείο σύγχρονης τέχνης, προετοιμάζεται για τα εγκαίνια του φιλόδοξου project «Το τετράγωνο». Η κλοπή του πορτοφολιού και του κινητού του όμως θα τον παρασύρουν σε έναν στρόβιλο αναπάντεχων αντιδράσεων με ανεξέλεγκτες συνέπειες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

The Square

Κομεντί 2017

Σουηδική ταινία, σκηνοθεσία Ρούμπεν Έστλουντ με τους: Ελίζαμπεθ Μος, Ντόμινικ Γουέστ, Κλάενς Μπανγκ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δείτε το τρέιλερ:

Wonder Wheel

Το ετήσιο ραντεβού με τον αμετανόητα κυνικά μελαγχολικό Γούντι Άλεν είναι γεγονός. Στη νέα του ταινία, «Wonder Wheel», ο σκηνοθέτης μας ταξιδεύει στη δεκαετία του ’50, στο Κόνι Άιλαντ. Εκεί, η σύζυγος ενός μεσήλικα χειριστή καρουζέλ στην παραλιακή Προμενάντ, ερωτεύεται παράφορα έναν ναυαγοσώστη, τον οποίο φλερτάρει παράλληλα και η κόρης της από άλλο γάμο.

Σκηνοθεσία: Γούντι Άλεν

Ηθοποιοί: Κέιτ Ουίνσλετ, Τζάστιν Τίμπερλεϊκ, Τζούνο Τεμπλ, Τζιμ Μπελούσι.

Διάρκεια: 101 λεπτά

Είδος ταινίας: Δραματική

Δείτε το τρέιλερ:

Εγώ, Ο Κολοκυθάκης

Πρωτότυπο γαλλικό animation πάνω στην απώλεια, τη διαφορετικότητα και την αποδοχή. Μετά τον θάνατο της μητέρας του, ένα 9χρονο αγόρι με το παρατσούκλι «Κολοκυθάκης» μεταφέρεται σε ορφανοτροφείο όπου παρά τις δυσκολίες θα μάθει να εμπιστεύεται, θα βρει την αγάπη αλλά και μια νέα οικογένεια.

Ma Vie de Courgette – My Life as Zucchini

Animation 2016

Διάρκεια: 66′

Κατάλληλη για όλες τις ηλικίες

Ελβετογαλλική ταινία, σκηνοθεσία Κλοντ Μπαρά

Δείτε το τρέιλερ:

Νήμα

Η νέα ταινία του Τhe Boy (Αλέξανδρου Βούλγαρη) με τη Σοφία Κόκκαλη (Α’ Βραβείο Γυναικείας Ερμηνείας – Ελληνική Ακαδημία Κινηματογράφου 2017) μετά την πρεμιέρα της στο περσινό Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης και αφού ταξίδεψε σε διεθνή Φεστιβάλ σε όλο τον κόσμο – μεταξύ άλλων στα Goteberg Film Festival – Visionairies Section, Luma International Film Festival (Βραζιλία), L. A. Film Festival – Nightfall Section, Atlantida Film Festival (Ισπανία), New Horizon Film Festival (Πολωνία), βρίσκει τον δρόμο για τις κινηματογραφικές αίθουσες.

Σύνοψη

Το «Νήμα» είναι ένα ψυχαναλυτικό θρίλερ επιστημονικής φαντασίας. Το νήμα που συνδέει τους κόσμους των δύο πρωταγωνιστών, Νίκη και Λευτέρη, είναι η μνήμη, η βία και μία μάχιμη ελπίδα. Η αφοσίωση της Νίκης στην αντίσταση προδίδει την αδυναμία της να ανταποκριθεί ως μητέρα.

Ο Λευτέρης, γιος της Νίκης, κληρονομεί ένα παρελθόν που ο ίδιος πότε του δεν ονειρεύτηκε. Μέχρι που μια μέρα, το νήμα που τους συνδέει, ένας αόρατος ψυχολογικός ομφάλιος λώρος, κόβεται. Ο αγώνας της Μητέρας για τα πολιτικά της πιστεύω, μεταμορφώνεται σε ψυχολογικές αλυσίδες που φυλακίζουν τον Γιο, ο οποίος πρέπει στο τέλος να αγωνιστεί για τη δικιά του ελευθερία και να αναζητήσει τη δικιά του λύτρωση.

Σκηνοθεσία, Σενάριο, Σκηνικά: Τhe Βoy

Πρωταγωνιστεί: Σοφία Κόκκαλη

Δείτε το τρέιλερ:

Ο Θησαυρός

Ριμέικ του «Θησαυρού του Μακαρίτη» με τους Ελισάβετ Κωνσταντινίδη, Παύλο Χαϊκάλη και Σωτήρη Καλυβάτση, Γιάννη Τσιμιτσέλη. Η Θεώνη, προσπαθώντας να ανταπεξέλθει στα χρέη που της άφησε ο μακαρίτης σύζυγός της, διαδίδει πως στον χρεοκοπημένο ξενώνα της κρύβεται ένας αμύθητος θησαυρός και σύντομα τα δωμάτιά της γίνονται ανάρπαστα από θησαυροθήρες που φέρνουν τα πάνω – κάτω στο μικρό παραθαλάσσιο χωριό της Κρήτης.

Κωμωδία 2017

Eλληνική ταινία, σκηνοθεσία Στράτος Μαρκίδης με τους: Ελισάβετ Κωνσταντινίδου, Γιάννη Τσιμιτσέλη, Παύλο Χαϊκάλη, Σωτήρη Καλυβάτση.

Δείτε το τρέιλερ:

Μαμάδες με Κακή Διαγωγή: Χριστούγεννα Εκτός Ελέγχου

Αγχωμένες, οι Έιμι, Κίκι και Κάρλα προσπαθούν να αποδειχτούν υποδειγματικές μαμάδες απέναντι στις αμέτρητες χριστουγεννιάτικες υποχρεώσεις τους, ο πανικός όμως βαράει κόκκινο όταν στην τούρλα των γιορτών καταφθάνουν για επίσκεψη οι δικές τους μαμάδες.

A Bad Moms Christmas

Κωμωδία 2017

Aμερικανική ταινία, σκηνοθεσία Τζον Λούκας, Σκοτ Μουρ με τους: Μίλα Κούνις, Κρίστεν Μπελ, Κάθριν Χαν, Σούζαν Σάραντον.

Δείτε το τρέιλερ:

Η Ζούγκλα

Το 1981 τρεις νεαροί ταξιδιώτες, ένας Ισραηλινός, ένας Ελβετός κι ένας Αμερικανός, αποφασίζουν να ακολουθήσουν έναν Αυστριακό έμπειρο εξερευνητή σε μια ριψοκίνδυνη διαδρομή στη βολιβιανή ζούγκλα.

Jungle

Περιπέτεια 2017

Διάρκεια: 115′

Αυστραλέζικη ταινία, σκηνοθεσία Γκρεγκ ΜακΛίν με τους: Ντάνιελ Ράντκλιφ, Τόμας Κρέτσμαν, Άλεξ Ράσελ, Τζόελ Τζάκσον.

Δείτε το τρέιλερ:

Μήδεια

Ευριπίδης, Πιέρ-Πάολο Παζολίνι και Μαρία Κάλας. Ο Ιάσωνας επιστρέφει από την αργοναυτική εκστρατεία κι είναι έτοιμος να παντρευτεί τη Γλαύκη, κόρη του Κρέοντα, εγκαταλείποντας τη σύζυγο και μητέρα των δύο παιδιών του, τη Μήδεια, η οποία, εξοργισμένη, καταστρώνει ένα δόλιο σχέδιο εκδίκησης.

Medea

Ιταλογαλλική δραματική ταινία 1969, σκηνοθεσία Πιέρ Πάολο Παζολίνι με τους: Μάσιμο Τζιρότι, Μαρία Κάλας, Τζιουζέπε Τζεντίλε.

Δείτε το τρέιλερ:

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης