Περιοδεύει σε πόλεις της Βρετανίας – Λέστερ, Νιουκάστλ, Σαουθάμπτον – το «Tour de Moon», ένα φεστιβάλ ζωντανών εκδηλώσεων το οποίο σχεδίασε η Nelly Ben Hayoun. Σε κάθε πόλη παρουσιάζει τετραήμερες εμπειρίες, από μουσική και ομιλίες μέχρι έναν γιγαντιαίο φουσκωτό παιδότοπο, οι οποίες εμπίπτουν σε κατηγορίες όπως Moon Games, Moon Experiences, Moon Cinema, Moon Talks και Moon Music. Δημιουργήθηκε στο πολυτομεακό στούντιο της Ben Hayoun, η οποία επέλεξε το θέμα της σελήνης ως έναν τρόπο για να υμνήσει τη νυχτερινή ζωή και την αντικουλτούρα των νέων μετά τη δύσκολη οικονομική και πολιτιστική περίοδο της πανδημίας.

«Η σελήνη έγινε το τέλειο τοπίο για ριζοσπαστική φαντασία» είπε η Βρετανή σχεδιάστρια, μιλώντας στο Dezeen. «Τα πάντα έχουν να κάνουν με τη μεταμόρφωση. Η νύχτα και η νυχτερινή ζωή στην πραγματικότητα έχουν να κάνουν με τη μεταμόρφωση. Μετά την κρίση του Covid, τα νάιτ κλαμπ και τα κέντρα νεότητας δεν επωφελήθηκαν από τα δημόσια ποσά ανάκαμψης. Για μένα, είναι εξαιρετικά σημαντικά. Είτε ως ντιζάινερ ή καλλιτέχνες και δημιουργοί, χρειαζόμαστε αυτά τα κέντρα πολιτισμού. Χρειαζόμαστε την πίστα – στην πίστα υπάρχει μια πολιτική» πρόσθεσε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η εικαστική ταυτότητα του φεστιβάλ δανείζεται από τα χρώματα και σχήματα των βιντεοπαιχνιδιών και ταινιών της δεκαετίας του 1980. Είναι επίσης εμφανής η εκπαίδευση της Ben Hayoun στο ντιζάιν υφασμάτων και η εμπειρία της στη δημιουργία κιμονό στην Ιαπωνία. Πολλοί παιχνιδιάρικοι χαρακτήρες και σκηνικά αντικείμενα εμφανίζονται στο φεστιβάλ, όπως ο Archie the Squid, ένα μήκους εννιά μέτρων αντίγραφο καλαμαριού που δάνεισε το Natural History Museum ή ένα υπερμέγεθες κόκκινο τηλέφωνο με το οποίο οι επισκέπτες μπορούν να «μιλήσουν» με τη σελήνη.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης