Το Μπαρ

Ένα μπαρ, ένα συνηθισμένο μεσημέρι. Θαμώνες κάθονται μαζί με περαστικούς και μοιράζονται τηγανητά γλυκά και σάντουιτς με ψητό ζαμπόν και τυρί. Η ζωή κυλάει κανονικά μέχρι που ένας πελάτης βγαίνει από το μπαρ και πυροβολείται μέσα στη μέση της έρημης πλατείας. Όλοι μέσα στο μπαρ κοιτάνε αποσβολωμένοι, μέχρι που ένας αποφασίζει να βγει έξω να δει τι γίνεται, για να καταλήξει και αυτός με μία σφαίρα. Όλοι προσπαθούν να καταλάβουν γιατί κανείς δεν τολμά να βγει να βοηθήσει τους δύο άντρες: ίσως να υπάρχει ένας τρελός που πυροβολεί από κάποια οροφή. Η πλατεία παραμένει επικίνδυνα άδεια και τα τηλέφωνα δεν έχουν σήμα. Μέσα στον πανικό, παρατηρούν ότι κάποιος μετακίνησε τα πτώματα. Και τότε η φαντασία τους οργιάζει για να καταλήξουν σε μία ιδέα: Και αν ο κίνδυνος βρίσκεται μέσα στο μπαρ; Και αν οι πυροβολισμοί τελικά είναι για να τον κρατήσουν μέσα και να μην κινδυνέψουν αυτοί που είναι έξω;

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σημείωμα σκηνοθέτη

Ένα από τα θέματα που κινηματογραφικά με ενδιαφέρουν είναι η αίσθηση του να είσαι παγιδευμένος, οι χαρακτήρες που είναι παγιδευμένοι σε ένα σετ και να προσπαθήσω να εκφράσω οπτικά τα συναισθήματα που εξηγούν την ανθρώπινη συμπεριφορά. Και γιατί μπορεί αυτό να μας ενδιαφέρει; Η ζωή είναι μία ανεξήγητη φυλακή της οποίας την έξοδο δεν μπορούμε να βρούμε.

Μια σειρά λανθασμένων περιστάσεων – ή χειρότερα, τυχαίων – μας οδηγεί να ζήσουμε μια ζωή που δεν μοιάζει με τη δική μας, όπως αυτή που θέλουμε, και όταν βρούμε μια πόρτα που μας οδηγεί έξω από αυτήν, είναι πάντα πολύ αργά. Έχουμε χάσει το κλειδί. Εάν σκάψουμε βαθύτερα, η φυλακή είναι ακόμα πιο φοβερή. Δεν πρόκειται για τη ζωή μας, αλλά για τον εαυτό μας. Είμαστε παγιδευμένοι μέσα στη δική μας συνείδηση, φυλακισμένοι από τις επιθυμίες, το μίσος και την αγάπη μας. Δεν μπορούμε να βγούμε από το κεφάλι μας, ούτε να δούμε τα πράγματα διαφορετικά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στον «Εξολοθρευτή Άγγελο», ο Μπουνιουέλ μας λέει να μην ψάχνουμε για απαντήσεις, αλλά να μιμηθούμε τον ρυθμό της ερώτησης. Αν το παράλογο είναι ο ρυθμός του πραγματικού, τότε ας το αναπαραστήσουμε, αντιστρέφοντας τον τόνο. Δεν θέλουμε να καταλάβουμε. Δεν θέλουμε να φύγουμε.

Είναι καλύτερο να αποδεχτείτε το ακατανόητο και να το επαναλάβετε, να το κάνετε μέρος μας. Εάν κάποιος σας χτυπήσει, γυρίστε το άλλο μάγουλο. Η πόρτα ανοίγει γιατί πλέον δεν υπάρχει τίποτα στην άλλη πλευρά, ίσως η δική μας αντανάκλαση.

Σκηνοθεσία: Άλεξ ντε λα Ιγκλέσια

Πρωταγωνιστούν: Μπλάνκα Σουάρες, Μάριο Κασας, Τερέλε Πάβεζ.

Δείτε το τρέιλερ:

Ο Πλανήτης των Πίθηκων: Η Σύγκρουση

Ο αγώνας για το ποιο είδος θα κυριαρχήσει στον πλανήτη Γη συνεχίζεται. Ο Σίζαρ και οι πίθηκοι μπλέκονται σε μια φονική μάχη, με έναν στρατό ανθρώπων υπό την ηγεσία ενός αδίστακτου συνταγματάρχη. Μετά τις ανυπολόγιστες απώλειες των πιθήκων, ο Σίζαρ παλεύει με τα πιο σκοτεινά του ένστικτα και ξεκινά μια προσωπική αναζήτηση ώστε να εκδικηθεί για το είδος του. Όταν το ταξίδι του τους φέρει αντιμέτωπους πρόσωπο με πρόσωπο, ο Σίζαρ και ο συνταγματάρχης θα αναμετρηθούν σε μια επική μάχη που θα κρίνει τη μοίρα των δύο ειδών, αλλά και του μέλλοντος του πλανήτη.

War of the Planet of the Apes

Περιπέτεια 2017

Aμερικανική ταινία, σκηνοθεσία Ματ Ριβς με τους: Άντι Σέρκις, Γούντι Χάρελσον, Τζούντι Γκριρ, Στιβ Ζαν.

Δείτε το τρέιλερ:


Ο Κύκλος

Η φιλόδοξη νεαρή Μέι Χόλαντ νιώθει την τύχη να της χαμογελά όταν προσλαμβάνεται στον Κύκλο, την πιο ισχυρή εταιρεία διαδικτυακών παροχών στον κόσμο. Κάνοντας αυτό που θεωρούσε ως δουλειά των ονείρων της, μαγεύεται από τη ζωή στην εταιρεία, γίνεται ολοένα και καλύτερη και ανέρχεται γρήγορα στην ιεραρχία. Όταν δεχθεί να εμπλακεί σε ένα νέο πείραμα που ξεπερνά τα όρια της ιδιωτικότητας, τα πάντα τίθενται υπό αμφισβήτηση…

The Circle

Θρίλερ 2017

Aμερικανική ταινία, σκηνοθεσία Τζέιμς Πόνσολντ με τους: Έμα Γουάτσον, Τομ Χανκς, Τζον Μπογιέγκα, Κάρεν Γκίλαν.

Δείτε το τρέιλερ:

Βρε Καλώς τους!

Ένας γνωστός διανοούμενος με αριστερές πεποιθήσεις υποστηρίζει την ανάγκη να προσφέρουμε άσυλο σε όσους το χρειάζονται. Αυτές του τις ιδέες καταγράφει και στο νέο του βιβλίο, το οποίο προωθεί σε μια τηλεοπτική συνέντευξη. Όταν στριμώχνεται από τον παρουσιαστή για το πρόβλημα των Ρομά, μη θέλοντας να φανεί υποκριτής, αποδέχεται την πρόκληση να ανοίξει το σπίτι του σε όποιον το ζητήσει, αγνοώντας το χάος που θα επακολουθήσει.

A Bras Ouverts

Κωμωδία 2017

Γαλλική ταινία, σκηνοθεσία Φιλίπ ντε Σοβερόν με τους: Κριστιάν Κλαβιέ, Αρί Αμπιτάν, Έλσα Ζιλμπερστάιν.

Δείτε το τρέιλερ:

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης