Η εικόνα που έχει ο μέσος άνθρωπος για έναν ασθενή που αναζητά τη θεραπεία Botox είναι αυτή μιας γυναίκας μέσης ηλικίας, η οποία ελπίζει να φαίνεται πιο νέα με τη βοήθεια μιας ελάχιστα παρεμβατικής διαδικασίας.

Σύμφωνα όμως με τους πλαστικούς χειρουργούς, το Botox έχει αρχίσει να είναι δημοφιλές και στους άνδρες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ανάμεσα στα έτη 2000 με 2010, σημειώθηκε 258% αύξηση στον αριθμό των ανδρών που προχώρησαν στη θεραπεία με βοτουλινική τοξίνη τύπου Α (Botox), σύμφωνα με την αμερικανική εταιρεία πλαστικών χειρουργών.

Τα δεδομένα της εταιρείας αποκαλύπτουν μάλιστα ότι το 2010 336.834 άνδρες επέλεξαν να λάβουν την εν λόγω τοξίνη σε ενέσιμη μορφή, με σκοπό τη βελτίωση της εμφάνισης τους, εκτοξεύοντας έτσι το Botox στην πρώτη θέση των προτιμήσεων τους αναφορικά με τις υπηρεσίες αισθητικής βελτίωσης και χειρουργικής.

Οι ειδικοί υποστηρίζουν πως πλέον ο στιγματισμός που συνόδευε την επιλογή του Botox από τους άνδρες έχει μειωθεί σημαντικά, σε μία εποχή όπου η συγκεκριμένη υπηρεσία παρέχεται όπως αναφέρουν σχεδόν παντού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι άνδρες φαίνεται να επιλέγουν το Botox για να απαλύνουν τις ρυτίδες στο μέτωπό τους ή ανάμεσα από τα φρύδια τους, οι οποίες συχνά τους κάνουν να μοιάζουν θυμωμένοι.

Οι πλαστικοί χειρουργοί συμφωνούν μάλιστα πως ενώ οι άνδρες τείνουν να αναζητούν βοήθεια για τη βελτίωση συγκεκριμένων λεπτομερειών στο πρόσωπό τους, οι γυναίκες τείνουν να αναζητούν μια πιο ολοκληρωμένη ανανέωση.

Παράλληλα οι άνδρες είναι λίγο πιο απαιτητικοί από τις γυναίκες αφού θέλουν να διατηρήσουν τη κίνηση του προσώπου άλλα ταυτόχρονα να μην έχουν βαθιές ρυτίδες στο μέτωπό τους.

Ένας από τους λόγους που προτιμούν το Botox σε σύγκριση με το χειρουργείο σχετίζεται με την αντιστρεψιμότητα της διαδικασίας και τη μικρή διάρκεια του αποτελέσματος. Έτσι αν υπάρξει ένα μη επιθυμητό αποτέλεσμα θα διαρκέσει μόνο για 3-4 μήνες και όχι για πάντα.

Οι πιο συχνές επιπλοκές που παρατηρούνται είναι η εμφάνιση μικρών κόκκινων στιγμάτων ή μωλώπων στο σημείο των ενέσεων που υποχωρούν όμως αρκετά γρήγορα. Η δράση του Botox φαίνεται σε 4 ή 5 ημέρες μετά από τις ενέσεις και κάποιοι άνδρες ίσως χρειαστεί να επιστρέψουν για κάποιες μικρές διορθώσεις εάν η μία πλευρά του προσώπου έχει ανταποκριθεί καλύτερα στη θεραπεία από την άλλη.

Το Botox αποτελεί μια πολύ ελκυστική επιλογή για τους άνδρες που επιθυμούν να ανανεώσουν την εμφάνισή τους, από τη στιγμή που είναι μια εξωνοσοκομειακή διαδικασία, όχι τόσο δραστική όσο η πλαστική χειρουργική, με κόστος στο οποίο μπορούν να ανταπεξέλθουν και χωρίς ουσιαστικές επιπλοκές.

Πηγή : health24

Το άρθρο επιμελήθηκε ο Θ.Παλλαντζάς, Χειρουργός, Ουρολόγος-Ανδρολόγος, συνεργάτης του Ανδρολογικού Ινστιτούτου Αθηνών, www.andrologia.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης