Τα ρίχνουν τώρα σε «ανταγωνιστική» εταιρεία για το Τζόκερ

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 21 Οκτωβρίου 2019, 14:10
Τα ρίχνουν τώρα σε «ανταγωνιστική» εταιρεία για το Τζόκερ

«Η καταγγελία για την παρουσία ανηλίκων σε αίθουσες όπου παιζόταν το Joker έγινε από άνθρωπο εταιρείας διανομής ταινιών απευθείας στην υπάλληλο της γνωμοδοτικής επιτροπής που ειδοποίησε την αστυνομία»: Την παραπάνω αποκάλυψη - βόμβα έκανε, το μεσημέρι της Δευτέρας, ο γενικός διευθυντής σύγχρονου Πολιτισμού του ΥΠΠΟΑ κ. Μάριος Κωστάκης κατά την διάρκεια συνέντευξης τύπου στο υπουργείο. Αυτό σημαίνει πως η καταγγελία έγινε από ανταγωνίστρια εταιρεία με στόχο, προφανώς να ανακοπεί η θριαμβευτική πορεία του Jojer που σπάει ταμεία.

Λίγο νωρίτερα, την πλήρη αντίθεσή της με τους χειρισμούς που έγιναν στις κινηματογραφικές αίθουσες όπου παιζόταν η ταινία «Joker» εξέφρασε η υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Λίνα Μενδώνη, η οποία παραδέχτηκε ωστόσο πως το όλο θέμα αναδείχτηκε από δύο γυναίκες υπαλλήλους του υπουργείου.

«Καταδικάζουμε απερίφραστα τον χειρισμό της υπόθεσης. Με ενοχλεί η εικόνα να δημιουργούνται προβλήματα από δυνάμεις ασφαλείας σε παιδιά και τις οικογένειές τους» τόνισε η κυρία Μενδώνη συμπληρώνοντας πως ενημερώθηκε για την υπόθεση αργά το βράδυ της Κυριακής και αμέσως επικοινώνησε με τον διευθυντή και τον γενικό γραμματέα σύγχρονου Πολιτισμού του ΥΠΠΟΑ οι οποίοι της απάντησαν οτι δεν γνώριζαν το παραμικρό.

Όσο για τις δυο γυναίκες που ειδοποίησαν, η υπουργός δήλωσε: «Είναι υπάλληλοι του ΥΠΠΟΑ και ταυτόχρονα της Πρωτοβάθμιας Γνωμοδοτικής Επιτροπής η οποία παρέχει γνώμη για την κατάταξη των κινηματογραφικών έργων. Η Επιτροπή έχει από το νόμο δυνατότητα εισόδου ελεθέρως σε χωρους δημόσιων θεαμάτων και ακροαμάτων για άσκηση ελέγχου. Οι συγκεκριμένες ωστόσο υπερέβησαν το όριο των αρμοδιοτήτων τους. Έλεγχος δεν σημαίνει φωνάζεις δυνάμεις καταστολής». 

Η υπουργός Πολιτισμού δήλωσε επίσης πως θα δοθεί εντολή για διεξαγωγή ΕΔΕ προκειμένου να αποσαφηνιστεί εάν η προϊσταμένη των δυο γυναικών, η κυρία Αλεξομανωλάκη, ήταν ενήμερη για τις κινήσεις τους. Παράλληλα, η κυρία Μενδώνη κατηγόρησε την αντιπολίτευση για πολιτική εκμετάλλευση του θέματος: «Η επιχείρηση που γίνεται από την αντιπολίτευση να μεγαλοποιήσει το θέμα παραπέμποντας σε σκοτεινές εποχές τιυ παρελθόντος είναι ατυχής» είπε χαρακτηριστικά.

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 21 Οκτωβρίου 2019, 14:14